Μίχελ: «Κομβικό το πρώτο ματς του ΠΑΟΚ με τη Σλόβαν»

Μίχελ: «Κομβικό το πρώτο ματς του ΠΑΟΚ με τη Σλόβαν»

Ο Λούμπος Μίχελ μίλησε για τις μάχες του ΠΑΟΚ με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας για τα πλέι-οφ του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει τις επόμενες μέρες στη Σλοβακία για να αντιμετωπίσει την Σλόβαν Μπρατισλάβας, το τελευταίο εμπόδιο για να παίξει και φέτος σε έναν ευρωπαϊκό όμιλο, έστω και του Europa League.

Το Champions League χάθηκε με άδοξο τρόπο και το ταξίδι στη Σλοβακία μας έφερε στο μυαλό έναν Σλοβάκο, που όχι μόνο πέρασε από τον ΠΑΟΚ, αλλά άφησε το στίγμα του, καθώς ένα μεγάλο μέρος αυτής της ομάδας, μπορεί να θεωρείται δικό του δημιούργημα.

Ο Λούμπος Μίχελ ξέρει τον ΠΑΟΚ, ξέρει την Σλόβαν και φυσικά ξέρει και από… διαιτησία σε υψηλό επίπεδο και μίλησε στη FORZA για όλα αυτά!

-Τι είδους ομάδα είναι η Σλόβαν;

«Είναι η καλύτερη ομάδα στη Σλοβακία και την περσινή σεζόν έκανε τη διαφορά! Μάλιστα, κατάφερε να κατακτήσει αήττητη το πρωτάθλημα, όπως και ο ΠΑΟΚ. Θα έλεγα πως ο ΠΑΟΚ και η Σλόβαν έχουν κάποιες ομοιότητες. Για παράδειγμα και οι δύο ομάδες έχουν κυρίως ξένους ποδοσφαιριστές στις ενδεκάδες τους και χρησιμοποιούν έναν δύο γηγενείς, ενώ η Σλόβαν άλλαξε πρόσφατα προπονητή. Μετά τον αποκλεισμό τους στα προκριματικά του Champions League απομάκρυνε τον Σβέχλικ και την ομάδα ανέλαβε ο Γιαν Κόζακ. Έχουν παίξει έως τώρα αρκετούς αγώνες τόσο για το πρωτάθλημα, όσο και για τα ευρωπαϊκά κύπελλα. Αυτό σημαίνει πως ίσως είναι πιο έτοιμη από τον ΠΑΟΚ σε θέμα φυσικής κατάστασης. Γνωρίζω πως άνθρωπος της Σλόβαν παρακολούθησε τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ».

-Είναι ο ΠΑΟΚ το φαβορί σε αυτό το ζευγάρι;

«Δεν μου αρέσει να μιλάω για φαβορί. Σε αυτά τα παιχνίδια που κρίνεται η πρόκριση, μετράει η συγκέντρωση, η τακτική προσήλωση και το πάθος των παικτών μέσα στο γήπεδο. Βέβαια, ο ΠΑΟΚ είναι μία έμπειρη ομάδα με πάρα πολύ καλούς παίκτες, τόσο ατομικά, όσο και ως σύνολο»

-Τι θα έπρεπε να ξέρουμε για τη Σλόβαν;

«Είναι μια ομάδα με αρκετά καλές μονάδες. Ο τερματοφύλακας της, ο Γκράιφ, είναι εξαιρετικός, είναι νεαρός και πιστεύω πως σύντομα θα είναι ο βασικός τερματοφύλακας της εθνικής Σλοβακίας. Μου θυμίζει λίγο Φαν ντερ Σάαρ και Ντε Χέα. Υπάρχει επίσης και ο Αντράζ Σποράρ, ένας καλός επιθετικός, που αν δούλευε θα βρισκόταν σε top ομάδα. Μου θυμίζει τον Κλάους στα καλά του! Επίσης έχει δύο πολύ καλούς εξτρέμ, τους Μόχα και Τσάβριτς, γενικά της αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Το καλό με τη Σλόβαν είναι πως έχει πραγματικά μεγάλο ρόστερ και πάντα έχει παίκτες για να αναπληρώνει παίκτες που τραυματίστηκαν ή τιμωρήθηκαν. Νομίζω ότι το πρώτο παιχνίδι θα είναι κομβικό και για τις δύο ομάδες».

-Από τη μια θα είναι ο ΠΑΟΚ, με τον οποίο έχετε δεσμούς, από την άλλη η Σλόβαν, η πρωταθλήτρια της χώρας σας. Με ποιον θα είστε;

«Δύσκολή ερώτηση… Ο πρόεδρος της Σλόβαν Μπρατισλάβας, είναι πολύ φίλος μου. Τον ξέρω πολλά χρόνια. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι φίλος μου και έχουμε πολύ καλή σχέση. Μπορεί να μην βρίσκομαι τόσο συχνά στη Θεσσαλονίκη, αλλά ενημερώνομαι για το τι συμβαίνει στον ΠΑΟΚ και έχω επικοινωνία με τον Ιβάν Σαββίδη, τον οποίο τον εκτιμώ πάρα πολύ».

-Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τον Άγιαξ, με τη διαιτησία της ρεβάνς να είναι τουλάχιστο περίεργη. Ως πρώην διαιτητής elite της ΟΥΕΦΑ, πως το είδατε;

«Η άποψη μου είναι πως ο καθένας μπορεί να κάνει λάθη και να έχει μια κακή μέρα στη δουλειά του, αλλά αυτό που είδαμε όλοι δεν ήταν μια απλή κακή μέρα στη δουλειά… Όσα έκανε ο Άγγλος διαιτητής στον αγώνα ήταν… περίεργα! Νομίζω πως πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι υπήρχε μόνο ένα σενάριο και αυτό έλεγε πως πρέπει να περάσει ο Άγιαξ. Έπρεπε να περάσουν οι Ολλανδοί στην επόμενη φάση και αυτό έγινε. Πραγματικά απογοητεύτηκα και νευρίασα με τη διαιτησία. Όλα τα σφυρίγματα, ακόμα και τα μικρά τα έδωσε στον Άγιαξ. Το πέναλτι που δίνει στον Ελ Καντουρί δεν είναι πέναλτι, ενώ το τρίτο πέναλτι υπάρχει μόνο στη φαντασία του… Επίσης το δεύτερο γκολ του Άγιαξ είναι επιθετικό φάουλ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ