Ολυμπιακός : Μια νύχτα σαν κι αυτή… (vids)

Ολυμπιακός : Μια νύχτα σαν κι αυτή… (vids)

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται απόψε (22:00) με την Άρσεναλ στο κατάμεστο Καραϊσκάκη σε ένα ζευγάρι με... ιστορία, φιλοδοξώντας να ζήσει μια βραδιά ανάλογη του παρελθόντος.

Ο Ολυμπιακός δίνει μια σπουδαία «μάχη» απόψε (22:00) στο Καραϊσκάκη, καθώς αντιμετωπίζει την πανίσχυρη Άρσεναλ στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των «32» του Europa League. Στο κατάμεστο φαληρικό γήπεδο οι ερυθρόλευκοι θέλουν να κάνουν βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση κόντρα σε μια ομάδα με μπάτζετ που ξεπερνάει τα 700 εκατ. ευρώ.

Η μοίρα, το πεπρωμένο αν θέλετε τα έφερε έτσι ώστε Ολυμπιακός και Άρσεναλ να «μονομαχήσουν στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση για την πρόκριση στους «16» σε ένα ζευγάρι με παρελθόν. Ένα ζευγάρι όπου έχουμε δει μεγάλες αναμετρήσεις και η προϊστορία είναι μοιρασμένη, αλλά κυρίως ένα ζευγάρι, όπου ο Ολυμπιακός έχει ζήσει μερικές αξέχαστες νίκες.

Οι ερυθρόλευκοι φιλοξενούν τους Λονδρέζους για πέμπτη φορά στην ιστορία τους σε ένα ματς που θέλουν να πετύχουν ότι κατάφεραν σε τρεις από τις τέσσερις αναμετρήσεις τους με τους κανονιέρηδες. Να κερδίσουν. Ο Ολυμπιακός θέλει να ζήσει μια νύχτα ανάλογη με τις τρεις που έζησε τα προηγούμενα χρόνια στο «κάστρο» του και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο Emirates σε μια βδομάδα από τώρα.

Ιδανικά οι ερυθρόλευκοι θα ήθελαν τη νίκη κι απόψε λοιπόν, έχοντας τρεις σερί νίκες κόντρα στην αγγλική ομάδα μήνα Δεκέμβρη. Τις σεζόν 2009-10, 2011-12 και 2012-13. Μόλις μια ήττα μετρούν πριν από τρία χρόνια με 3-0.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην αποστολή του Ολυμπιακού για το αποψινό παιχνίδι θα είναι και δυο ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν τι θα πει Ολυμπιακός – Άρσεναλ, αλλά ειδικότερα γνωρίζουν τι θα πει νίκη επί των κανονιέρηδων. Και οι δυο διεθνείς αμυντικοί των Πειραιωτών είχαν δώσει το παρών τη σεζόν 2011-12, όταν ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-1 την Άρσεναλ και εξασφάλισε την πρόκριση στους «32» του Europa League και μάλιστα είχαν αγωνιστεί.

Ο μεν Αβραάμ ήταν και δυο σεζόν νωρίτερα στη νίκη του Ολυμπιακού επί των Λονδρέζων, όταν οι Πειραιώτες επικράτησαν με 1-0 και πέρασαν στους «16» του Champions League. Πέρα από τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό κι ο Τόρο έχει παίξει δυο φορές απέναντι στην Άρσεναλ, διότι έπαιξε βασικός τη χρονιά 2012-13 όταν και πάλι οι ερυθρόλευκοι νίκησαν με 2-1 την αγγλική ομάδα. Σε λίγες ώρες λοιπόν ο Ολυμπιακός και οι Τοροσίδης και Αβραάμ θέλουν να ζήσουν ανάλογες νύχτες σαν κι αυτές που έζησαν τις προηγούμενες τρεις από τις τέσσερις φορές που η Άρσεναλ πάτησε το πόδι της στο φαληρικό γήπεδο.

Δείτε τα παιχνίδια όπου ο Ολυμπιακός νίκησε τους κανονιέρηδες: 

2009-10: Ολυμπιακός – Άρσεναλ 1-0 (Λεονάρντο 47′)

2011-12: Ολυμπιακός – Άρσεναλ 3-1 (Τζεμπούρ 16′, Φουστέρ 36′, Μοντέστο 89′ – Μπεναγιούν 57′)

2012-13: Ολυμπιακός – Άρσεναλ 2-1 (Μανιάτης 64′, Μήτρογλου 73′ – Ροζίτσκι 38′)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ