Το πανίσχυρο Καραϊσκάκη είναι το μεγάλο «όπλο» του Ολυμπιακού

Το πανίσχυρο Καραϊσκάκη είναι το μεγάλο «όπλο» του Ολυμπιακού

Το Καραϊσκάκη δίνει τεράστια ώθηση στον Ολυμπιακό κάτι που φάνηκε στο Champions League, στα προκριματικά και αποδεικνύεται κάθε αγωνιστική στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός διανύει μέχρι στιγμής μια απόλυτα επιτυχημένη σεζόν. Βρίσκεται στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και φυσικά στους «32» του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι είναι μέσα σε όλους τους στόχους τους και πλέον ετοιμάζονται για την πιο κρίσιμη καμπή της χρονιάς, εκεί που κρίνονται τα πάντα.

Αρχής γενομένης από αύριο όπου θα κοντραριστούν με την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη (20/2, 22:00) στο πρώτο ματς των δυο ομάδων για την πρόκριση στους «16» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι πανίσχυροι κανονιέρηδες θα βρεθούν στον αγωνιστικό χώρο του φαληρικού γηπέδου με στόχο να εξασφαλίσουν ένα σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Η Άρσεναλ θα επιστρέψει σε ένα γήπεδο, όπου κατά το παρελθόν έχει υποστεί τα πάνδεινα. Οι κανονιέρηδες θα αγωνιστούν στο Καραϊσκάκη για πέμπτη φορά ενώ μετράνε τρεις ήττες σε τέσσερα ματς τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός από την πλευρά του. Την έδρα του.

Το μεγάλο «όπλο» του Ολυμπιακού είναι το Καραϊσκάκη εδώ και πολλά χρόνια, με τους ερυθρόλευκους να έχουν «λυγίσει» μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Και την Άρσεναλ εις τριπλούν. Η έδρα των ερυθρόλευκων δίνει μια τεράστια ώθηση στους παίκτες της ομάδας και ειδικότερα τη φετινή σεζόν.

Το έχουμε δει σε πάρα πολλές περιπτώσεις κατά το παρελθόν και φυσικά φέτος, όπου η μοναδική ομάδα που πέρασε από το φαληρικό γήπεδο ήταν η Μπάγερν. Κι αυτή με τα χίλια ζόρια. Το Καραϊσκάκη είναι μια πολύ μεγάλη δύναμη για τον Ολυμπιακό και αυτό φάνηκε στα ματς των ομίλων του Champions League, των προκριματικών και φαίνεται κάθε αγωνιστική στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αυτό πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός και στην φάση των 32 απέναντι στην Άρσεναλ. Να διευρύνει το τρομακτικό σερί του στο γήπεδο του και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης. Τα στατιστικά εξάλλου μιλούν από μόνα τους για την «αύρα» του Καραϊσκάκη στους παίκτες του Ολυμπιακού.

Σε 20 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις οι ερυθρόλευκοι μετρούν 17 νίκες και μόλις μια ήττα. Από την Μπάγερν. Παράλληλα, έχουν και δυο ισοπαλίες με Τότεναμ (2-2) και ΠΑΟΚ (1-1) σε δυο ματς όπου κατά γενική ομολογία άξιζαν κάτι καλύτερο.

Το ακόμα πιο τρομακτικό με τις αναμετρήσεις στο Καραϊσκάκη είναι πως ο Ολυμπιακός μετράει 53 γκολ υπέρ και 14 κατά. Δηλαδή σκοράρει μέσο όρο πάνω 2,65 τέρματα ανά ματς ενώ δέχεται μόλις 0,7. Πραγματικά εντυπωσιακό. Στα ευρωπαϊκά ματς που έχει δώσει φέτος ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει 15 τέρματα σε έξι αναμετρήσεις (μαζί με τα προκριματικά). Δηλαδή 2,5 μέσο όρο, ενώ και στα 20 παιχνίδια που έχουν δώσει οι Πειραιώτες στην «καυτή» έδρα τους έχουν σκοράρει. Είτε ο αντίπαλος είναι η Μπάγερν και η Τότεναμ, είτε η Καλαμάτα.

Η Άρσεναλ γνωρίζει από την πλευρά της λοιπόν πολύ καλά τι θα πει Καραϊσκάκη. Τέσσερις επισκέψεις είχε στο παρελθόν και νίκησε μόνο στη μια εξ αυτών με τον Ολιβιέ Ζιρού να κάνει χατ-τρικ (0-3). Οι υπόλοιπες ήταν ερυθρόλευκες νίκες και μάλιστα νίκες που έδωσαν σπουδαίες προκρίσεις. Είτε στους «16» του Champions League, είτε στους «32» του Europa. Και αυτό ευελπιστούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού να γίνει και φέτος, με το κατάμεστο Καραϊσκάκη φυσικά να αποτελεί το «όπλο» της ομάδας του Μαρτίνς για την πρόκριση.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη:

Super League

Ολυμπιακός – Πανιώνιος 4-0
Ολυμπιακός – Ξάνθη 3-1
Ολυμπιακός – Άρης 4-2
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0
Ολυμπιακός – ΑΕΛ 4-1
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1
Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-0
Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0
Ολυμπιακός – ΟΦΗ 2-1
Ολυμπιακός – Λαμία 2-0
Ολυμπιακός – Βόλος 5-0
Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 1-0

Κύπελλο Ελλάδας

Ολυμπιακός – Λαμία 3-2
Ολυμπιακός – Καλαμάτα 4-1

Champions League (όμιλος και προκριματικά)

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 1-0
Ολυμπιακός – Μπάγερν 2-3
Ολυμπιακός – Τότεναμ 2-2
Ολυμπιακός – Κράσνονταρ 4-0
Ολυμπιακός – Μπασακσεχίρ 2-0
Ολυμπιακός – Πλζεν 4-0

Δείτε και τα παιχνίδια με την Άρσεναλ τα προηγούμενα χρόνια: 

Ολυμπιακός – Άρσεναλ 1-0
Ολυμπιακός – Άρσεναλ 2-1
Ολυμπιακός – Άρσεναλ 3-1
Ολυμπιακός – Άρσεναλ 0-3

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ