Άρης: Η μέρα που υποκλίθηκε η Ευρώπη (vids)

Άρης: Η μέρα που υποκλίθηκε η Ευρώπη (vids)

Συμπληρώνονται σήμερα εννιά χρόνια από τον θρίαμβο του Άρη επί της Ατλετικο Μαδρίτης, την μοναδική νίκη ελληνικής ομάδας στην Ισπανία

Ήταν 1η Δεκεμβρίου του 2010, όταν η ομαδάρα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ πέτυχε ενα αποτέλεσμα κόντρα σε κάθε ποδοσφαιρική λογική. Ο Άρης επικράτησε με 3-2 στο Βιθέντε Καλντερόν -με ανατροπή μάλιστα στο σκορ- επί της τότε κατόχου του Γιουρόπα Λιγκ, Ατλετικο Μαδρίτης και ουσιαστικά την πέταξε έξω από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Πρόκειται για την μοναδική νίκη ελληνικής ομάδας στην Ισπανία, απέναντι μάλιστα σε παίκτες παγκόσμιας κλάσης όπως οι Φορλάν και Αγουέρο.

Ο Άρης άνοιξε το σκορ στο 2ο λεπτό με τον Κόκε, όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα και πήραν το προβάδισμα με γκολ των Φορλάν (12′).και Αγουέρο (16′).

Όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι τελείωσε, ο Άρης όμως δεν είχε πει τη τελευταία του λέξη. Στο 51ο λεπτό ο Κόκε με πέναλτι ισοφάρισε και τριάντα λεπτά αργότερα ο Λαζαρίδης διαμόρφωσε το τελικό σκορ, χαρίζοντας μια τεράστια νίκη στην ομάδα του.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κ. Φλόρες): Ντε Χέα, Ουιφαλούσι, Γκοδίν, Ντομίνγκεθ, Λόπεθ (86` Μέριδα), Ρέγιες, Τιάγκο (86` Γκαρθία), Σουάρεθ, Σιμάο (73` Κόστα), Αγουέρο, Φορλάν

ΑΡΗΣ (Ε.Κούπερ): Σηφάκης, Βανγκέλι, Οριόλ, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Χαβίτο, Φατί, Τόχα, Μενδρινός (72` Καζναφέρης), Κόκε (77` Πρίττας), Τσέζαρεκ (83` Ρουίς)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ