«Καθάρισαν» Γιουνάιτεντ, Βασιλεία – Προβάδισμα για Μπασάκσεχιρ! (vids)

«Καθάρισαν» Γιουνάιτεντ, Βασιλεία – Προβάδισμα για Μπασάκσεχιρ! (vids)

Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Βασιλεία πήραν σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Europa League, καθώς επικράτησαν με 5-0 και 3-0 των ΛΑΣΚ Λιντζ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης αντίστοιχα. Σπουδαία νίκη με σκορ 1-0 πέτυχε η Μπασάκσεχιρ κόντρα στην Κοπεγχάγη.

Εύκολο βράδυ είχαν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Βασιλεία, με τις δύο ομάδες να παίρνουν τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Europa League.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν στην Αυστρία με 5-0 της ΛΑΣΚ Λιντζ και οι Ελβετοί νίκησαν την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη με σκορ 3-0. Στο τρίτο ματς των 19:55, που ήταν και το μοναδικό με κόσμο, η Μπασάκσεχιρ νίκησε 1-0 την Κοπεγχάγη.

H Γιουνάιτεντ ουσιαστικά από σήμερα βρίσκεται στην επόμενη φάση της διοργάνωσης με το 5-0 και η ρεβάνς στο Old Trafford (όποτε και αν γίνει), θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Το σκορ για την ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ άνοιξε ο Όντιον Ιγκάλο στο 28′ με πολύ ωραία προσπάθεια. Το 2-0 έγινε στο 58′. Ο Ιγκάλο πέρασε πάσα για τον Ντάνιελ Τζέιμς και εκείνος σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, κάνοντας το 2-0.

Το 3-0 διαμορφώθηκε στο 82′, όταν ο Φρεντ έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα και ο Μάτα πλάσαρε εύστοχα. Τα δύο τελευταία γκολ της αναμέτρησης επετεύχθησαν από τους Γκρίνγουντ και Περέιρα, στο 92′ και το 93′ αντίστοιχα.

Εύκολο έργο είχε και η Βασιλεία στη Φρανκφούρτη. Οι Ελβετοί άνοιξαν το σκορ στο 27′ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Κάμπος. Το 2-0 έγινε στο 73′. Ο Ομλέν έκανε το γέμισμα και ο Μπουά με σουτ μέσα από την περιοχή έδωσε μεγαλύτερο προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 85′ με πλασέ του Φράι από το ύψος του πέναλτι.

Η Μπασάκσεχιρ, τέλος, χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Βίστσα στο 87′ και έχει πλέον ισχνό προβάδισμα πρόκρισης εν όψει της ρεβάνς στη Δανία.

Οι συνθέσεις στο ΛΑΣΚ Λιντζ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

ΛΑΣΚ ΛΙΝΤΖ: Σλάγκερ, Ράμσεμπνερ, Τράουνερ, Ρανφτλ, Ρέιτερ, Χόλαντ (76′ Χάουντουμ), Μίχορλ, Ρένερ, Τετέ (61′ Ραγκούς), Φρέιζερ (71′ Μπάλιτς), Κλάους

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ρομέρο, Γουίλιαμς, Μαγκουάιρ, Μπαϊγί, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ, Μάτα, Ντάνιελ Τζέιμς (71′ Τσόνγκ), Μπρούνο Φερνάντες (78′ Αντρέας Περέιρα), Ιγκάλο (85′ Γκρίνγουντ)

Οι συνθέσεις στο Άιντραχτ-Βασιλεία:

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ: Τραπ, Εντικά, Σο (46’ Πατσιέντσια), Χιντερέγκερ, Άμπραχαμ, Τουρέ, Ρόντε, Κόστιτς, Καμάντα (78’ Γκατσίνοβιτς), Χασέμπε (73’ Ιλσάνκερ), Σίλβα

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Ομλέν, Βιντμέρ, Κέμερτ, Αλντερέτε, Κάμπο (78’ Φαν ντερΒερφ), Ριβέρος, Στόκερ (90+2’ Ζεγκρόβα), Φράι, Τζάκα, Πετρέτα (68’ Μπουά), Καμπράλ

Οι συνθέσεις στο Μπασάκσεχιρ-Κοπεγχάγη:

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ: Γκιουνόκ, Κλισί, Άλξιτς, Καχβετσί, Επουρεάνου, Μπα, Τεκντεμίρ (85’ Γκούλμπραντσεν), Σκρτελ, Κριβελί (74’ Ρομπίνιο), Καϊσαρά, Βίστσα (90+1’ Αζουμπουίκε)

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Γιόνσον, Βαρέλα, Νέλσον, Φαλκ, Μπίελ (89’ Μπάρτολετς), Σάντος (82’ Φίσερ), Νταραμί (61’ Κάουφμαν), Ζέκα, Στάγκε, Μπένγκτσον, Μπίελαντ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ