Ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο και ο… Νίκος Αναστόπουλος

Ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο και ο… Νίκος Αναστόπουλος

Η Γουλβς είναι ομάδα που παίζει με υπομονή μέχρι σημείου να σε παρασύρει και να σε εκνευρίζει. Δεν επιτίθεται κατά κύματα και δεν δίνει σημασία αν στο τέλος η στατιστική καταγράψει ότι οι αντίπαλοί της είχαν μεγαλύτερα ποσοστά κατοχής. Ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο ενδιαφέρεται να μην αιφνιδιαστεί και βρεθεί να κυνηγάει το σκορ.

Είναι σπουδαία ομάδα η Γούλβς. Πάνω από όλα είναι… νηστική. Νηστική από διακρίσεις -και φυσικά- από τίτλους. Το ίδιο και οι παίκτες της, πολλοί από τους οποίους έφτασαν να θεωρούν την ομάδα τους ως ένα σκαλοπάτι για να βρεθούν ακόμα ψηλότερα.

Αυτό ισχύει σίγουρα για τον τρομερό υπεραθλητή Ανταμά Τραορέ που έμαθε μπάλα στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα,, τον Μεξικανό σέντερ φορ Χιμένες, τον Πορτογάλο αμυντικό χαφ Νέβες και ίσως για ορισμένους ακόμα όπως ο γκολκίπερ Ρουί Πατρίτσιο. Η διάκριση της ομάδας μέσα από το Γιουρόπα Λιγκ είναι ένας από τους στόχους που θέτουν όχι μόνο ο προπονητής Νούνο Εσπίριτο Σάντο αλλά και κάθε παίκτης της Γουλβς ξεχωριστά.

Οι “Λύκοι” αυτή την περίοδο δείχνουν ομάδα εξαιρετικά συμπαγής με καλή αμυντική λειτουργία, δυσκολοκατάβλητη και εξαιρετικά αποτελεσματική όταν βρίσκει ελεύθερους χώρους για να βγεί μπροστά. Η Γουλβς είναι ομάδα που παίζει με υπομονή μέχρι σημείου να σε παρασύρει και να σε εκνευρίζει. Δεν επιτίθεται κατά κύματα και δεν την ενδιαφέρει αν στο τέλος η στατιστική καταγράψει ότι οι αντίαποί της είχαν μεγαλύτερα ποσοστά κατοχής. Ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο ενδιαφέρεται να μην αιφνιδιαστεί και βρεθεί να κυνηγάει το σκορ.

Από εκεί και πέρα συμφωνεί με την… λογική του Νίκου Αναστόπουλου που λέει όταν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι τότε κοιτάς -τουλάχιστον- να μη το χάσεις. Είναι ομάδα της φυσικής δύναμης του ακατάπαυστου ποδοβολητού και της ταχύτητας με την οποία εκδηλώνει τις επιθέσεις της. Οι ακραίοι της ανεβαίνουν ψηλά και συμμετέχουν στις επιθέσεις πατώντας περιοχή. Από τα τρία στόπερ οι προωθήσεις γίνονται μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχουν στημένες φάσεις.

Ο Νέβες κατευθύνει (με τον Μουτίνιο) το παιχνίδι γυρνώντας πολύ πίσω για να πάρει την μπάλα. Τα σουτ που εξαπολύει από μέση απόσταση είναι κατά κανόνα δυνατά και εύστοχα. Χρειάζεται να μην βλέπει καθαρά το τέρμα κάθε φορά που προωθείται.

Καλή ομάδα , δυσκολοκατάβλητη αλλά όχι ανίκητη. Κι όχι με την εμπειρία και τις παραστάσεις του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Στο γεμάτο “ Γ.Καραϊσκάκης” είναι σίγουρο ότι θα υπέφερε περισσότερο. Κι έτσι όμως η άμυνά της ειδικά στις παράλληλες πάσες μέσα στην περιοχή μπορεί να υποφέρει και να εκτεθεί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ