Μόνο χαμένος δεν είναι…

Μόνο χαμένος δεν είναι…

Ο Θρύλος έχει αποδείξει, ότι δεν καταλαβαίνει από έδρες. Κι αυτό θα κάνει και στη ρεβάνς, όταν αυτή διεξαχθεί.

Πιστεύει κανείς, ότι ο Ολυμπιακός είναι χαμένος από χέρι; Νομίζω, ότι την απάντηση την ξέρετε όλοι. Αυτή η ομάδα, όταν θα πάει στην Αγγλία (κανείς δεν γνωρίζει, πότε θα διεξαχθεί η ρεβάνς), θα δώσει ότι έχει και δεν έχει για να διεκδικήσει την πρόκριση. Όπως έκανε και πριν από μερικές εβδομάδες στο Εμιρέιτς…

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν έχει και τόσο σημασία τί πιστεύουμε εμείς, αλλά τί νιώθουν οι πρωταγωνιστές. «Βγάλαμε ψυχή, πάμε στην Αγγλία για την πρόκριση», δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς, ενώ η ψυχάρα, ο Σα πρόσθεσε: «Θα παλέψουμε στο δεύτερο παιχνίδι για την πρόκριση».

Προσοχή, δεν είναι… τυπικές δηλώσεις, μετά από ένα παιχνίδι. Όσοι ανήκουν στον Ολυμπιακό, το λέει η καρδιά τους και το έχουν αποδείξει. Το πίστευαν και μετά το πρώτο ματς με την Άρσεναλ, το οποίο ήταν ήττα και όχι ισοπαλία. Πήγαν στο Λονδίνο και έφεραν μια επική πρόκριση. Θα πάνε και πάλι στο νησί, για να συνεχίσουν αυτό το πανέμορφο ταξίδι, που ξεκίνησε καλοκαιριάτικα στη Τσεχία.

Σε όλα τα εκτός έδρας ματς που έδωσαν οι «ερυθρόλευκοι» στην Ευρώπη, ήταν ζωντανοί και μέσα στην διεκδίκηση θετικού αποτελέσματος, μέχρι τα τελευταία λεπτά. Έχουμε και λέμε. Ισοπαλία στη Τσεχία, νίκες σε Τουρκία και Ρωσία. Αυτά στα προκριματικά. Στους ομίλους, μπορεί η ομάδα να μην πήρε βαθμό, μακριά από το Καραϊσκάκη, αλλά πάλεψε, όλα τα ματς. Στη Σερβία, με άσχημη εμφάνιση ήταν ισόπαλος μέχρι το 87’ και δύο λεπτά νωρίτερα, ο Μεριά, έχασε ευκαιρία, από αυτές που δεν χάνονται… Στο Λονδίνο με τη Τότεναμ, προηγήθηκε με 2-0 και αν δεν είχε κάνει το τσαφ στο τέλος του ημιχρόνου, ο Μεριά, πολύ δύσκολα θα γύριζε το ματς.

Ακόμα και στο πιο δύσκολο παιχνίδι της φετινής σεζόν, στη Γερμανία με τη Μπάγερν, ο Ολυμπιακός μέχρι να δεχθεί το 2-0 στα τελειώματα, ήταν θεωρητικά μέσα στο ματς. Κόντρα στην Άρσεναλ, έκανε τη μεγάλη ανατροπή, οπότε γιατί να μην διεκδικήσει τις πιθανότητές του και κόντρα στους Γουλβς.

Όσον αφορά το πρώτο ματς με τους λύκους, οι «ερυθρόλευκοι» σε έναν αγώνα ειδικών συνθηκών, ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους. Ειδικά στο διάστημα, που έπαιζαν με 11 παίκτες. Σε αυτά τα 28 λεπτά, οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο και έδειχναν έτοιμοι να βάλουν τις βάσεις για την πρόκριση. Ακόμα και στο μεγάλο διάστημα, που αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο, έκλεισαν τους δρόμους προς την εστία τους, πέτυχαν ένα πανέμορφο γκολ και ισοφαρίστηκαν από μια άτυχη στιγμή.

Ένα αχρείαστο φάουλ και μια κόντρα στην εκτέλεση. Στο τέλος ο Πορτογάλος τεχνικός, πολύ σωστά πήγε για να κρατήσει το 1-1. Αν ο Ολυμπιακός δεχόταν γκολ, πολύ δύσκολα θα γύριζε το ματς. Τώρα με την ισοπαλία, έχει πίστη για την πρόκριση στα προημιτελικά. Το ταξίδι, δεν έχει ακόμα τελειώσει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ