Ολυμπιακός: Ταιριαστό σαν γάντι

Ολυμπιακός: Ταιριαστό σαν γάντι

Ο τρόπος που σκέφτεται ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός του Πέδρο. Ο τρόπος που λειτουργεί η Γουλβς. Και μια μάχη μόλις ξεκίνησε.

Και ύστερα σου λέει Brexit. Τέταρτη ομάδα Premier League σε ενάμιση χρόνο για τον Ολυμπιακό του Πέδρο. Αληθινός συλλέκτης, στη γκαλερί του καλύτερου ποδοσφαίρου στον κόσμο.

Η Γουλβς διαφορετική από τις άλλες. Με άλλο ποδόσφαιρο, άλλες ιδέες, άλλο σχηματισμό. Project σε τρίτη σεζόν, προχωρημένο που ήδη ανέδειξε έναν επόμενο σούπερ σταρ (Αντάμα Τραορέ) και που ο «χρυσοδάκτυλος» Ζόρζε Μέντες τo νιώθει σα… παιδί του. Ότι πιο Ιβηρικό κυκλοφορεί στο Νησί. Μπάλα Πορτογαλίας. Ρεαλισμός, δύναμη, ποιότητα σερβιρισμένο σε ποτήρι κοκτέιλ .

Κλαμπ ικανό να πάει τη διαδρομή του Europa League ως το τέλος. Χωρίς όμως να είναι η Άρσεναλ 2020. Η εκδοχή του Αρτέτα που μέχρι χθες ήταν η τελευταία αήττητη ομάδα του Bιg 5 στο μίξερ των διοργανώσεων. Κάποιοι προσπέρασαν πολύ εύκολα αυτή τη λεπτομέρεια. Δεν τρέχει τίποτα. Ο καθένας από την οπτική του.

Ο Νούνο εμπιστεύεται μια διάταξη 3-4-3. Ποντάρει στην πληρότητα του Μουτίνιο που παραμένει ένας από τους κορυφαίους deep laying playmaker της Ευρώπης στα 32 του: 12 ασίστ λέει και φέτος το κοντερ. Συμπληρώνεται ιδανικά συνήθως από τον Νέβες που τον ορέγεται η μισή Ευρώπη, ή τον Ντεντόνκερ ανάλογα με το στιλ του αντιπάλου.

Οι Λύκοι πιέζουν ψηλά, επενδύουν ένα πολύ μεγάλο μέρος του σχεδίου τους στο transition. Έχουν αληθινή υπομονή στο παιχνίδι τους (27 από τα 38 γκολ στο πρωτάθλημα τα έχουν πετύχει στο δεύτερο ημίχρονο, τα 13 μετά το 75΄). Είναι μάλλον… φοβιστικοί στους ανοιχτούς χώρους. Δεν θα βρουν τέτοιους όμως με τον Ολυμπιακό. Ζευγάρι ταιριαστό. Αφήστε τον συντελεστή δυσκολίας στην άκρη. Το τανγκό θέλει δύο, και οι συγκεκριμένοι ξέρουν τα βήματα καλά. Θα γίνει μάχη. Θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ίσως στις αναπνοές που θα υπάρχουν στο φινάλε.

Ο αποκλεισμός της Σίτι από την UEFA έχει δώσει το δικαίωμα σε όλους να ελπίζουν για εισιτήριο Champions League από το πρωτάθλημα. Η Γιουνάιτεντ έχει 41, η Γουλβς είναι στο 39. Και αν την Κυριακή παίζει… εξάποντο με την Τότεναμ στο Λονδίνο. Το πρόγραμμα της στο πρωτάθλημα είναι τέτοιο που οι αναλυτές τη θεωρούν ένα από τα πραγματικά φαβορί για μια θέση στην πρώτη πεντάδα.

Το ρόστερ είναι «μικρό» για τις ανάγκες. Αλλά ρόστερ… ράγκμπι. Σιδερένιο. Η διαδρομή και για εκείνους τεράστια μιας και ξεκίνησαν από τα προκριματικά του Ιούλη. Τον Γενάρη είχαν ανάγκη να προσθέσουν και άλλους στο πλάνο. Διάλεξαν τον βελούδινο Ντανιέλ Ποντένσε που χθες βράδυ πανηγύριζε σαν τρελός την πρόκριση στο Emirates. Σχεδόν ειρωνικό. Αλλά συμβαίνει στο ποδόσφαιρο.

Δεν θα μάθουμε ποτέ που θα μπορούσε να φτάσει ο Ολυμπιακός της Ευρώπης με τον Πορτογάλο που άλλαζε τις πιθανότητες με τη μπάλα στα πόδια. Θα μάθουμε τι θα συμβεί με εκείνον απέναντι.

Τους Ερυθρόλευκους τους χαίρεσαι από το καλοκαίρι για αυτό που σχηματίζουν στο χορτάρι. Ομάδα δεύτερης χρονιάς, που αξιοποιεί το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό πλεονέκτημα: Τον χρόνο. Ο Τσιμίκας που αγωνίστηκε κόντρα στη Μπέρνλι, και ο Τσιμίκας που κατάπιε χθες τον Πέπε είναι άλλος. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα…

Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο οι Πειραιώτες έμεναν εκτός από τη Λαμία στο κύπελλο. Αληθινό κάζο μέσα στο Καραϊσκάκη. Εκείνη τη νύχτα ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε την σπουδαιότερη απόφαση της διετίας. Διατήρησε την εμπιστοσύνη του στον Πέδρο. Τα άλλα τα έφερε το ποδόσφαιρο. Και η συνέπεια που δεν παραπέμπει σε Ελλάδα.

ΥΓ. Ειδική μνεία στον Φρανσουά Μοντέστο και το τετράγωνο μυαλό του. Asset για τον Ολυμπιακό. Σισέ, Μπα, Καμαρά όλοι μαζί ζήτημα να στοίχισαν 1-1,5 εκατ ευρώ. Άγνωστο πόσο προκύπτει μια αληθινή σούμα στην σημερινή χρηματιστηριακή τους αξία. Και από το καλοκαίρι, ο Φραν που ανέλαβε τη Νότιγχαμ, η Φόρεστ ομάδα ανόδου στην Premier League. Ταχυδακτυλουργός του ποδοσφαίρου.

ΥΓ2. Δεν μιλάς, δεν σκέφτεσαι. Παίζεις και όπου σε βγάλει ο δρόμος.y

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ