Πρώτα η… Θεσσαλία λοιπόν

Πρώτα η… Θεσσαλία λοιπόν

Τώρα είναι μπροστά το πρωτάθλημα και δυο ματς που επιβάλλεται να αποδειχτεί ότι ο Ολυμπιακός δεν έβαλε πέντε στον Αστέρα επειδή έτυχε. Τα έβαλε γιατί σαν ομάδα έχει προσανατολισμό και στόχο: Να πάρει το πρωτάθλημα έστω κι αν οι συνθήκες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν του το επιτρέπουν

Το που θα βρίσκεται αγωνιστικά η Άρσεναλ μετά από δυο μήνες είναι θέμα που ξεφεύγει από τις… αρμοδιότητες του Ολυμπιακού. Δεν μπορούν οι ερυθρόλευκοι να κάνουν κάτι για αυτό. Μπορούν και επιβάλλεται να κάνουν πράγματα για τους ίδιους. Να βελτιώσουν κι άλλο την εικόνα τους. Να ισχυροποιηθούν αγωνιστικά.

Μέχρι τότε είναι εφικτό -αν δεν συμβεί νέα αναποδιά-να είναι ετοιμοπόλεμοι ο Λάζαρος και ο Φορτούνης. Να έχει βρει πάλι την φόρμα του -που του την στέρησαν μικροτραυματισμοί- ο Ματιέ Βαλμπουενά. Να είναι απολύτως έτοιμος ο παίκτης-κομπιούτερ Γκιγιέρμε. Κι αν έτσι εκτιμηθεί να υπάρξει και μεταγραφική ενίσχυση. Συντρέχοντας τον Φεβρουάριο όλα τα παραπάνω είναι σαφές πως ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τους Λονδρέζους σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα.

Οι ομάδες μεγαλώνουν και βελτιώνονται όταν αναμετρώνται με τον εαυτό τους. Μετά με τους αντιπάλους τους. Αυτόν τον πλήρη Ολυμπιακό θέλουν να δουν κάποια στιγμή οι οπαδοί. Και υπολογίζουν ότι αφού με τόσες κακοτυχίες βλέπουν όσα βλέπουν αν πάψουν να υπάρχουν θα δουν πολλά περισσότερα. Κατά συνέπεια δεν έχει νόημα να γίνεται συζήτηση για την τωρινή αγωνιστική κατάσταση της Άρσεναλ. Τότε -μετά από δυο μήνες- θα είναι καλύτερη αλλά καλύτερος μπορεί να είναι και ο Ολυμπιακός.

Ο κόουτς Μαρτίνς δεν έχει λόγους να σκέφτεται τις είκοσι του Φλεβάρη όταν έχει μπροστά του την Λάρισα στο άδειο “Γ. Καραϊσκάκης και αμέσως μετά τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό. Πρώτα η Θεσσαλία λοιπόν. Το Λονδίνο αργεί ακόμα. Η κλήρωση εξιτάρησε παίκτες και οπαδούς. Μια καλή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ παραμένει ζητούμενο για τους ερυθρόλευκους. Τώρα είναι μπροστά το πρωτάθλημα και δυο ματς που επιβάλλεται να αποδειχτεί ότι ο Ολυμπιακός δεν έβαλε πέντε στον Αστέρα επειδή έτυχε. Τα έβαλε γιατί σαν ομάδα έχει προσανατολισμό και στόχο. Να πάρει το πρωτάθλημα έστω κι αν οι συνθήκες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν του το επιτρέπουν. Τα δυο ευρωπαϊκά ματς αργούν.

Η ομάδα με την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα και την καλύτερη επίθεση (μαζί με τον ΠΑΟΚ) οφείλει να βελτιώσει τα στατιστικά της ώστε αυτά να αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει καλύτερη. Ζητούμενο λοιπόν είναι οι τρεις βαθμοί αλλά και η πειστική εμφάνιση που προσθέτει αυτοπεποίθηση και διώχνει το άγχος. Η ποιοτική διαφορά των ερυθρολεύκων φέτος σε σχέση με πέρσι είναι η άμυνά τους. Πάνω σε αυτή οφείλει να στηριχτεί ο Ολυμπιακός αλλά και να λύσει μια και καλή το πρόβλημα αποτελεσματικότητας που εμφάνισε σε πολλά παιχνίδια.

Κι όταν φτάσει το τελευταίο δεκαήμερο του Φλεβάρη, η Αρσεναλ και ο ΠΑΟΚ να αντιμετωπίσουν τον καλύτερο Ολυμπιακό της χρονιάς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ