Ολυμπιακός : Κάτι τέτοια βράδια μεγαλώνει ο ΘΡΥΛΟΣ του!

Ολυμπιακός : Κάτι τέτοια βράδια μεγαλώνει ο ΘΡΥΛΟΣ του!

Όσα είδαμε στην Τούμπα την Κυριακή επαναλήφθηκαν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό στο Λονδίνο απέναντι στην Άρσεναλ. Κάτι τέτοια βράδια είναι που δίνουν μπόι στις ομάδες.

Είναι συνωμοσία η τέλεια φαλτσαριστή σέντρα του Μασούρα που βγάζει μέσα στην περιοχή του Λένο, τον Ελ Αραμπί; Είναι συνωμοσία το φαλτσαριστό σουτ του μεγάλου σκόρερ με το εξωτερικό του παπουτσιού του που στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Λίγες ώρες πριν σας έγραφα ότι θα χρειαστεί μια συνωμοσία για να πάρει την πρόκριση ο Ολυμπιακός από την Άρσεναλ. Πιο γνωστή συνωμοσία είναι αυτή των μετρίων. Το βράδυ της Πέμπτης στο Λονδίνο είχαμε τη συνωμοσία των ικανών. Θα έγραφα των «αρίστων» αλλά δεν θέλω να γίνου συνειρμοί με του «άριστους» της κυβέρνησης. Αν υπήρχε τύχη σε αυτό το ιστορικό παιχνίδι αυτή δεν συμμάχησε με τον Ολυμπιακό. Ας ξεκινήσουμε από την παράταση.

Η Άρσεναλ είχε την εδαφική υπεροχή και ο Ολυμπιακός τις κλασικές ευκαιρίες για γκολ με τον Γκασπάρ και τον Μασούρα που σούταρε στο δοκάρι. Η Άρσεναλ είχε δυο μπερδέματα στην περιοχή του Σα και την γκολάρα του Ομπαμεγιάνγκ, ενδεικτική της μεγάλης του κλάσης. Σύστημα, προσήλωση στο πλάνο και υπομονή είχε ο Ολυμπιακός. Έτσι, τώρα τα εκατομμύρια των οπαδών του πανηγυρίζουν την ιστορική πρόκριση επί της Αρσεναλ και περιμένουν να μάθουν τον επόμενο αντίπαλο στους δεκάξι του Γιουρόπα Λιγκ.

Η πρόκριση έχει χαρακτήρα επικό γιατί ήρθε με μεγάλη ανατροπή. Είναι άλλο πράγμα να πας στο Λονδίνο για να περιφρουρήσεις ένα αποτέλεσμα που πήρες στην έδρα σου κι άλλο να πας για να τα φέρεις όλα τούμπα. Ο Ολυμπιακός τα έφερε τούμπα κι έγινε θέμα συζήτησης στην ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Η πρόκριση του γίνεται αμέσως ένα από τα μεγαλύτερά επιτεύγματα της ιστορίας του και όσοι την πέτυχαν θα συζητιούνται για χρόνια ακόμα κι αν δεν καταφέρουν τίποτα άλλο στην καριέρα τους. Είκοσι πέντε χρόνια κυριαρχεί ο Ολυμπιακός στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα δυο τελευταία χρόνια πετυχαίνει σπουδαία πράγματα στην Ευρώπη. Πέρσι πέταξε έξω τη Μίλαν, φέτος πέταξε την Άρσεναλ σπάζοντάς της το αήττητο που είχε μέσα στο 2020! Δεν έχει νόημα να κοιτάξει κανείς τι πετύχαν οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αυτά τα χρόνια.

Έχει νόημα όμως, να το κοιτάξουν εκείνοι που πυροβολούν τον Ολυμπιακό ασταμάτητα θέλοντας να κοντύνουν τις επιτυχίες του. Οι ερυθρόλευκοι πήγαν στο Λονδίνο καταπονημένοι από τα συνεχή παιχνίδια και αποδεκατισμένοι από τιμωρίες και τραυματισμούς. Κι όμως άντεξαν να βγάλουν πέρα την παράταση και να πετύχουν το γκολ σχεδόν στο τελευταίο λεπτό. Εκεί, που μετά το γκολ του Ομπαμεγιάνγκ, οι περισσότεροι θα πόνταραν στην κατάρρευσή τους, οι ερυθρόλευκοι βγήκαν πάλι μπροστά και ξάπλωσαν τους αντιπάλους τους αποκαμωμένους στο χορτάρι.

Πως αλήθεια έγιναν όλα αυτά. Θα ήταν άδικο να μην γίνει αναφορά στον αρχιτέκτονα της μεγάλης επιτυχίας Πέδρο Μαρτίνς που έστησε θαυμάσια την ομάδα στηριγμένος στην αξιόπιστη αμυντική λειτουργία της. Ο Σισέ και ο Μπα που ήρθαν στον Ολυμπιακό με λίγες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, τώρα στοιχίζουν πολλά, πάρα πολλά εκατομμύρια. Το ίδιο κι ο Καμαρά που πραγματοποίησε μεγαλειώδη εμφάνιση. Για τον Τσιμίκα ας μην κάνουμε συζήτηση καλύτερα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Ο Βαλμπουενά και ο Ελ Αραμπί είναι παίκτες χωράς μεταπωλητική αξία αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Η προσφορά τους είναι ανυπολόγιστη. Ο πρώτος έστειλε πάλι συστημένη την μπάλα, αυτή τη φορά στο κεφάλι του Σισέ. Ο δεύτερος βρέθηκε στο σωστό σημείο για να εκμεταλλευτεί την έξοχη σέντρα του Μασούρα Και να σκοράρει το γκολ της πρόκρισης. Ο Μαρτίνς έβαλε την ομάδα του να παίξει με προσοχή στην άμυνα και γρήγορες αντεπιθέσεις.

Ο Ολυμπιακός είχε στιγμές στο ματς που ξεδιπλωνόταν άριστα στο γήπεδο και αποδιοργάνωνε την άμυνα της Αρσεναλ. Όσα είδαμε στην Τούμπα την Κυριακή επαναλήφθηκαν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό στο Λονδίνο. Κάτι τέτοια βράδια είναι που δίνουν μπόι στις ομάδες. Κάτι τέτοια βράδια είναι που ο Ολυμπιακός μεγαλώνει τον Θρύλο του….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ