Καρντόσο: «Δική μου η ευθύνη…»

Καρντόσο: «Δική μου η ευθύνη…»

Ο Μιγκέλ Καρντόσο δεν κρύφτηκε και τόνισε ότι δεν ψάχνει δικαιολογίες για ότι το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ

Ο Μιγκέλ Καρντόσο δεν κρύφτηκε και τόνισε ότι δεν ψάχνει δικαιολογίες για ότι έγινε απόψε στο ΟΑΚΑ Ηταν απογοητευμένος εμφανώς. Περίμενε βελτίωση και πρόοδο, μα είδε πισωγύρισμα. Η εικόνα της ΑΕΚ κυρίως στο β’ ημίχρονο ήταν από αυτές που μόνο προβληματισμό φέρνουν σε ένα σύλλογο. Και ο Μιγκέλ Καρντόσο μετά το τέλος του ματς στην συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την κακή εμφάνιση και εικόνα του Δικεφάλου.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πώς θα χαρακτήριζε την εικόνα της ΑΕΚ σχετικά και με το ότι χθες είχε ζητήσει από τους παίκτες του να παίξουν έξυπνα: «Είχαμε διαφορετικά μέρη στο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα είχε μια απόδοση, στο δεύτερο μέρος δικαιολογείται η ερώτησή σας. Στο δεύτερο μέρος δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε το ματς λόγω της πίεσης της Κραιόβα. Κάναμε εύκολα λάθη και δεν βρίσκαμε τους χώρους. Στο δεύτερο μέρος δεν παίξαμε έξυπνα. Στο πρώτο μέρος θα μπορούσαμε να σκοράρουμε πολλά γκολ, στο δεύτερο μέρος υποφέραμε και δεν πιάσαμε την απόδοση που θέλαμε. Σήμερα το πρωί μίλησα στα παιδιά. Τους είπα ότι την περηφάνια δεν την παίρνεις ποτέ από τους άλλους. Είπαμε ότι ο αντίπαλος θα παίξει για την περηφάνια του. Στο δεύτερο μέρος το ξεχάσαμε. Θα πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας και ότι τα παιχνίδια παίζονται και στα 90 λεπτά».

Για το αν μπορεί να παρουσιαστεί βελτιωμένη η ΑΕΚ στο δύσκολο ματς που έρχεται με την Τράμπζονσπορ: «Φυσικά τα ματς με την Τράμπζονσπορ θα είναι πολύ πιο δυνατά. Φαίνεται από το ρόστερ ότι έχουν μια καλή ομάδα. Πρέπει να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό σαν ομάδα για να έρθουμε πιο κοντά στον στόχο της πρόκρισης. Πιστεύω πως είναι 50-50».

Για το αν θεωρεί τη σημερινή εμφάνιση πισωγύρισμα και αν θεωρεί πως θα μπορούσε να διαχειριστεί διαφορετικά το ματς: «Έχω δει την ομάδα και στις προπονήσεις και στα παιχνίδια να κάνει καλύτερα πράγματα. Φυσικά ως προπονητής δεν μου αρέσει να βλέπω αυτά που είδα στο δεύτερο μέρος. Δεν ψάχνω δικαιολογίες. Πάντα είναι δική μου ευθύνη. Αλλά όταν η ομάδα προηγείται στο ζευγάρι με τρία γκολ διαφορά, τότε χρειάζεσαι τη στήριξη του κόσμου. Γιατί και οι φίλαθλοι σου δίνουν πίεση.

Πιστεύω αν τους είχαμε στο πλευρό μας το δεύτερο μέρος θα ήταν διαφορετικό. Αυτό το γεγονός είναι κάτι που θα μας έδινε περισσότερη ένταση ως το τέλος. Το τελευταίο πράγμα που είπα τους παίκτες μου ήταν ότι ο κόσμος μας δεν είναι εδώ και να παίξουν για τις οικογένειές τους. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από αυτό. Έπαιξαν έτσι μέχρι την αρχή του δευτέρου μέρους. Όσο για τη δεύτερη ερώτηση, ας καταλάβουμε κάτι.

Γνωρίζαμε ότι στο σημερινό ματς κάποιοι παίκτες θα είχαν την ευκαιρία να πάρουν χρόνο. Έτσι βγάλαμε την ενδεκάδα δίνοντας τη δυνατότητα σε κάποιους παίκτες να δουλέψουν, ενώ στο δεύτερο μέρος ξέραμε ότι θα γίνουν κάποιες αλλαγές. Ο Κρίστιτσιτς μόλις επέστρεψε, ο Μάρκο ξεκινάει πρώτη φορά από την αρχή, ο Ολιβέιρα μόλις μπήκε στο 100%. Ξέραμε ότι ήταν κάποια πράγματα που έπρεπε να γίνουν κατά τη διάρκεια του ματς. Γι’ αυτό έμεινε εκτός ο Βέρντε, έπαιξε ο Ζεράλντες έτσι ώστε να υπάρχουν κάποιοι παίκτες που θα τους κρατήσουμε για να κάνουμε αλλαγές κάποιων παικτών. Όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι να παίξουν. Φυσικά υπάρχουν διαφορές, αλλά σε γενικές γραμμές μπορούν να παίξουν σε υψηλό επίπεδο. Το πιο σημαντικό είναι όλοι να ενώνουν τις δυνάμεις τους ως ομάδα».

Για την αλλαγή του Λιβάια και για τον εκνευρισμό του Κροάτη επιθετικού: «Συνήθως δεν χαιρετάω τους παίκτες όταν βγαίνουν από το γήπεδο. Δεν είδα την αντίδρασή του. Το σημαντικό είναι όταν παίζει να δείχνει τον καλύτερό του εαυτό. Δεν έχω κάτι να πω».

Για το αν υποτίμησαν οι παίκτες του τον αντίπαλο μετά το 1-0 και στο δεύτερο μέρος: «Θα το συζητήσω με τα παιδιά. Δεν έχει να κάνει με υποτίμηση. Μπορεί να χαλάρωσαν, είναι πιθανό. Φυσικά δεν πρέπει να συμβαίνει. Συμφωνώ όμως ότι η απόδοσή μας δεν ήταν στο 100%».

Για το τι έφταιξε για την εικόνα στο δεύτερο μέρος: «Δεν βλέπω κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Φυσικά στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε την καλύτερη απόδοση. Θα πρέπει να συζητήσω με τους παίκτες μου, να δούμε αν χαλαρώσαμε και γιατί, καθώς δεν θα έπρεπε. Αυτές οι ομάδες παίζουν για την περηφάνια τους. Όταν χαλαρώνεις, δίνεις ενέργεια στον αντίπαλο. Αυτοί σκοράρανε εκμεταλλευόμενοι ένα δικό μας λάθος, πήρανε περισσότερη ενέργεια στο τέλος και προσπάθησαν να τελειώσουν το ματς ακόμα καλύτερα. Όταν το ματς βγαίνει εκτός σχεδίου δύσκολα το επαναφέρεις. Το παιχνίδι βγήκε εκτός πλάνου λόγω της δικής μας ευθύνης, όχι λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου. Από σήμερα θα κάνω ανάλυση του παιχνιδιού συνολικά και θα πρέπει να δουλέψουμε πάνω στην αγωνιστική συμπεριφορά».

Για το αν κάνει δεύτερες σκέψεις σχετικά με την πληρότητα της ομάδας και την ιεράρχηση μέσα σε αυτήν: «Δεν υπάρχει ιεραρχία. Στην προπόνηση δείχνει ο καθένας ποιος είναι σε καλύτερη κατάσταση για το επόμενο ματς. Πιθανότατα κάθε βδομάδα θα υπάρχουν αλλαγές βάσει της δουλειάς που γίνεται και των παιχνιδιών. Ότι έχει να κάνει με το ρόστερ, κάνουμε κάποιες συζητήσεις. Διαβάζω ότι γράφετε διάφορα, αλλά όλα όσα γίνονται είναι σε κοινή γραμμή μεταξύ εμού, του τεχνικού διευθυντή και του προέδρου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ