Από μια λεπτομέρεια, την ώρα που της έπαιρνε τον αέρα…

Από μια λεπτομέρεια, την ώρα που της έπαιρνε τον αέρα…

Η διαφορά ήταν ότι οι παίκτες του Αρτέτα εκτέλεσαν μια αντεπίθεση κάνοντάς τα όλα σωστά και σκόραραν. Είτε γιατί βρέθηκε λίγο πιο μπροστά ο Ομάρ είτε γιατί δεν γύρισε έγκαιρα ο Καμάρα να προλάβει τον Σάκα, η ζημιά έγινε.

Και την κοίταξε στα μάτια και την ζόρισε κατά διαστήματα. Δεν ήταν για να χάσουν οι ερυθρόλευκοι το βροχερό βράδυ της Πέμπτης. Η ήττα δεν αντικατοπτρίζει όσα είδαμε στο Φάληρο. Θα ήταν υπερβολή να πούμε πως η Αρσεναλ στάθηκε τυχερή που έφυγε με τη νίκη για το Λονδίνο. Όχι, η ποιότητά της ήταν αυτή που της έδωσε το δικαίωμα να νικήσει.

Κι αυτό γιατί σε μια αντεπίθεση της οι ποιοτικοί παίκτες της τα έκαναν όλα σωστά. Και ο Τσάκα που άνοιξε την μπάλα στα πλάγια. Κι ο Ομπαμεγιάγκ που την πέρασε στον Σάκα. Κι ο Σάκα που την έκοψε μέσα στην μικρή περιοχή. Για τον Λακαζέτ ούτε που να γίνεται κουβέντα. Αυτός βγήκε στην πλάτη του Μπα (καλύτερος του Ολυμπιακού) και την έσπρωξε στα δίχτυα. Εδώ να παραδεχτούμε, μίλησε η ποιότητα των παικτών της Αρσεναλ που τα έκαναν όλα σωστά και σκόραραν. Κι όπως όλοι ξέρουμε αυτή η ποιότητα πληρώνεται πολύ ακριβά.

Τόσο ακριβά που την βρίσκει κανείς σε ομάδες όπως η Αρσεναλ. Στον Ολυμπιακό στοίχισε ότι είχε μέχρι το γκολ, σαφή υπεροχή και έδινε την εντύπωση ότι το έψαχνε με περισσότερη διάθεση από τους Λονδρέζους. Για να συμβαίνει αυτό, βοήθησε η είσοδος του Φορτούνη στο ματς. Μόνο που φαίνεται πως ξεθάρρεψε λίγο παραπάνω από το κανονικό.

Δεν πρέπει να αδικεί κανείς για αυτό ούτε τον Μαρτίνς ούτε τους παίκτες του. Βγήκαν μπροστά για να σκοράρουν και να πάρουν το ματς. Η διαφορά είναι ότι οι παίκτες του Αρτέτα εκτέλεσαν μια αντεπίθεση κάνοντάς τα όλα σωστά και σκόραραν. Είτε γιατί βρέθηκε λίγο πιο μπροστά ο Ομάρ είτε γιατί δεν γύρισε έγκαιρα ο Καμάρα να προλάβει τον Σάκα, η ζημιά έγινε.

Ο Ολυμπιακός έχει να κρατήσει τη συνολικά καλή του εικόνα απέναντι στην αήττητη φέτος Αρσεναλ που είναι μια μηχανή παραγωγής γκολ. Την πίεσε κατά διαστήματα δεν της άφησε περιθώρια να το κλείσει στα καρέ του Σα ούτε να παίξει το γνωστό παιχνίδι της με τη συνεχή κυκλοφορία της μπάλας. Ο Μαρτίνς ήταν καλά διαβασμένος και οι παίκτες του επίσης. Η Αρσεναλ επιβεβαίωσε σε γενικές γραμμές την ανοδική της πορεία αλλά δεν κατατρόπωσε τον Ολυμπιακό.

Η ρεβάνς σε μια εβδομάδα στο Λονδίνο θα είναι πολύ δύσκολη. Η ανάγκη των ερυθρόλευκων να ανταποδώσουν το γκολ είναι δίκοπο μαχαίρι. Ωστόσο, η εικόνα του Ολυμπιακού επιβεβαιώνει την αγωνιστική του βελτίωση και τον σωστό δρόμο στον οποίο βαδίζει. Οι λεπτομέρειες που σου αλλάζουν επίπεδο εξακολουθούν να είναι ζητούμενο. Είναι ζήτημα επίμονης και συστηματικής δουλειάς που γίνεται εδώ και πάνω από ενάμιση χρόνο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ