Ολυμπιακός-Γουλβς: Να μην πάρουν «ανάσα» στο Καραΐσκάκη…

Ολυμπιακός-Γουλβς: Να μην πάρουν «ανάσα» στο Καραΐσκάκη…

Το πλάνο του Μαρτίνς για την εξουδετέρωση της δυναμικής που βγάζει η Γουλβς και τον τρόπο επιβολής του ερυθρόλευκου ρυθμού

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε από την προπόνηση του Σαββάτου το «φροντιστήριο» για την Γουλβς. Για το πρώτο πολύ σημαντικό ματς στο Καραϊσκάκη απέναντι στην Αγγλική ομάδα για την φάση των 16 του Γιουρόπα Λιγκ.

Με τους ερυθρόλευκους να είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Η πρόκληση άλλωστε στο Γιουρόπα Λιγκ είναι μεγάλη. Με τον Πέδρο Μαρτίνς να δίνει το στίγμα της αναμέτρησης που περιμένουν άπαντες με αγωνία.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει ξεκάθαρη εικόνα από την Γουλβς που παρακολούθησε και το Σάββατο στο 0-0 με την Μπράιτον. Βασικό του μέλημα την Πέμπτη στο Καραϊσκάκη είναι να έχει τον έλεγχο και τον ρυθμό ο Ολυμπιακός.

Να επιβάλλει το δικό του παιχνίδι και να αναγκάσει τους Άγγλους να βγουν από το τέμπο τους. Ο Ολυμπιακός φέτος έχει καταφέρει στο Καραϊσκάκη να πάει σχεδόν όλα τα ματς στον ρυθμό που τα ήθελε. Έχοντας αυτός την μπάλα και ορίζοντας την πορεία του ματς. Μόνο με την Μπάγερν, και όχι σε όλο το διάστημα, δεν μπόρεσε να το πετύχει στον βαθμό που θα ήθελε. Σε όλα τα άλλα εντός έδρας ματς ο Μαρτίνς και οι παίκτες του έχουν καταφέρει να είναι τα αφεντικά στο γήπεδο.

Ο Μαρτίνς θέλει να δει την Πέμπτη την ομάδα του να επιβάλλει το παιχνίδι της και να δείξει στους Άγγλους του Νούνο Εσπίριτο πως στο «ναό» κάνουν κουμάντο οι ερυθρόλευκοι!

Οι κλειστοί χώροι, οι αλληλοκαλύψεις και η σωστή τακτική είναι τα στοιχεία που θα οδηγήσουν τον Ολυμπιακό στον «εγκλωβισμό» της Γουλβς. Ο στόχος είναι «να μην πάρουν ανάσα», να χάσουν τον ρυθμό τους και να… τρέξουν πίσω από τον Ολυμπιακό. Ότι συνέβη και με την Άρσεναλ με το 4-3-3 να «δένει κόμπο» τους Άγγλους.

Αυτή την φορά ο Πέδρο Μαρτίνς δεν δείχνει διατεθειμένος να ρισκάρει όπως έκανε με την Άρσεναλ στο Καραισκάκη κατά την διάρκεια του αγώνα. Αλλά πήγαμε μακριά. Το βασικό πλάνο του Μαρτίνς όπως φαίνεται να καταρτίζεται για το ματς της Πέμπτης έχει πολύ τακτική και αφοσίωση στα δεδομένα συνολικά και ατομικά. Ελαχιστοποίηση των λαθών και του ρίσκου ανασταλτικά, την τριάδα στον άξονα να παίζει κομβικό ρόλο και το δίδυμο «φωτιά», Βαλμπουενά-Ελ Αραμπί να «οπλίζει» ξανά για να «σκοτώσει» την αντίπαλη άμυνα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς θα πάει ξανά στο 4-3-3 με μόνο ένα ερωτηματικό όσον αφορά τα πρόσωπα. Μασούρας ή Ραντζέλοβιτς στο ένα άκρο, ερωτηματικό που λογικά θα βρει απάντηση στις προπονήσεις της εβδομάδας.

Από εκεί και πέρα, Σα, Ομάρ, Τσιμίκας, Μπα, Σεμέδο, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί θα είναι οι 10 βασικοί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ