Κάτι του χρωστάει το Λονδίνο!

Κάτι του χρωστάει το Λονδίνο!

Με την Τότεναμ άγγιξε την υπέρβαση εκεί που κανείς δεν τον περίμενε. Απόψε στο Έμιρειτς θα επιδιώξει να πάρει αυτό που του… χρωστάει το Λονδίνο. Αυτό που αξίζει ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς.

Πόσο πληρώνει η πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ; Απόδοση 7. Στο 1.10 οι κανονιέρηδες. Το φαβορί ήταν έτσι και αλλιώς και πριν το 1-0 στο Καραϊσκάκη. Ένα από τα βασικά φαβορί για την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ είναι και φέτος, όπως και πέρσι που έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης.

Με τον Αρτέτα η Άρσεναλ «σουλουπώθηκε», βρίσκει σιγά-σιγά «ταυτότητα», κάνει νίκες και κυρίως δεν χάνει.

Και τι με αυτό όμως; Γιατί να μην χάσει απόψε; Γιατί να μην ζήσουμε ξανά την ίδια γλυκιά ιστορία όπως 4,5 χρόνια πριν, την 29η Σεπτεμβρίου 2015 όταν ο Ολυμπιακός νικούσε στο Έμιρειτς με 3-2 την Άρσεναλ για τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Με τον Μάρκο Σίλβα στον πάγκο του τότε, με έναν άλλο Πορτογάλο πορεύεται δύο χρόνια τώρα. Τον Πέδρο Μαρτίνς που έχει εκτινάξει προς το καλύτερο τις επιδόσεις του Ολυμπιακού στις νοκ-άουτ αναμετρήσεις. Και έχει καταγράψει εντυπωσιακές προκρίσεις όπως με την Μίλαν αλλά και όλες τις καλοκαιρινές, πέρσι και φέτος, αλλά και σπουδαίες εμφανίσεις απέναντι σε κορυφαίους συλλόγους.

Ο Ολυμπιακός απόψε στο Έμιρειτς φωνάζει πως είναι έτοιμος να τα δώσει όλα για την πρόκριση. Το πιστεύει και το κυριότερο μας έχει αποδείξει πως μπορεί να διεκδικήσει το όνειρο. Ναι, είναι πολύ δύσκολο να το πετύχει γιατί απέναντι του έχει μια ομάδα πανίσχυρη που είναι δεδομένο πως θα κατέβει πλήρης για να σφραγίσει την πρόκριση και να μείνει μέσα στο βασικό της στόχο που είναι η κατάκτηση της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς όμως έχει μάθει να παλεύει μέχρι τέλους, έχει μάθει να παίζει για τη νίκη, όχι στα λόγια αλλά με πράξεις.

Θυμάμαι τα… παλιά τα χρόνια επί εποχής Μπάγεβιτς για παράδειγμα πως το κλασικό «θα παίξουμε για τη νίκη» και μακριά από το Καραισκάκη έμοιαζε τις περισσότερες φορές με… ανέκδοτο καθώς ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να… περάσει την σέντρα.

Από τότε βεβαίως κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Ο Ολυμπιακός απέκτησε μέταλλο στην Ευρώπη και ειδικά στα χρόνια του Μαρινάκη γιγαντώθηκε. Δεν είναι τυχαίες οι επιτυχίες της ομάδας, ούτε το ότι ο Ολυμπιακός είναι ο μοναδικός σύλλογος που συνεχίζει να έχει παρουσίες με ουσία και αξιοπρέπεια στην Ευρώπη την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι έχουν… αποσυρθεί.

Στο Έμιρειτς λοιπόν ο Ολυμπιακός παρά τις δυσκολίες και τις απουσίες που έχει, παρά την κούραση από τα απανωτά ματς, είναι σίγουρο πως θα δώσει ένα ακόμη υψηλού επιπέδου ματς. Θα το παλέψει όσο δεν πάει. Έχοντας στο πλευρό του 6.000 οπαδούς του που θα το… κάνουν Καραισκάκη ο Μαρτίνς και η αρμάδα του θα κυνηγήσει το όνειρο.

Στο Λονδίνο που κάτι του… χρωστάει. Στο Λονδίνο που στα τέλη Νοεμβρίου θα μπορούσε να γράψει ιστορία. Με μια εμφάνιση ονειρική απέναντι στην Τότεναμ είχε βρεθεί για 45 λεπτά στο 2-0 και με το ένα πόδι στο θαύμα της πρόκρισης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Με νίκη άλλωστε έφτανε τους 4 βαθμούς και αν νικούσε όπως έκανε τον Ερυθρό Αστέρα και την ίδια ώρα η Μπάγερν την Τότεναμ στο Μόναχο (όπως έγινε) τότε θα έπαιρνε χρυσή πρόκριση.

Με την Τότεναμ όμως η «κατάρα» του Μεριά και το 1-2 στις καθυστερήσεις σε συνδυασμό με την διαιτησία που κανείς, ούτε στο VAR, δεν είδαν πως ήταν άκυρο το 2-2, κατέστρεψαν μια ιστορική βραδιά για τον Μαρτίνς και τον Ολυμπιακό.

Το Λονδίνο του… χρωστάει και του Μαρτίνς και του Ολυμπιακού. Είναι η ώρα για payback; Είτε αποδειχτεί είτε όχι το σίγουρο είναι πως αυτός ο Ολυμπιακός σε κάνει να πιστεύεις πως όλα είναι πιθανά να συμβούν, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για αυτόν! Και αυτό δεν θα του το πάρει κανείς του Ολυμπιακού ότι και να συμβεί απόψε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ