Ολυμπιακός: Οι «σίγουροι» και το δίλημμα του Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Οι «σίγουροι» και το δίλημμα του Μαρτίνς

Με πολλά σημαντικά προβλήματα ταξιδεύει στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός για τη ρεβάνς με την Αρσεναλ, αλλά δεν πρόκειται να πέσει αμαχητί. Πάθος και πίστη στο μεγάλο λιμάνι για την ανατροπή και την πρόκριση. Τα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς για τη μάχη του Εμιρέιτς.

«Λαβωμένος», αλλά με πίστη για το διπλό και την πρόκριση στους «16» του Europa League πετάει ο Ολυμπιακός το πρωί της Τετάρτης για το Λονδίνο, όπου το βράδυ της Πέμπτης θα αντιμετωπίσει την Αρσεναλ (27/2, 22:00).  Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στο Καραϊσκάκη η ομάδα του Αρτέτα πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη στην κλάση και την ποιότητα του Λακαζέτ.

Η μπίλια γύρισε για… 81 λεπτά στη ρουλέτα του φαληρικού γηπέδου και τελικά σταμάτησε στην πλευρά της Αρσεναλ. Ηταν πιο τυχεροί και πιο ικανοί οι Αγγλοι, που πλέον είναι το φαβορί για την πρόκριση. Η ομάδα του Πειραιά, όμως, δεν πρόκειται να πέσει αμαχητί. Δεν πάει για τουρισμό στο Λονδίνο.

Οι Ερυθρόλευκοι πηγαίνουν για να παλέψουν, με τον Μαρτίνς όμως να έχει πολλά και σημαντικά προβλήματα να διαχειριστεί. Το πρώτο και πιο μεγάλο είναι το πρόβλημα που προέκυψε στην τελευταία προπόνηση, με τον Κώστα Φορτούνη να τίθεται νοκ-άουτ από το παιχνίδι με τους Κανονιέρηδες. Νοκ-άουτ είναι και ο Σεμέδο, ο οποίος στο πρώτο ματς των δύο ομάδων συμπλήρωσε κάρτες και είναι τιμωρημένος. Σε αυτά τα προβλήματα θα πρέπει να προστεθεί και ο σοβαρός τραυματισμό του Σουντανί, ο οποίος είχε δηλωθεί στη λίστα της UEFA, σε αντίθεση με τους Χασάν, Μορ και Καφού.

Πολλά και σημαντικά προβλήματα, που δυσκολεύουν πολύ το έργο του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος δεν έχει πολλές επιλογές στα χέρια του και καλείται να διαχειριστεί το ματς όσο καλύτερα γίνεται. Τα κουκιά λοιπόν είναι μετρημένα για τον Ιβηρα, ο οποίος έχει ήδη «συνδέσει» στο μυαλό του τα περισσότερα κομμάτια του παζλ της βασικής 11άδας.

Μια θέση παίζεται στο μυαλό του τεχνικού του Ολυμπιακού, ο οποίος θα πάει με τακτική Τούμπας στο Εμιρέιτς. Πάμε να δούμε τα δεδομένα. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ζοσέ Σα, με τους Ομάρ, Σισέ, Μπα, Τσιμίκα στην τετράδα της «ερυθρόλευκης» άμυνας. Οι Μπουχαλάκης, Καμαρά και Γκιγιέρμε θα είναι στα χαφ, με τους Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί να είναι οι «σίγουροι».

Από εκεί και πέρα, παίζεται μια θέση στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής ανάμεσα στον Ραντζέλοβιτς και τον Μασούρα. Ο Σέρβος ξεκίνησε βασικός στο ματς με τον ΠΑΟΚ και ήταν πολύ καλός, ανεβάζοντας κατακόρυφα της μετοχές του. Ηταν αυτός που έκανε το γύρισμα στο αυτογκόλ του Γιαννούλη, που έδωσε τη νίκη στους Πειραιώτες. Από την άλλη, όμως, ο Μασούρας είναι πιο έμπειρος, βοηθάει περισσότερο στην άμυνα, γυρίζει πίσω και γίνεται ένα ακόμα χαφ και στην τελικά σε τέτοια ματς χρειάζονται παίκτες όπως ο διεθνής άσος.

Όλα τα δεδομένα βρίσκονται στο μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος ουσιαστικά έχει 12 παίκτες για 11 θέσεις, μετά τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Πορτογάλος πήρε μαζί του στην αποστολή και τρεις πιτσιρικάδες. Ο λόγος για τους Μπουλάρι και Ξενιτίδη, μαζί με τον τρίτο τερματοφύλακα, Καραργύρη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ