Ολυμπιακός : Το πλάνο του Μαρτίνς για τη «μάχη» με Άρσεναλ

Ολυμπιακός : Το πλάνο του Μαρτίνς για τη «μάχη» με Άρσεναλ

Ο Βαλμπουενά θα είναι στην αρχική εντεκάδα των πειραιωτών και απομένει να δούμε αν ο Μαρτίνς θα επιλέξει τον Μασούρα για τα άκρα της επίθεσης ή θα πάει σε ένα πιο επιθετικό σχήμα με βασικό τον Φορτούνη

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με την Άρσεναλ το βράδυ της Πέμπτης για την φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ και θα είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα του λιμανιού αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν καταφέρει να πάρει τη νίκη απέναντι σε ένα από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ.

Μια μεγάλη βραδιά για την ομάδα του Πειραιά, ένα μεγάλο ματς για το πρεστίζ του συλλόγου και μ’ αυτό το σκεπτικό προσεγγίζει τον αγώνα με τους κανονιέρηδες και ο προπονητής των ερυθρόλευκων, Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού ξέρει πολύ καλά τα κέρδη που θ’ αποκομίσουν οι πειραιώτες σε περίπτωση νίκης κόντρα στους λονδρέζους και το βασικό ζητούμενο για τον Πέδρο Μαρτίνς είναι η σωστή προετοιμασία των παικτών σε ότι αφορά τη νοοτροπία με την οποία πρέπει ν’ αντιμετωπίσουν το παιχνίδι με την αγγλική ομάδα.

Μετά το ματς με την Άρσεναλ το πρόγραμμα της Σούπερ Λίγκας έχει ΠΑΟΚ, αλλά αυτό που προέχει για τους ερυθρόλευκους είναι το ματς του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία αλλά και τις δυνατότητες (το έχει αποδείξει με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο) να ζήσει μια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά.

Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος για τον Μαρτίνς και τους παίκτες του και με τον ΠΑΟΚ θ’ ασχοληθούν από Παρασκευή. Για τους πειραιώτες υπάρχει τούτη την ώρα μόνο Άρσεναλ και η προοπτική μιας μεγάλης ευρωπαϊκής νίκης.

Ο Μαρτίνς καταστρώνει τα πλάνα του για τον μεγάλο αγώνα κόντρα στους «κανονιέρηδες» και φαίνεται να έχει κατασταλάξει στην εντεκάδα με την οποία θα παρατάξει την ομάδα του κόντρα στην Άρσεναλ. Οι πληροφορίες από το Ρέντη αναφέρουν πως ο Πορτογάλος σχεδιάζει σχήμα με τρεις χαφ (Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη, Καμαρά) έχοντας προφανή στόχο να ελέγξουν οι ερυθρόλευκοι το τέμπο του αγώνα. Θέλει να «δέσει» τον άξονα της μεσαίας γραμμής της ομάδας του ο Μαρτίνς και είναι κάτι το οποίο έχει δοκιμάσει με επιτυχία σε αρκετά παιχνίδια των ερυθρόλευκων.

Ο Βαλμπουενά θα είναι στην αρχική εντεκάδα των πειραιωτών και απομένει να δούμε αν ο Μαρτίνς θα επιλέξει τον Μασούρα για τα άκρα της επίθεσης ή θα πάει σε ένα πιο επιθετικό σχήμα με βασικό τον Φορτούνη. Είναι κάτι που θα φανεί στην αυριανή προπόνηση των ερυθρόλευκων, αν και το «σενάριο» με τον Μασούρα συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η επιλογή του 50χρονου προπονητή για το κέντρο της άμυνας, ποιος θα είναι δηλαδή ο παρτενέρ του Σεμέδο στο αρχικό σχήμα των ερυθρόλευκων. Από την μία πλευρά υπάρχει η επιλογή του Μπα και από την άλλη του Αβραάμ Παπαδόπουλου με τον Μαρτίνς να μην έχει ακόμα πάρει την απόφαση. Ο Παπαδόπουλος πάντως είναι σε καλή κατάσταση έχοντας αφήσει πίσω τον τραυματισμό του κι αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο ενόψει και της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ.

Μπορεί όμως να δούμε τον Μπα στο αρχικό σχήμα εναντίον της Άρσεναλ και τον Αβραάμ στον αγώνα της Τούμπας, με τον Μαρτίνς να ποντάρει πολλά στην εμπειρία αλλά και την μαχητικότητα του Έλληνα στόπερ.
Όποια κι αν είναι τελικά η επιλογή του Μαρτίνς για το κέντρο άμυνας της ομάδας του λιμανιού, το σίγουρο είναι πως ο Πορτογάλος θέλει να δει τους παίκτες του να κρατούν το μηδέν στα μετόπισθεν. Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να μην δεχθεί γκολ, τότε θα πάει στο Λονδίνο έχοντας καλές πιθανότητες πρόκρισης και σ’ ένα παιχνίδι όλα γίνονται. Κανείς άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Ολυμπιακός έχει νικήσει την Άρσεναλ στο Emirates με 3-2, σε μια φανταστική βραδιά στο Λονδίνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ