Κρίσιμη σύσκεψη στην Αγγλία τη Δευτέρα: Γουλβς – Ολυμπιακός με συνολικά 500 ανθρώπους στο γήπεδο;

Κρίσιμη σύσκεψη στην Αγγλία τη Δευτέρα: Γουλβς – Ολυμπιακός με συνολικά 500 ανθρώπους στο γήπεδο;

Η αγγλική Κυβέρνηση είναι έτοιμη να περιορίσει την παρουσία ανθρώπων σε κάθε γήπεδο στους 500 (συνολικά), εάν επιδεινωθεί η επιδημία κορωνοϊού. Εκτακτη συνάντηση τη Δευτέρα για αποφάσεις.

Τη σοβαρή πιθανότητα να διεξαχθεί ο εκτός έδρας αγώνας του Ολυμπιακού με τη Γουλβς, με την παρουσία μάξιμουμ 500 ανθρώπων στο γήπεδο ανέδειξε η αγγλική εφημερίδα «Daily Mail». Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, η αγγλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να ελαχιστοποιήσει την παρουσία οπαδών εάν η έξαρση του κορωνοϊού συνεχιστεί και κριθεί απαραίτητο να αλλάξει το επίπεδο κινδύνου για τη δημόσια υγεία.

Το κυβερνητικό πλάνο αναλύεται από την αγγλική εφημερίδα, αναφέροντας πως ήδη έχει σχεδιαστεί και υπάρχει αναμονή, ώστε να αποφασιστεί εάν και πότε θα εφαρμοστεί. Τα διοικητικά όργανα των μεγάλων αθλημάτων ενημερώθηκαν για το ενδεχόμενο αυτό νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και κλήθηκαν σε συνεδρίαση του Τμήματος Ψηφιακής Πολιτικής, Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού την ερχόμενη Δευτέρα (09/03), με σκοπό να συζητήσουν τις υλικοτεχνικές συνέπειες του περιορισμού της παρουσίας κόσμου στα γήπεδα.

Μετά από αυτή τη συνάντηση και αναλόγως με τις αποφάσεις που θα παρθούν, οι αγγλικές αρχές θα ενημερώσουν την UEFA σχετικά. Εάν, λοιπόν, αποφασιστεί ότι όλα τα παιχνίδια αγγλικών ομάδων πρέπει να διεξαχθούν χωρίς κόσμο, αυτό πιθανότατα θα αφορά και το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Γουλβς στο Μολινό (19/03), αλλά και όλα τα παιχνίδια την αγγλικών συλλόγων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι έως τώρα επίσημες εισηγήσεις της αγγλικής κυβέρνησης, πως δεν υπάρχει ανάγκη περιορισμού των μαζικών συγκεντρώσεων, παραμένουν αμετάβλητες έως τώρα, αλλά η θέση τους είναι υπό συνεχή επανεξέταση και οι αθλητικοί φορείς έχουν προειδοποιηθεί ότι ενδέχεται να χρειαστούν ουσιαστικοί περιορισμοί, εάν προκύψει έξαρση του ιού.

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή αλλαγών, αν και η θέση αυτή μπορεί να γίνει πιο σαφής τη Δευτέρα. Η παρουσία στα γήπεδα πλήθους μόλις 500 ατόμων, η οποία σε πολλές εκδηλώσεις θα κάλυπταν μόνο το επιχειρησιακό και το ραδιοτηλεοπτικό προσωπικό, είναι μία πρόταση που συζητήθηκε ήδη την περασμένη εβδομάδα.

Η FA, η Premier League και η EFL πραγματοποίησαν επαφές την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τη διοργάνωση αγώνων πίσω από κλειστές πόρτες, εάν η κυβέρνηση απαγορεύσει μεγάλες συγκεντρώσεις, όπως αναφέρει η «Daily Mail», και είναι κατανοητό ότι και άλλα αθλήματα έχουν παρόμοιες συζητήσεις.

Με αυτά τα δεδομένα, το φιλικό παιχνίδι της Αγγλίας με Ιταλία στο Wembley, αργότερα αυτόν το μήνα, είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι θα διεξαχθεί, λόγω των περιορισμών που επιβάλλονται στους ανθρώπους που φθάνουν από την Ιταλία, ενώ η χειραψία πριν από τον αγώνα δεν θα πραγματοποιηθεί πριν από οποιονδήποτε αγώνα της Premier League ή της EFL αυτό το Σαββατοκύριακο, για λόγους δημόσιας υγείας!

Κλείνοντας, μία σημαντική παράμετρο που βάζει στο τραπέζι η Daily Mail, είναι τα τεράστια ποσά που θα απωλέσουν οι αγγλικοί σύλλογοι εάν τα παιχνίδια δεν διεξαχθούν καθόλου. Οπως σημειώνεται, οι αρμόδιες αρχές είναι ανοιχτές στο να οργανώνουν συναντήσεις πίσω από κλειστές πόρτες, για να εξασφαλίσουν ότι το άθλημα δεν θα χάσει έσοδα από τις αγορές στοιχημάτων, ενώ το ζήτημα των ιδιωτικών συναντήσεων θα συζητηθεί από την Επιτροπή Καθοδήγησης «Covid-19» αυτή την εβδομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ