Γιουσέφ Ελ Αραμπί: Ένα θρυλικό «κανόνι» (vids)

Γιουσέφ Ελ Αραμπί: Ένα θρυλικό «κανόνι» (vids)

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί «εκτέλεσε» και την Άρσεναλ, έστειλε τον Ολυμπιακό στους «16» του Europa League και συνεχίζει να σπάει τα κοντέρ στο σκοράρισμα αποδεικνύοντας πως οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν... διάνα με την περίπτωσή του.

Όταν το καλοκαίρι απέκτησε ο Ολυμπιακός τον Ελ Αραμπί μετά από τρία χρόνια εκτός Ευρώπης, στο μακρινό Κατάρ, πολλοί ήταν εκείνοι που δεν ενθουσιάστηκαν. Λίγο και το ότι βάδιζε πλέον στα 33 του χρόνια (τα έκλεισε στις 3 του μηνός), λίγο το ότι εκείνο το διάστημα ήταν στο προσκήνιο και το όνομα του Μπεργκ που έκανε μεγαλύτερο γκελ στον κόσμο λόγω του «πράσινου» παρελθόντος του, υπήρχε μια αμφισβήτηση για την επιλογή του Μαροκινού από τους οπαδούς της ομάδας.

Επτά μήνες μετά και οι αριθμοί αναφέρουν ότι σε 36 ματς με την ερυθρόλευκη φανέλα, ο Ελ Αραμπί έχει «ματώσει» τα δίχτυα 23 φορές ενώ έχει μοιράσει κι 6 ασίστ. Με γκολ στην Μπάγερν, στην Τότεναμ, στην Άρσεναλ και δε συμμαζεύεται. Είναι πρώτος σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα με 17 τεμάχια, είναι αυτός που μεταξύ άλλων έστειλε τον Ολυμπιακό στους «32» του Europa League χάρη στο γκολ-πέναλτι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, είναι αυτός που κάρφωσε τους «κανονιέρηδες» στο τελευταίο λεπτό της παράτασης κι έστειλε τους Πειραιώτες στους «16» της διοργάνωσης. Σε μια από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές βραδιές της ιστορίας τους.

Τι περισσότερο θα μπορούσε να ζητήσει κανείς; Ή διαφορετικά, τί περισσότερο θα μπορούσε να είχε πετύχει οποιοσδήποτε άλλος είχε έρθει αντ’ αυτού το περασμένο καλοκαίρι; Ο Ελ Αραμπί αποδείχτηκε λίρα εκατό για τον Ολυμπιακό αλλά και σημείο αναφοράς για τον Πέδρο Μαρτίνς και τα σχέδιά του. Στα συν του 33χρονου άσου και το γεγονός πως όταν στο ξεκίνημα της σεζόν, όχι μόνο δεν ξεκινούσε βασικός αλλά έμπαινε και στα τελειώματα παιχνιδιών, δεν παραπονέθηκε ποτέ και έδειξε πως είναι σωστός επαγγελματίας κάνοντας τη δουλειά που του ζητήθηκε.

Εξάλλου, δε μιλάμε για κανέναν τυχαίο. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που πριν έρθει στον Πειραιά είχε βάλει 90 γκολ σε τρία χρόνια στο Ντουμπάι κι αν κάποιος το θεωρεί εύκολο, σίγουρα δεν μπορεί να πει το ίδιο και για τα 44 γκολ με τη φανέλα της Γρανάδα σε τέσσερα χρόνια στην Ισπανία. Πρόκειται για έναν παίκτη συνυφασμένο με το γκολ, που αποκτήθηκε για να δίνει το εύκολο γκολ και αυτό κάνει.

Κι ακόμα έχουμε δρόμο… Δύο ματς με την Γουλβς, δύο με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο και άλλα 10 ματς-τελικοί για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος, μίνιμουμ 14 παιχνίδια στα οποία ο Ελ Αραμπί μπορεί να συνεχίσει να «τρελαίνει» τις στατιστικές αλλά και τους οπαδούς του Ολυμπιακού που καιρό τώρα έχουν κάνει σύνθημα το όνομά του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ