ΑΕΚ: Ο «γρίφος» για την κορυφή της επίθεσης

ΑΕΚ: Ο «γρίφος» για την κορυφή της επίθεσης

Κλωναρίδης, Λιβάγια και Ολιβέιρα διεκδικούν μια θέση στην γραμμή κρούσης της ΑΕΚ ενόψει Κραϊόβα.

O Mιγκέλ Καρντόσο θα βάλει από σήμερα σε εφαρμογή το πλάνο ενόψει του αγώνα με την Κραϊόβα, δοκιμάζοντας πράγματα στην προπόνηση και αναλύοντας με τους συνεργάτες του τις επιλογές για το παιχνίδι της Πέμπτης. Με τα αγωνιστικά δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος «γρίφος» σχετικά με το σχήμα που θα παρατάξει ο Πορτογάλος τεχνικός στη Ρουμανία, αφορά στην επιθετική γραμμή της ομάδας.

Ο Καρντόσο έχει επί της ουσίας τρεις επιλογές για την κορυφή της επίθεσης, με την απόφασή του για το ποιος παίκτης θα αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος» για την Ένωση, να κρίνει και τη φιλοσοφία με την οποία θα αγωνιστεί η ομάδα. Βίκτωρας Κλωναρίδης, Μάρκο Λιβάγια και Νέλσον Ολιβέιρα είναι διαθέσιμοι και λογικά άπαντες θα βρίσκονται στην αποστολή για το ματς.

Το ζητούμενο ωστόσο είναι το ποιος από τους προαναφερθέντες θα πάρει φανέλα βασικού. Η λογική λέει πως η επιλογή του Κλωναρίδη έχει αυτή τη στιγμή το προβάδισμα. Ο «Κλώνα» έχει ανταποκριθεί στον ρόλο του «κυνηγού» και με την ταχύτητά του μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα στο «βαρύ» κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Ρουμάνων.

Από την άλλη όμως ο Λιβάγια θα μπορούσε να προσφέρει στην ΑΕΚ περισσότερο κράτημα μπάλας και ισορροπία στον αγώνα. Κάτι που ενδεχομένως να επιζητά ο Καρντόσο για το ματς της Ρουμανίας, προκειμένου το τέμπο του ματς να μην ανοίξει και η ΑΕΚ να πάει την αναμέτρηση στο τέμπο που θέλει.

Η επιλογή του Ολιβέιρα με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή θα αποτελέσει έκπληξη, καθώς ο Πορτογάλος φορ χρειάζεται ακόμα χρόνο για να βρεθεί στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας. Η ποιότητά του είναι τέτοια όμως που δεν πρέπει να αποκλειστεί και το σενάριο να δούμε τον Πορτογάλο στράικερ να παίρνει φανέλα βασικού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ