«Ποιος είναι αυτός ο Ουσεϊνού Μπα;»

«Ποιος είναι αυτός ο Ουσεϊνού Μπα;»

Οι «κατάσκοποι» Ατλέτικο Μαδρίτης και Ντόρτμουντ έπαθαν πλάκα με τον Μπα και άρχισαν ερωτήσεις. Για ποιους ήρθαν Λέστερ, Μπενφίκα, Τορίνο, Σπαλ και Νις.

Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Αρσεναλ προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών σημαντικών συλλόγων. Ομάδες από την πρώτη γραμμή της ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου επέλεξαν να στείλουν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης «κατασκόπους» τους, με σκοπό να παρακολουθήσουν από κοντά, τόσο ποδοσφαιριστές των Λονδρέζων όσο και (κυρίως) παίκτες των Πειραιωτών. Με το ενδιαφέρον να… μονοπωλείται από ένα πρόσωπο έκπληξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλες οι ομάδες που έστειλαν σκάουτς στο Φάληρο, προσπαθούσαν να μάθουν πληροφορίες για τον Ουσεϊνού Μπα. Έναν ποδοσφαιριστή, την ύπαρξη του οποίου σχεδόν αγνοούσαν έως το βράδυ της Πέμπτης. Ενός ποδοσφαιριστή που τα έβαλε με τους διάσημους επιθετικούς της Αρσεναλ και επικράτησε κατά κράτος στη συντριπτική πλειοψηφία των φάσεων που ενεπλάκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ειδικά οι «κατάκοποι» των Ατλέτικο Μαδρίτης (Ραφαέλ Μουνιόθ) και Μπορούσια Ντόρτμουντ (Κριστόφ Σούμαν), προσπαθούσαν ακόμη και στη διάρκεια του αγώνα να μάθουν πληροφορίες για τον παίκτη του Ολυμπιακού. Μην κρύβοντας την τεράστια έκπληξή τους, όχι τόσο για το πολύ καλό παιχνίδι που πραγματοποίησε, όσο για τα προσόντα του, την επαφή του με την μπάλα, τις πολύ προσεκτικές και σωστές πάσες και την ωριμότητα που έδειχνε στο παιχνίδι του. Παρότι ήταν μόλις το δεύτερο ευρωπαϊκό της καριέρας του (σ.σ. μετά τα σχεδόν 70 λεπτά στο πρώτο ματς της χρονιάς, στην Τσεχία, κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν).

Από εκεί και πέρα, είναι γνωστό εδώ και αρκετές ημέρες ότι η Λέστερ ήρθε στην Ελλάδα για να δει αγωνιζόμενο τον Ομάρ Ελαμπντελαουί, ωστόσο ο σκάουτ των Αγγλων, Χένρι Μπράουν, είχε στραμμένη την προσοχή του σε ακόμη δύο ποδοσφαιριστές που αρέσουν στις «αλεπούδες»: Τον Τσιμίκα και τον Καμαρά.

Ο σκάουτ της πρώτης ομάδας της Μπενφίκα, Μάουρο Μουραλίνιο, ήρθε στην Ελλάδα με σκοπό να δει αγωνιζόμενο τον Ρούμπεν Σεμέδο, που αποτελεί βασικό μεταγραφικό στόχο των «Αετών» της Λισσαβόνας για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο επικεφαλής διεθνούς σκάουτινγκ της Τορίνο, Ομάρ Μιλανέτο, βρέθηκε στη χώρα μας με σκοπό να παρακολουθήσει από κοντά τον Ελαμπντελαουί, αλλά και τους Καμαρά και Μπουχαλάκη. Με τον Ελληνα αμυντικό μέσο να ενδιαφέρει έντονα και την επίσης ιταλική ΣΠΑΛ, που είχε στείλει στο Φάληρο τον επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ, Τζιαμάριο Σπέτσια. Με τον Ιταλό παράγοντα να δείχνει έντονο ενδιαφέρον και για τον (ελεύθερο) Ομάρ.

Τέλος, στο γήπεδο του Ολυμπιακού έδωσε το παρών και ο διευθυντής ποδοσφαίρου Νις, Ζουλιάν Φουρνιέ, ο οποίος παρακολουθεί σχεδόν όλη τη σεζόν παιχνίδια των Πειραιωτών, με τη βαθύπλουτη Γαλλική ομάδα να δείχνει ζεστή για τον Ομάρ, αλλά και για τον Τσιμίκα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ