Όταν ο Άρης και ο κόσμος του άγγιξαν το θαύμα (vid)

Όταν ο Άρης και ο κόσμος του άγγιξαν το θαύμα (vid)

Οι κίτρινοι είχαν φτάσει κοντά σε μια μυθική ανατροπή το 1980 κόντρα στην Ίπσουιτς, που κατέκτησε στη συνέχεια το κύπελλο UEFA.

Ο Άρης πλήρωσε τα λάθη του, είδε τα πάντα να του πηγαίνουν στραβά στο παιχνίδι με τη Μόλντε και ηττήθηκε με 3-0 στη Νορβηγία. Στο δεύτερο παιχνίδι, που θα γίνει τη Πέμπτη στο Κλεάνθης Βικελίδης, ελπίζει σε ένα ποδοσφαιρικό θαύμα, προκειμένου να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στο γήπεδο που είναι αήττητος για 27 συνεχόμενα παιχνίδια, στην έδρα που προσκύνησαν και έφυγαν με κατεβασμένο κεφάλι μεγαθήρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο Άρης και ο κόσμος του θα δώσουν τη δική τους μάχη. Το έργο τους, φυσικά, είναι πολύ δύσκολο. Δεν γίνονται εύκολα θαύματα. Στο παρελθόν, βέβαια, ο Άρης είχε φτάσει πολύ κοντά σε μια μυθική ανατροπή. Την 1 Οκτωβρίου του 1980 υποδέχθηκε στο Καυτανζόγλειο την πανίσχυρη Ίπσουιτς του Μπόμπι Ρόμπσον για τον πρώτο γύρο του τότε κυπέλλου UEFA.

Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στην Αγγλία , οι κίτρινοι είχαν ηττηθεί με 5-1, με τον Πορτογάλο διαιτητή να καταλογίζει τρία πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων. Όλοι είχαν ξεγραμμένο τον Άρη ενόψει της δεύτερης αναμέτρησης, όμως λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο.

Μπροστά σε περισσότερους από 30.000 οπαδούς του ο Άρης ήταν αποφασισμένος να πουλήσει ακριβά το τομάρι του. Στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης ο Τσιριμώκος άνοιξε το σκορ και στο 22’ο Ζήνδρος διπλασίασε τα τέρματα για τους κίτρινους και το γήπεδο πήρε… φωτιά.

Στο 65ο λεπτό ο Ζελελίδης έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το 3-0 για τον Άρη, που ήθελε ακόμα ένα τέρμα για να φτάσει σε σκορ πρόκρισης. Στο 76ο λεπτό του αγώνα, όμως, ο Γκέιτς μείωσε σε 3-1 και λύτρωσε την ομάδα του.

Παρά τον αποκλεισμό, οι παίκτες του Άρη αποθεώθηκαν μετά το τέλος του αγώνα από τους οπαδούς τους. Για την ιστορία, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αγγλική ομάδα κατέκτησε το κύπελλο UEFA την ίδια αγωνιστική περίοδο.

Άρης (Μίχαλ Βίτσαν): Παντζιαράς, Μόκαλης, Χατζηαντωνίου (83’ Ζελίδης), Μιχαλήτσος, Βένος, Κούης, Μπαλής (67’ Βάγγης), Τσιριμώκος, Δράμπης, Σεμερτζίδης, Ζελελίδης.

Ίπσουιτς (Μπόμπι Ρόμπσον): Κούπερ, Μπάρνλεϊ, Μιλς, Όσμαν, Τίσεν, Μπούτσερ, Γουόρκ, Μιούρεν, Μάρινερ, Μπραζίλ, Γκεϊτς .

https://www.youtube.com/watch?v=ux7j2bWzSZA&fbclid=IwAR3mKHBVTLkWqu5LSclQZyD1S6lljaXPhG9BqbCqvfhX6MZFVncCeToPRbI

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ