Ολυμπιακός-Γουλβς 1-1

Ολυμπιακός-Γουλβς 1-1

Ο Ολυμπιακός έπαιξε για περισσότερα από 60 λεπτά με παίκτη λιγότερο, καθώς στο 29' αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Σεμέδο, αλλά δεν λύγισε απέναντι στην Γουλβς. Την κοίταξε στα μάτια και προηγήθηκε στο 54’ με τον Ελ Αραμπί, αλλά η τύχη του γύρισε την πλάτη, με την αγγλική ομάδα να ισοφαρίζει στο 67’ με ένα τυχερό γκολ του Νέτο.

Ο φετινός Ολυμπιακός είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Οι Ερυθρόλευκοι, παρότι έπαιζαν χωρίς κόσμο, λόγω του κορωνοϊού, αλλά και με δέκα παίκτες για 60 λεπτά, καθώς στο 29’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Ρούμπεν Σεμέδο, δεν λύγισαν απέναντι στην Γουλβς, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 1-1, στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια για τη φάση των «16» του Europa League.

Οι Πειραιώτες μάλιστα θα μπορούσαν να είχαν πάρει ακόμα και τη νίκη, εάν η τύχη δεν τους γύριζε την πλάτη στο 67’. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς σε ένα ακόμα μεγάλο ευρωπαϊκό παιχνίδι ήταν εξαιρετική στο κομμάτι της τακτικής και προηγήθηκε στο 54’ με τον Ελ Αραμπί. Όμως, λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, η Γουλβς κατάφερε με ένα τυχερό γκολ του Νέτο να ισοφαρίσει σε 1-1. Ένα γκολ, που μπήκε μετά από κόντρα στον Μπουχαλάκη και αφού η μπάλα άλλαξε πορεία και μπέρδεψε τον Σα.

Ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός ότι έπαιξε για πάρα πολύ ώρα με παίκτη λιγότερο κατάφερε να μείνει όρθιος και πλέον στη ρεβάνς της Αγγλίας θα τα δώσει όλα για να πάρει τη μεγάλη πρόκριση στους «8» του Europa League. Μια ανατροπή, σαν και αυτή που έκανε στο Εμιρέιτς, απέναντι στην Αρσεναλ. Πάντως, για την ώρα είναι άγνωστο εάν θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα η ρεβάνς, καθώς είναι πολύ πιθανό η UEFA να αναβάλλει τους επαναληπτικούς λόγω του κορωνοϊού.

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, όπως στα περισσότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια, με τον Πορτογάλο να προτιμάει τον Μασούρα αντί του Ραντζέλοβιτς για το δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής. Συγκεκριμένα, ο Ιβηρας τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με τους Ομάρ, Μπα, Σεμέδο και Τσιμίκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Καμαρά, Μπουχαλάκης και Γκιγιέρμε ήταν στην τριάδα των χαφ, με τους Μασούρα και Βαλμπουενά στα άκρα και τον Ελ Αραμπί στην επίθεση. Από την άλλη, ο Νούνο Εσπιρίτο Σάντο παρέταξε την Γουλβς με σύστημα 3-4-3 και έχοντας στη βασική 11άδα τους Πατρίσιο, Σαΐς, Κοαντί, Μπόλι, Βινάγκρε, Ντόχερτι, Νέβες, Μουτίνιο, Ζότα, Τραορέ και Χιμένες.

«Παγωμένο» γήπεδο, κατοχή ο Ολυμπιακός

Υπό κανονικές συνθήκες το γήπεδο θα ήταν κατάμεστο. Ο κόσμος του Ολυμπιακού θα είχε κατακλύσει το Καραϊσκάκη και θα είχε δημιουργήσει φανταστική ατμόσφαιρα. Η υγεία όμως είναι πάνω από όλα και λόγω του κορωνοϊού το παιχνίδι έπρεπε να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς δεν επηρεάστηκαν.

Μπήκαν στο παιχνίδι δυνατά και πήραν από την αρχή τα ηνία του αγώνα, με τον Γουλβς να περιμένει στο δικό της μισό. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς είχαν τον έλεγχο και προσπαθούσαν να βρουν τα κενά στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού άνηκε στον Ολυμπιακό. Στο 14’ ο Τσιμίκας έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας της Γουλβς, αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Καμαρά βρήκε χώρο, σούταρε, αλλά ο Ρουί Πατρίσιο ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε εύκολα.

Κόκκινη στον Σεμέδο

Οι Πειραιώτες ήλεγχαν απόλυτα το ματς και είχαν μεταφέρει την πίεση στα καρέ των φιλοξενούμενων. Από την άλλη η ομάδα του Νούνο ήθελε να χτυπήσει στην κόντρα και στο 28’ τα κατάφερε. Οι παίκτες του Πορτογάλου βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Ζότα προσπάθησε να μπει στην μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά ο Σεμέδο τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό των Πειραιωτών. Ο Γάλλος ρέφερι απέβαλε απευθείας τον διεθνή άσο, με τους Ερυθρόλευκους να μένουν με δέκα παίκτες. Η αποβολή του Σεμέδο επηρέασε τον Ολυμπιακό, με τον Μαρτίνς να προχωράει σε αναγκαστική αλλαγή και να βάζει τον Σισέ αντί του Μασούρα. Παρά την αποβολή, οι Ερυθρόλευκοι δεν δέχθηκαν μεγάλη πίεση, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 0-0. Μάλιστα, λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο 45άλεπτο οι Πειραιώτες είχαν αλλάξει 311 εύστοχες πάσες και οι Αγγλοι μόλις 112, δείγμα της εικόνας του παιχνιδιού και της κυριαρχίας της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς.

«Πυροβόλησε» ο Ελ Αραμπί!

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Νούνο Εσπιρίτο Σάντο έκανε πιο επιθετική την ομάδα του βάζοντας τον Νέτο αντί του Ντόχερτι. Ο Ολυμπιακός παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες δεν κλείστηκε στην άμυνα και μάλιστα στο 54’ έκανε το 1-0 με τον Ελ Αραμπί! Ο Καμαρά από δεξιά έδωσε στον Γκιγιέρμε, αυτός άδειασε τον αντίπαλό του, έκανε το γύρισμα, η μπάλα πέρασε από τον Ρουί Πατρίσιο και ο Ελ Αραμπί σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 των Πειραιωτών.

Ευκαιρίες και τυχερό γκολ από την Γουλβς

Μετά το γκολ του Ολυμπιακού η αγγλική ομάδα βγήκε στην επίθεση για να ψάξει την ισοφάριση. Στο 59’ ο Χιμένες βγήκε τετ α τετ με τον Σα, αλλά ο Πορτογάλος πορτιέρο έκλεισε τη γωνία του και έδιωξε με το κεφάλι! Ένα λεπτό αργότερα ο Νέβες βρήκε χώρο, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο. Μια δύο, αλλά η τρίτη ευκαιρία της Γουλβς στα καρέ του Ολυμπιακού ήταν και η τυχερή, με τον Νέτο στο 67’ να ισοφαρίζει σε 1-1 το παιχνίδι. Ένα τυχερό γκολ για την βρετανική ομάδα, καθώς η μπάλα μετά το σουτ που έκανε ο Νέτο, κόντραρε στον Μπουχαλάκη, άλλαξε πορεία, μπέρδεψε τον Σα που είχε πάρει αντίθετη πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Πορτογάλου τερματοφύλακα για το 1-1.

Επιστροφή Φορτούνη και… Ποντένσε

Ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε τα πλάνα του μετά το γκολ της Γουλβς, με τον τεχνικό του Ολυμπιακού να ρίχνει στη μάχη τον Κώστα Φορτούνη. Ο Πορτογάλος έβαλε τον διεθνή μεσοεπιθετικό στη θέση του Ελ Αραμπί, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να παίξει στην κορυφή της επίθεσης ως «ψευτοεννιάρι». Ηθελε από τον Φορτούνη να κρατήσει μπάλα και να βοηθήσει στην επίθεση με την ποιότητά του.

Στο 79’ ο Νούνο Εσπιρίτο Σάντο έβαλε τον Ντάνιελ Ποντένσε, με τον Πορτογάλο να επιστρέφει στο Γ. Καραϊσκάκης. Η Γουλβς είχε την κατοχή της μπάλας, με τον Μαρτίνς στο 84’ να βάζει τον Γκασπάρ αντί του Βαλμπουενά, για να έχει περισσότερα τρεξίματα στον χώρο της μεσαίας γραμμής.Το σκορ δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει τις δύο ομάδες στο 1-1. Η πρόκριση πλέον θα κριθεί στον επαναληπτικό που (καλώς εχόντων των πραγμάτων), θα κριθεί στον επαναληπτικό, που θα γίνει σε μία εβδομάδα στην Αγγλία.

Το δεκάρι: Οσοι αγωνίστηκαν τα έδωσαν όλα, ειδικά μετά την αποβολή του Σεμέδο. Σωτήριες επεμβάσεις από τον Σα, εξαιρετικές τοποθετήσεις από τον Μπα, έτρεξε πολλά χιλιόμετρα ο Καμαρά, ενώ εξαιρετικό ήταν και το γύρισμα του Γκιγιέρμε στο 1-0 του Ολυμπιακού.

Το κλειδί: Η αποβολή του Ρούμπεν Σεμέδο στο 29’, αλλά και το τυχερό γκολ του Νετο στο 67’. Στην πρώτη περίπτωση η ομάδα του Μαρτίνς πλήρωσε την ολιγωρία στην άμυνα και στην δεύτερη περίπτωση η τύχη γύρισε την πλάτη στους Ερυθρόλευκους.

Γιατί κόουτς: Δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα ο Μαρτίνς, που αναγκάστηκε να θυσιάσει τον Μασούρα. Στο δεύτερο μέρος έβαλε τον Φορτούνη για να κρατήσει την μπάλα και να δώσει ανάσες στους συμπαίκτες του, ενώ με την αλλαγή του Γκασπάρ ήθελε να κερδίσει τρεξίματα στο κέντρο.

Στον πάγκο: Ο Σεμέδο. Ο Πορτογάλος σέντερ μπακ πήρε την κόκκινη κάρτα στο 29’ και άφησε με δέκα παίκτες τον Ολυμπιακό για μία και πλέον ώρα. Η αποβολή του άλλαξε το ματς, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο οι Πειραιώτες ήλεγχαν τον ρυθμό και προσπαθούσαν να βρουν τα κενά στην άμυνα της Γουλβς.

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαούι, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά (84′ Γκασπάρ), Μασούρας (33′ Σισέ), Καμαρά, Ελ Αραμπί (73′ Φορτούνης).

Γουλβς (Ε. Σάντο): Ρούι Πατρίσιο, Ντόχερτι (46′ Νέτο), Ρούμπεν Νέβες, Χιμένες, Μπόλι, Κόαντι, Ντιόγκο Ζότα, Σαΐς, Ζοάο Μουτίνιο (85′ Ντεντόνκερ), Βινάγκρε (79′ Ποντένσε), Τραορέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ