Αυτή τη φορά δεν έφταιγε ο Ρούμπεν Σεμέδο…

Αυτή τη φορά δεν έφταιγε ο Ρούμπεν Σεμέδο…

Η χαλαρότητα με την οποία φαίνεται να αγωνίζεται ο Πορτογάλος δεν εξαφανίστηκε. Στη φάση της αποβολής του όμως, η ευθύνη τον βαραίνει πολύ λιγότερο από άλλους παίκτες του Ολυμπιακού.

Οσα θα διαβάσετε παρακάτω δεν αναιρούν ότι ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός εμφανίζεται σε ορισμένα παιχνίδια να παίζει χωρίς συγκέντρωση κάνοντας λάθη που δεν προσιδιάζουν στην κλάση και το ταλέντο του.

Η αποβολή του στο ματς με την Γουλβς, σήκωσε μεγάλη συζήτηση και φούντωσε τον προβληματισμό σχετικά με τον τρόπο που αγωνίζεται ο Σεμέδο και την βοήθεια που δίνει στην ομάδα του. Ο Ολυμπιακός επένδυσε πάνω του, ο ίδιος με τις εμφανίσεις του φούντωσε τις προσδοκίες αλλά ειδικά τον τελευταίο καιρό μοιάζει να έχει χάσει την συγκέντρωσή του. Για ορισμένους ακόμα και την διάθεσή του.

Ο υψηλόσωμος στόπερ για ένα μακρύ χρονικό διάστημα κρατούσε την μπάλα στα πόδια του περισσότερο από όσο χρειαζόταν και πάντως πολύ περισσότερο από όσο επιβάλλει η θέση του στόπερ ειδικά όταν αυτός είναι τελευταίος παίκτης στην αμυντική γραμμή της ομάδας του. Σου έδινε την εντύπωση σαν να υποτιμούσε τις ικανότητες των αντίπαλων επιθετικών, αυτών που πήγαιναν να τον πιέσουν ψηλά και να του αποσπάσουν την μπάλα.

Αυτό που συνήθως γινόταν ήταν να κλείνεται και να αναγκάζεται να γεμίζει στα τυφλά με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να χάνει την δυνατότητα μιας οργανωμένης επίθεσης παραχωρώντας την μπάλα στους αντιπάλους. Το φαινόμενο αυτό περιορίστηκε μέχρι εξαφανίσεως στα τελευταία παιχνίδια προφανώς μετά από συστάσεις του Πέδρο Μαρτίνς και των συνεργατών του. Η χαλαρότητα με την οποία φαίνεται να αγωνίζεται ο Πορτογάλος δεν εξαφανίστηκε.

Στη φάση της αποβολής του όμως, η ευθύνη τον βαραίνει πολύ λιγότερο από άλλους παίκτες του Ολυμπιακού. Σε μια από τις επιθέσεις της, η ομάδα του Μαρτίνς χάνει την μπάλα στην μεσαία γραμμή και η πάσα του Χιμένεθ βγάζει μόνο του από αριστερά τον Ζότα. Επειδή η ομάδα έχει βγει μπροστά ο Ομάρ δεν είναι στη θέση του και ο Ζότα διανύει μέτρα ανενόχλητος φτάνοντας κοντά στην μεγάλη περιοχή και έχοντας κατά πρόσωπο τον Σεμέδο.

Αν θα μπορούσε να κάνει κάτι ο παίκτης του Ολυμπιακού ήταν να πάει γρήγορα μπροστά αντί να κάνει βήματα προς τα πίσω. Αυτό όμως, ήταν μια από τις επιλογές. Ισως, αν έβγαινε μπροστά να άφηνε χώρο ώστε ο Ζότα να κάνει πάσα βγάζοντας σε θέση βολής κάποιο συμπαίκτη του. Από τη στιγμή που έχει κατά μέτωπο τον αντίπαλό του σωστά πάει πάνω του για να του αποσπάσει την μπάλα.

Ο Ζότα είναι γρήγορος, την «τσιμπάει» και μοιραία γίνεται η ανατροπή. Στους δέκα αμυντικούς που θα πήγαιναν πάνω στον παίκτη με αυτές τις συνθήκες, οι οκτώ θα είχαν την ίδια τύχη. Κατά συνέπεια δεν μπορεί στη φάση αυτή να γίνεται λόγος για λάθος του Σεμέδο. Ομολογώ ότι είχα κι εγώ την άποψη ότι ο σέντερ μπακ του Ολυμπιακού ενήργησε απερίσκεπτα. Ξαναβλέποντας την φάση, αντιλαμβάνομαι ότι η ευθύνη του είναι ελάχιστη.

Τα σοβαρά λάθη έχουν γίνει νωρίτερα. Σε κάθε περίπτωση όμως εκείνο που έχει σημασία είναι να επανέλθει ο Σεμέδο στις εμφανίσεις που έκανε πριν από λίγους μήνες ώστε, αν και εφόσον αρχίσουν και πάλι οι αγωνιστικές δραστηριότητες, να αποτελέσει και πάλι τον βράχο στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ