Ολυμπιακός: Ετσι μπορεί να κερδίσει τη «μάχη» με την Άρσεναλ

Ολυμπιακός: Ετσι μπορεί να κερδίσει τη «μάχη» με την Άρσεναλ

Ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει τα μάτια του όχι δεκατέσσερα, αλλά… εκατόν τέσσερα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, δείχνοντας πολύ μεγάλη προσοχή στην προσπάθεια που θα κάνει η Άρσεναλ να πετύχει ένα γρήγορο γκολ.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του έναν μεγάλο ευρωπαϊκό αγώνα αντιμετωπίζοντας την Άρσεναλ και η προσοχή του Πέδρο Μαρτίνς και των παικτών της ομάδας του λιμανιού πρέπει να είναι στραμμένη στους Λονδρέζους.

Μόνο στην Άρσεναλ και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο λόγω της σημασίας που έχει η συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Οι πειραιώτες θέλουν ένα σκορ που θα τους επιτρέψει να πάνε στο Λονδίνο έχοντας καλές πιθανότητες πρόκρισης, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο με πολύ «βαρύ» όνομα στο αγγλικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Όλοι λοιπόν συμφωνούν πως είναι πολύ σημαντικό για τους ερυθρόλευκους να διατηρήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν. Είναι όντως μεγάλη υπόθεση για μια ομάδα να διατηρεί ανέπαφη την εστία της σε ευρωπαϊκό ματς, ειδικά όταν πρόκειται για τον πρώτο αγώνα σε νοκ άουτ φάση.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πόσο σημαντικό είναι για τον Ολυμπιακό να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα κι εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ένα κομβικό σημείο για την έκβαση της αναμέτρησης των Πειραιωτών με τους «κανονιέρηδες».

Ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει τα μάτια του όχι δεκατέσσερα, αλλά… εκατόν τέσσερα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, δείχνοντας πολύ μεγάλη προσοχή στην προσπάθεια που θα κάνει η Άρσεναλ να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Εκεί χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή από τους ερυθρόλευκους και αυτό έχει επισημάνει στους παίκτες του ο Πέδρο Μαρτίνς.

Οι παίκτες της ελληνικής ομάδας πρέπει να μπουν στο ματς και να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι, γιατί αυτό είναι το στοιχείο που θα επιτρέψει στον Ολυμπιακό να εφαρμόσει το πλάνο του. Αυτό είναι το «κλειδί» για την ομάδα του Πειραιά και οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να έχουν σωστή νοοτροπία και μεγάλη προσοχή.

Πολλά θα κριθούν από τον τρόπο με τον οποίο θα μπει στο παιχνίδι η ομάδα του λιμανιού και δεν είναι τυχαίο πως ο Μαρτίνς ζήτησε από τους ερυθρόλευκους να είναι πολύ προσεκτικοί στην προσέγγιση τους με βάση την τακτική που έχει σχεδιάσει ο Πορτογάλος.

Είναι προφανές ότι ο Άρσεναλ θα θελήσει να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό αλλά αν οι ερυθρόλευκοι δείξουν προσοχή και αποφύγουν τα λάθη τότε θα έχουν κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση του στόχου τους.

Κι εδώ θα πρέπει να πούμε ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς των ερυθρόλευκων σε ότι έχει να κάνει με την πρώτη πάσα.

Τόσο ο Σεμέδο όσο και ο Μπα (αυτόν φαίνεται να επιλέγει ο Μαρτίνς για την βασική εντεκάδα) θα πρέπει να είναι σίγουροι στην μεταφορά της μπάλας κι εδώ θα πρέπει να εστιάσουμε στον σημαντικό ρόλο που θα έχει ο Γκιγιέρμε στο συγκεκριμένο σκέλος του παιχνιδιού.

Ο Βραζιλιάνος μέσος θα πρέπει να βοηθήσει τους δύο στόπερ των ερυθρόλευκων στην καλή πρώτη πάσα κι αυτό σημαίνει ότι ο λατινοαμερικάνος άσος θα πρέπει να δίνει συνεχώς στήριγμα στους δύο κεντρικούς αμυντικούς της ομάδας του.

Επαναλαμβάνουμε, είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό να μπει με καθαρό μυαλό και απόλυτη συγκέντρωση στο παιχνίδι, για να μην επιτρέψει στους Λονδρέζους να σκοράρουν.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να διαφυλάξει το μηδέν στην άμυνα και πρέπει να μπει στο παιχνίδι με συγκέντρωση, έχοντας στο μυαλό μόνο την Άρσεναλ και όχι φυσικά το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ