ΑΕΚ : Πλάνα με Λιβάγια ετοιμάζει ο Καρντόσο

ΑΕΚ : Πλάνα με Λιβάγια ετοιμάζει ο Καρντόσο

Για βασικό υπολογίζει απέναντι στην Τραμπζονσπόρ τον Κροάτη επιθετικό ο τεχνικός της ΑΕΚ.

Ο Μάρκο Λιβάγια ήταν στο επίκεντρο της εσωτερικής κουβέντας που άνοιξε στην ΑΕΚ μετά την απογοητευτική εμφάνιση της ομάδας απέναντι στην Κραϊόβα. Η αντίδραση του Κροάτη φορ κατά την αντικατάστασή του «χτύπησε» άσχημα και προς στιγμή φάνηκε να ανοίγει «θέμα» σχετικά με τη σχέση του με τον Μιγκέλ Καρντόσο.

Βεβαίως ο Πορτογάλος τεχνικός φρόντισε άμεσα να χαμηλώσει τους τόνους, με σχετική τοποθέτηση από τη συνέντευξη Τύπου του αγώνα. Ενώ υπήρξε και απευθείας συζήτηση των δύο, προκειμένου το όποιο ζήτημα πήγε να δημιουργηθεί να λήξει άμεσα. Όπως και έγινε.

Ενδεικτικό των παραπάνω είναι πως ο τεχνικός του Δικεφάλου όχι απλά ποντάρει πολλά στην παρουσία του Λιβάγια στο μεθαυριανό παιχνίδι με την Τραμπζονσπόρ, αλλά τον προορίζει και για βασικό. Αυτό που βγαίνει από τα Σπάτα είναι πως ο Κροάτης φορ θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα της Πέμπτης, έχοντας ρόλο-«κλειδί» στο να μπορέσει η ΑΕΚ να φέρει την αναμέτρηση στα μέτρα της και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Ο Λιβάγια είναι ένας παίκτης ικανός να αλλάξει εντελώς τις ισορροπίες του αγώνα, με μια του ενέργεια. Ο επιθετικός των Κιτρινόμαυρων ήταν το πρόσωπο που άλλαξε εντελώς τη ροή του πρώτου αγώνα με τους Ρουμάνους, «φτιάχνοντας» το ένα γκολ και πετυχαίνοντας το άλλο. Η παρουσία του Κροάτη άσου ήταν καθοριστική για να «τελειώσει» η ΑΕΚ την πρόκριση στα Play Off του Europa League από τη Ρουμανία και ο Καρντόσο περιμένει κάτι αντίστοιχο και μεθαύριο.

Η ποιότητα του Λιβάγια κρίνεται απαραίτητη για την ΑΕΚ απέναντι στην Τραμπζονσπόρ. Μια ομάδα με εμπειρία και πιο έτοιμη από την Ένωση, που δεν θα είναι απλό να καταβληθεί. Ωστόσο με τον καλό Λιβάια στη σύνθεσή της, η ΑΕΚ μπορεί να πάρει αυτό που θέλει και μια εβδομάδα μετά να τελειώσει τη… δουλειά στην Τραπεζούντα.

Ο Λιβάγια εκτός απροόπτου θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα της αναμέτρησης της Πέμπτης, χωρίς να είναι σαφές ακόμα το πώς θα αξιοποιηθεί. Μιας και ο Καρντόσο κάνει σκέψεις ακόμα και για τη χρησιμοποίηση του Κροάτη άσου στην κορυφή της επίθεσης. Σενάριο που αν επιβεβαιωθεί θα φέρει στον πάγκο τον Νέλσον Ολιβέιρα.

Δεν αποκλείεται πάντως να δούμε τον Λιβάγια και σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο, πίσω από τον Πορτογάλο ή ακόμα και στα άκρα. Κάτι που αν συμβεί, θα αφήσει εκτός βασικού σχήματος τον Ντανιέλε Βέρντε. Μιας και φαίνεται πως ο Ιταλός εξτρέμ με τον Ολιβέιρα διεκδικούν μια θέση στην ενδεκάδα. Με την όποια επιλογή, να καθορίζει και τον χώρο δράσης του Λιβάγια στο γήπεδο.

Ο Καρντόσο έχει αρκετά πράγματα στο μυαλό του ενόψει Πέμπτης και οι τελικές αποφάσεις του δεν έχουν παρθεί ακόμα. Ωστόσο εκείνο που προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι πως ο Λιβάγια θα πάρει φανέλα βασικού, αποτελώντας μία από τις «κολώνες» της ΑΕΚ στην προσπάθεια για μια νίκη επί της Τραμπζονσπόρ, μεθαύριο στο ΟΑΚΑ. Σε ένα παιχνίδι ξεχωριστής σημασίας για τους Κιτρινόμαυρους, που θέλουν να αποδείξουν πως η εικόνα τους κόντρα στην Κραϊόβα ήταν μια κακή παρένθεση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ