«Τα ποσοστά είναι 80%-20% υπέρ του ΠΑΟΚ για πρόκριση»

«Τα ποσοστά είναι 80%-20% υπέρ του ΠΑΟΚ για πρόκριση»

Ο Κιόσε που αγωνίζεται στη Σλοβακία μίλησε για τις μάχες του Δικέφαλου με τη Σλόβαν.

Ο Κρίστι Κιόσε ξεκίνησε από τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ αλλά εδώ και τέσσερα χρόνια αγωνίζεται στη Σλοβακία και τις τρεις τελευταίες σεζόν είναι στη Ρουζόμπεροκ. Ο Αλβανός αμυντικός μίλησε στο «Metrosport» για τα ματς του Δικέφαλου με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας και έδωσε στον ΠΑΟΚ τον ξεκάθαρο τίτλο του φαβορί.

-Κρίστι είναι η 4η σου χρονιά στη Σλοβακία, τρίτη με τη Ρουζόμπεροκ και έχεις αντιμετωπίσει 15 φορές σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο την πρωταθλήτρια Σλοβακίας και μάλιστα έχεις σκοράρει δύο φορές. Όταν σε ρωτάει κάποιος για την Σλόβαν τι σου έρχεται στο μυαλό;

«Είναι η καλύτερη ομάδα στη Σλοβακία, παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και δίνει τα μεγαλύτερα συμβόλαια στη χώρα με μεγάλη διαφορά από την δεύτερη. Σε επίπεδο οργάνωσης είναι αρκετά μπροστά από τις άλλες ομάδες. Ο ιδιοκτήτης έχει αρκετά χρήματα».

-Για την παρουσία της Σλόβαν Μπρατισλάβας στο φετινό πρωτάθλημα και το τι άλλαξε σε σχέση με την περσινή ομάδα:

«Έχουν το απόλυτο μέχρι στιγμής, ο κορμός παραμένει ο ίδιος, μόνο δύο παίκτες καινούριοι μπήκαν στην ενδεκάδα, δεν παίζουν φοβερό ποδόσφαιρο ακόμη. Ατομικά είναι πολύ καλοί παίκτες, αλλά μέχρι στιγμής με το όνομα και τη φανέλα κερδίζουν κάποια παιχνίδια. Πέρυσι έπαιζαν καλύτερα, πιο ομαδικά, αν και είναι νωρίς για να κριθούν.

Τη φετινή χρονιά είχαν φιλοδοξίες για το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά παίζουν αρκετά ατομικά, επειδή είδα τα παιχνίδια κόντρα στη Σουτιέσκα, άμα υπήρχε περισσότερη ομαδικότητα θα μπορούσαν να είχαν περάσει. Με τον καινούριο προπονητή παίζουν πιο ομαδικά, δεν καταλαβαίνει από ονόματα, όποιος δεν είναι στο 100% τον βγάζει, κάτι δεν συνέβαινε πέρυσι. Αμυντικά είναι πολύ καλή ομάδα, δύσκολα δέχεται γκολ».

-Ποια είναι τα αδύναμα σημεία της Σλόβαν και τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ;

«Ο ΠΑΟΚ μπορεί να εκμεταλλευτεί με τον Ζαμπά το αριστερό άκρο της άμυνας της, παίζει εκεί ο Ντε Μάρκο που κανονικά είναι στόπερ και δεν είναι ο καλύτερος παίκτης. Μπροστά η Σλόβαν είναι γρήγορη και καλή με την μπάλα, αν μπλοκάρει 2-3 παίκτες ο ΠΑΟΚ, χάνουν την αυτοπεποίθησή τους, μετά είναι λες και πέφτουν σε τείχος.

Ξεχωρίζω τον Σπόραρ που είναι καλός με την μπάλα και γρήγορος, ο Μόχα είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης τους, είναι αριστερός εξτρέμ, αυτός θα μπορέσει να κάνει κάποια ζημιά στον ΠΑΟΚ. Επίσης, πολύ καλός είναι και ο Τσάβριτς. Είναι πολύ γρήγορος αλλά πολύ ατομιστής και ατσούμπαλος».

-Ποιον θεωρείς φαβορί της αναμέτρησης;

«Τον ΠΑΟΚ, τα ποσοστά είναι 80%-20% υπέρ του ΠΑΟΚ, θα είναι μεγάλη έκπληξη αν δεν περάσει».

-Ποιο είναι το κλειδί των δύο αναμετρήσεων που θα δώσει την πρόκριση;

«Η άμυνα τους είναι το κλειδί για να προσπαθήσουν να περάσουν (σ.σ. Σλόβαν), τους δίνω μικρό ποσοστό. Ο ΠΑΟΚ άμα μπλοκάρει την τριάδα μπροστά και κάνει το παιχνίδι του δεν δυσκολευτεί να περάσει».

– Είδες τους αγώνες του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ και αν ναι, πώς σου φάνηκε;

«Ο ΠΑΟΚ και αμυντικά και επιθετικά ήταν φωτιά, άξιζε κάτι καλύτερο κόντρα στον Άγιαξ, αν όχι την πρόκριση τουλάχιστον να αποκλειόταν με καλύτερο τρόπο, για παράδειγμα στην παράταση. Από την Τούμπα πιστεύω πως θα μπορούσε να κερδίσει. Δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο που άλλαξε ο προπονητής, ο κορμός παρέμεινε, οι παίκτες γνωρίζονται μεταξύ τους και πιστεύω πως θα είναι επιτυχημένη η χρονιά.

Το μόνο που ίσως κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να αλλάξει ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Άγιαξ, είναι ίσως να παίξει με δύο 6άρια και τον Ελ Καντουρί λίγο πιο μπροστά, ίσως να κατάφερνε κάτι καλύτερο. Πιστεύω πως για το πρωτάθλημα θα είναι το πρώτο φαβορί ο ΠΑΟΚ, είναι πιο έτοιμος και πιο δεμένος από τον Ολυμπιακό».

-Πώς σχολιάζεις το γεγονός πως η Σλόβαν έχει λίγους ντόπιους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της;

«Δεν είναι η μόνη ομάδα που έχει τόσους ξένους, δεν ξέρω αν πρέπει να ξοδέψει τόσα λεφτά για να πάρει το πρωτάθλημα γιατί κάθε χρόνο ξεκινάει ως φαβορί. Έχει βγάλει αρκετά ταλέντα, θα μπορούσε να δώσει ευκαιρίες και σε ντόπιους ποδοσφαιριστές».

-Μπορεί να «τρομάξει» τον ΠΑΟΚ η έδρα της Σλόβαν Μπρατισλάβας;

«Από τη στιγμή που έχεις έδρα την Τούμπα δεν μπορεί να σε τρομάξει κάποια άλλη, είναι υπέρ του ΠΑΟΚ που έχει τέτοιους οπαδούς και τέτοια έδρα. Στη Σλόβαν από τότε που αποκλείστηκαν στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν πολυενδιαφέρεται ο κόσμος, αν και θα είναι γεμάτο το γήπεδο κόντρα στον ΠΑΟΚ».

-Ποιοι παίκτες του ΠΑΟΚ μπορεί να κάνουν τη ζημιά στη Σλόβαν;

«Από τη μέση και μπροστά ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλός και γρήγορος, ο Ακπόμ, ο Μπίσεσβαρ και ο Πέλκας μπορούν να κάνουν την ζημιά. Όπως παίζει έχει την ποιότητα να φτάσει εύκολα στην περιοχή τους. Και οι δύο είναι επιθετικές ομάδες, η Σλόβαν αν θέλει να κάνει κάτι θα πρέπει να παίξει επιθετικά στην έδρα της, θα κάνει το παιχνίδι της, όπως κάνει κάθε φορά».

-Υπάρχει διαφορά επιπέδου μεταξύ σλοβακικού και ελληνικού πρωταθλήματος;

«Οι 3-4 της Ελλάδας είναι αρκετά μπροστά από τους αντίστοιχους της Σλοβακίας, οι υπόλοιποι όμως δεν έχουν διαφορές. Είδα το παιχνίδι του Ατρομήτου και θα μπορούσε να πάρει την πρόκριση η Ντουνάισκα, περίμενα καλύτερο τον Ατρόμητο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ