Ο Ολυμπιακός και η συγκλονιστική ιστορία του πιο πιστού οπαδού της Γουλβς!

Ο Ολυμπιακός και η συγκλονιστική ιστορία του πιο πιστού οπαδού της Γουλβς!

Ο Πέτερ Αμποτ είναι ο πιο πιστός οπαδός της Γουλβς. Τα τελευταία 35 χρόνια δεν είχε χάσει ούτε ένα εκτός έδρας παιχνίδι της αγαπημένης του ομάδας. Μέχρι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό…

Ο κορωνοϊός έφερε τα πάνω κάτω στον αθλητισμό, με τις εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις να διακόπτονται μετά την ραγδαία εξάπλωση του Covid-19. Στον χώρο του ποδοσφαίρου όλα έχουν «παγώσει» και ουδείς γνωρίζει ποτέ, πως και εάν θα αρχίσουν και πάλι τα πρωταθλήματα, αλλά και οι διοργανώσεις της UEFA.

Πριν τη διακοπή των ευρωπαϊκών παιχνιδιών, πολλοί αγώνες του Champions League και του Europa League έγιναν χωρίς θεατές στις κερκίδες των γηπέδων. Ενας από αυτούς ήταν και το ματς του Ολυμπιακού με την Γουλβς για τους «16» του Europa. Ενα παιχνίδι που έγινε στο «Γ. Καραϊσκάκης», με το τελικό 1-1 να αφήνει ανοιχτούς τους λογαριασμούς των δύο ομάδων ενόψει της ρεβάνς στο Μολινό. Οποτε και αν γίνει…

Ενα ματς πίσω από το οποίο υπάρχει μια συγκλονιστική ιστορία ενός οπαδού του Γουλβς. Του πιο πιστού οπαδού της βρετανικής ομάδας. Ενας οπαδός, ο οποίος πριν από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, δεν είχε χάσει ούτε ένα εκτός έδρας παιχνίδι της αγαπημένης του ομάδας, τα τελευταία 35 χρόνια! Από το τελευταίο ματς της σεζόν 1984-1985, ο κύριος Πέτερ Αμποτ ήταν πάντα δίπλα στην Γουλβς. Σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια. Μέχρι βέβαια να έρθει ο κορωνοϊός και να του καταστρέψει το σερί. Ο ίδιος, πάντως, όπως δήλωσε σε βρετανικά ΜΜΕ, παραλίγο να έρθει στην Αθήνα για το ματς με τον Ολυμπιακό, παρότι ήξερε ότι δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να μπει στο γήπεδο, αφού ο αγώνας ήταν κεκλεισμένων των θυρών για λόγους δημόσιας υγείας.

«Πήγα μέχρι το αεροδρόμιο. Εκατσα μέσα στο αυτοκίνητό μου. Σκέφτηκα τι είναι σωστό να κάνω και τελικά αποφάσισα να γυρίσω στο σπίτι. Δεν άξιζε να πάω στην Αθήνα. Ηξερα βαθιά μέσα μου ότι δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να μπω στο γήπεδο. Τελικά, ειδα τον αγώνα σε μια παμπ παρέα με τη σύζυγό μου. Είχε μια μεγάλη οθόνη και είδαμε το ματς, αλλά δεν το ευχαριστήθηκα», είπε αρχικά ο Πέτερ Αμποτ, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά την Γουλβς από το 1966!

Οπως δήλωσε μάλιστα, από το 1976 μέχρι σήμερα μόνο μια φορά έλειψε από το Μολινό. Ηταν το 2013 στο 1-1 με την Κοβεντρι, καθώς την ίδια ημέρα παντρευόταν η κόρη του.

Τη φετινή σεζόν, ήταν ανάμεσα στους 48 οπαδούς της Γουλβς που ταξίδεψαν στην Αρμενία για το παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Europa League με την Πιούνικ, αλλά και στους 200 οπαδούς που ακολούθησαν την αγαπημένη τους ομάδα στην Μπρατισλάβα για το παιχνίδι με την Σλόβαν. Ενα ματς το οποίο έγινε επίσης κεκλεισμένων των θυρών, αλλά κατάφερε να το παρακολουθήσει από κοντά, καθώς μπήκε στο γήπεδο με πρόσκληση.

«Ημουν στεναχωρημένος που δεν μπόρεσα να δω το παιχνίδι από κοντά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και ελπίζω να μην ξαναγίνει. Εχω ακούσει ότι μία από τις επιλογές που επεξεργάζεται η Πρέμιερ Λιγκ είναι τα παιχνίδια να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, αλλά θα είναι μια μεγάλη ντροπή για το ποδόσφαιρο», είπε χαρακτηριστικά ο Πέτερ Αμποτ, ενώ για το ματς στην Ελλάδα ανέφερε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Γουλβς επηρεάστηκε από το γεγονός ότι δεν υπήρχαν οπαδοί στις κερκίδες. Οι παίκτες χρειάζονται τους οπαδούς όπως και εμείς τους χρειαζόμαστε αντίστοιχα».

Ο Πέτερ Αμποτ, ωστόσο, όπως και όλοι μας, τονίζει ότι το ποδόσφαιρο είναι δευτερεύον και αυτό που έχει σημασία είναι η υγεία των αθλητών και των θεατών. «Η κατάσταση την οποία βιώνουμε είναι πολύ δύσκολη. Η υγεία είναι πάνω από όλα. Το ποδόσφαιρο πρέπει να αρχίσει πάλι όταν θα είναι απολύτως ασφαλές το περιβάλλον που ζούμε»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ