Το κίνητρο που γαργαλάει τις φιλοδοξίες του

Το κίνητρο που γαργαλάει τις φιλοδοξίες του

Ο Πέδρο Μαρτίνς κινείται, σκέφτεται και εργάζεται με σκοπό να τελειώσει ότι έχει αφήσει στη μέση. Με το Europa League, να είναι σε πρώτο πλάνο για τον Ολυμπιακό.

Όταν ο Ολυμπιακός έφερε στην Ελλάδα τον Πέδρο Μαρτίνς, Απρίλιο μήνα του 2018, ελάχιστοι τον γνώριζαν. Το βασικότερο στοιχείο που επικοινωνούσαν για την επιλογή του Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν πως «απολύθηκε από τη Βιτόρια Γκιμαράες». Ασχετα εάν τη διετία που έμεινε στον πάγκο της, την έβγαλε στην Ευρώπη και την έφτασε έως τον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας (28/05/2017, ήττα 2-1 από την Μπενφίκα).

Ο χρόνος επιβεβαίωσε ότι για ακόμη μία φορά οι Ερυθρόλευκοι επέλεξαν έναν εξαιρετικό προπονητή. Επιδεικνύοντας θαυμαστή ικανότητα και στο επίπεδο του «σκάουτινγκ τεχνικών». Καθώς μετά τους Λεονάρντο Ζαρντίμ, Μάρκο Σίλβα, ένας ακόμη πιο «άγνωστος» στο ευρύ κοινό προπονητής, όχι μόνο πέτυχε, αλλά με τη δουλειά του, δείχνει ότι έχει τις προδιαγραφές, την προσωπικότητα, τις γνώσεις και την ικανότητα, ακόμη και να τους ξεπεράσει.

Ο Πέδρο Μαρτίνς εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του έδωσε ο Ολυμπιακός. Και κυρίως την εμπιστοσύνη και τον χρόνο που του προσέφερε. Δούλεψε, έμαθε, προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις των ασφυκτικών συνθηκών που προκαλεί ο ακραίος πρωταθλητισμός που αντιπροσωπεύει ο Ολυμπιακός. Οδήγησε τους Ερυθρόλευκους σε σπουδαίες νίκες, έβγαλε τον καλύτερο εαυτό και το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο ποδοσφαιριστών, βοήθησε στην αύξηση υπεραξιών.

Και κυρίως, εναρμονίστηκε πλήρως στην απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη, αναφορικά με την ευρωπαϊκή προσέγγιση του συλλόγου: Το πρωτάθλημα και η διάκριση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν μπαίνουν σε ζυγαριά. Είναι και τα δύο βασικοί, κορυφαίοι στόχοι του Ολυμπιακού. Αδιαπραγμάτευτα.

Τόσο πέρυσι, αλλά ειδικά τη φετινή σεζόν, ο Ολυμπιακός δείχνει γιατί αποτελεί μέλος της ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Το δείχνει με τρόπο θαυμαστό, μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Η παρουσία του στους ομίλους του Champions League, ο αποκλεισμός της Αρσεναλ στους «32» του Europa League, η μοναχική προσπάθεια να διασωθεί το κύρος του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη. Αλλά και η μεγάλη πρόκληση για της συνέχειας στα προημιτελικά του Europa, είναι επιτυχίες δυσανάλογες με όσα συμβαίνουν στα ενδότερα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σε αντίθεση με την εντός των τειχών κακοσμία και την καταιγίδα λάσπης, ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του, αλλά και συνολικά ο Ολυμπιακός ως σύλλογος, τηρούν αποστάσεις. Η αντίδραση του Βαγγέλη Μαρινάκη στην εκτόξευση λάσπης από το εγχώριο σύστημα διαβολής, ήταν μια εξαίρεση, αλλά και μια ανθρώπινη αντίδραση, από έναν άνθρωπο που έχει δεχθεί πόλεμο και κυνήγι, όσο κανείς άλλος στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με αυτό, όμως, θα ασχοληθούμε αργότερα, διότι τώρα το θέμα μας είναι ο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ετοιμάζεται να γίνει ο πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού μετά τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, που θα ξεκινήσει στον πάγκο των Πειραιωτών για 3η συνεχόμενη σεζόν. Και μπορεί ακόμη να μην έχει βάλει την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο, αλλά ήδη κινείται και εργάζεται με το βλέμμα στο μέλλον. Σε όλα τα επίπεδα. Ποδοσφαιρικά, αγωνιστικά, μεταγραφικά…

Εξάλλου, είπαμε, πέραν των ειδικών συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ο Μαρτίνς ποτέ δεν εξέφρασε την επιδίωξη να μην συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Το αντίθετο. Στόχος του είναι να κατακτήσει όλες τις κορυφές με τους Ερυθρόλευκους. Με την ευρωπαϊκή προοπτική και πρόκριση επί της Γουλβς, να αποτελεί το κίνητρο που γαργαλάει τις φιλοδοξίες του, όπως και όλου του συλλόγου.

Κλείνοντας, έχει σημασία να εξηγήσουμε κάτι. Ο Μαρτίνς, στις συζητήσεις με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, δεν έθεσε όρους. Η κουβέντα είναι ειλικρινής και σε εξαιρετικό επίπεδο και αφορά κυρίως τους οικονομικούς όρους της συνέχισης της συνεργασίας τους. Διότι όλα τα υπόλοιπα, κρίνονται ιδανικά από τον Πορτογάλο. Ο σύλλογος του παρέχει τα πάντα. Οσα δεν είχε ποτέ στην έως τώρα καριέρα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ