Ολυμπιακός: Στο Λονδίνο ψάχνοντας για μια συνωμοσία…

Ολυμπιακός: Στο Λονδίνο ψάχνοντας για μια συνωμοσία…

Πρόκειται για εκείνο το σχέδιο του Μαρτίνς που εφαρμόστηκε με επιτυχία στην Τούμπα και έφερε τη νίκη. Αν αυτό γίνει τότε θα μπορούν οι ερυθρόλευκοι και ο προπονητής τους να επικαλεστούν τις συμπαντικές δυνάμεις του ποδοσφαίρου…

Ας μη το κουράζουμε. Το έργο του Ολυμπιακού στο Λονδίνο απέναντι στην Αρσεναλ είναι πολύ δύσκολο. Πως μπορείς να ανατρέψεις και μάλιστα εκτός έδρας ένα εις βάρος σου σκορ. Θα πρέπει να συνωμοτήσουν στο πλευρό σου όλες οι δυνάμεις του ποδοσφαιρικού σύμπαντος. Για να συνωμοτήσουν όμως, πρέπει κι εσύ να κουνήσεις το χέρι στου. Στην προκειμένη περίπτωση το πόδι σου.

Με άλλα λόγια ο Ολυμπιακός χρειάζεται να προκαλέσει και λίγο την τύχη του στο Λονδίνο. Για να βάλεις γκολ οφείλεις να το πιστέψεις και να βρεις τον τρόπο. Στον Ολυμπιακό το πιστεύουν δεν υπάρχει αμφιβολία. Το θέμα είναι να βρουν και τον τρόπο. Το γράφω χωρίς περιστροφές: Στο Μόναχο, κόντρα στη Μπάγερν δεν τον είχαν βρει. Είτε γιατί δεν είχαν σχέδιο σαφές και κατανοητό είτε γιατί οι Βαυαροί δεν τους το επέτρεψαν σε καμιά στιγμή του παιχνιδιού.

Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπήρχε τέτοιο σχέδιο παρά μόνο η ανάγκη να μην ανοίξει το σκορ και έρθει συντριβή. Με εξαίρεση το παιχνίδι αυτό σε κανένα άλλο από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού φέτος , η ομάδα δεν κατέβηκε με τη λογική του μικρότερου κακού. Κατέβηκε για να τα παίξει στα ίσα και να τα κερδίσει. Τρανό παράδειγμα τα όσα έγιναν στο Λονδίνο με αντίπαλο την Τότεναμ.

Με αυτή την έννοια, σκέφτομαι πως η μεγαλύτερη απώλεια του Ολυμπιακού σε αυτό το ματς με την Αρσεναλ είναι η απουσία του Ρούμπεν Σεμέδο. Όσο κι να ακουστεί παράξενο τέτοια ματς για να έχει ς σοβαρές πιθανότητες να τα κερδίσεις πρέπει να παίξεις για να μη τα χάσεις. Όλοι ξέρουμε ότι το μεγάλο όπλο του φετινού Ολυμπιακού είναι η άμυνά του. Από αυτή θα απουσιάζει ο Πορτογάλος στυλοβάτης της. Ας είναι. Η απουσία του δεν θα μεταβάλλει τους σχεδιασμούς του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός οφείλει να παίξει ξεκινώντας από την ασφάλεια στα μετόπισθεν. Η Αρσεναλ δεν είναι φυσικά ομάδα που θα καθίσει πάνω στο 1-0 του πρώτου αγώνα. Θα επιτεθεί γιατί μόνο αυτό ξέρει να κάνει και το κάνει πολύ καλά. Αυτή την φούρια που θα δείξουν οι Λονδρέζοι επιβάλλεται να αντιμετωπίσουν οι ερυθρόλευκοι. Δεν πρόκειται για κάποιο θεόπνευστο σχέδιο.

Πρόκειται για εκείνο το σχέδιο του Μαρτίνς που εφαρμόστηκε με επιτυχία στην Τούμπα και έφερε τη νίκη. Κάπως έτσι χρειάζεται να αντιμετωπιστεί και η Αρσεναλ στην έδρα της. Αν αυτό γίνει τότε θα μπορούν οι ερυθρόλευκοι και ο προπονητής τους να επικαλεστούν τις συμπαντικές δυνάμεις του ποδοσφαίρου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ