Η Γερμανία… Χ2 για τον Ολυμπιακό, η νέα λίστα και οι μονοί προκριματικοί

Η Γερμανία… Χ2 για τον Ολυμπιακό, η νέα λίστα και οι μονοί προκριματικοί

Πως «μεταφράζονται» για τον Ολυμπιακό οι ανακοινώσεις της ΟΥΕΦΑ για το Γιουρόπα Λιγκ αλλά και το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα πάντα γύρω από την ευρωπαϊκή του συνέχεια, όχι απλά για την φετινή σεζόν που παρατάθηκε ελέω κορωνοϊού αλλά και για το ξεκίνημα της επόμενης γνωρίζει εδώ και λίγες ώρες ο Ολυμπιακός. Οι ανακοινώσεις της ΟΥΕΦΑ για τις αποφάσεις της γύρω από το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ ήρθαν απλά να επιβεβαιώσουν αυτό που περιμέναμε για το Φάιναλ-8.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί με την Γουλβς στην ρεβάνς του 1-1 στο Καραϊσκάκη στις 5 ή 6 Αυγούστου. Το που θα αγωνιστεί δεν μπορεί να είναι ακόμη γνωστό. Αυτό που ξέρει σίγουρα είναι πως αν αποκλείσει τους Άγγλους θα… μετακομίσει Αυγουστιάτικα στην Γερμανία.

Στην Γερμανία θα διεξαχθεί οριστικά το Final-8, σε μονά παιχνίδια που θα γίνουν στις πόλεις Κολωνία, Ντίσελντορφ, Ντούισμπουργκ και Γκεζελκίρχεν, ενώ ο τελικός θα γίνει στην Κολωνία. Ο Ολυμπιακός όμως είναι πολύ πιθανό να πάει από τις 5 ή 6 Αυγούστου στην Γερμανία για να παίξει με την Γουλβς. Η ΟΥΕΦΑ θέλει να γίνουν οι επαναληπτικοί στις έδρες των γηπεδούχων, όμως αυτό θα πρέπει να το επιτρέπει και το υγειονομικό πρωτόκολλο. Με τα τωρινά δεδομένα στην Αγγλία για να ταξιδέψει κάποιος χρειάζεται να μπει σε 14μερη καραντίνα. Ο Ολυμπιακός θα παίζει μέχρι τέλη Ιουλίου πρωτάθλημα, πιθανότατα και τελικό κυπέλλου. Άρα, αν τα πράγματα είναι στην Αγγλία όπως είναι αυτή την στιγμή ο επαναληπτικός θα γίνει στην Γερμανία που αποτελεί και για την φάση των «16» την επιλογή της ΟΥΕΦΑ για περιπτώσεις που δεν μπορεί λόγω κορωνοϊού να φιλοξενήσει ο γηπεδούχος την αναμέτρηση.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην ξέρει με σιγουριά που θα παίξει τελικά με την Γουλβς, στις 10 Ιουλίου όμως θα ξέρει το ζευγάρι όπου θα προκύψει ο αντίπαλος του (αν περάσει) στα προημιτελικά αλλά και στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Και αυτό γιατί στις 10 Ιουλίου θα διεξαχθεί η σχετική κλήρωση στην Νιον για το Γιουρόπα Λιγκ.

Σημαντικό νέο στοιχείο που προέκυψε από την ΟΥΕΦΑ το δικαίωμα για αλλαγή στην λίστα των παικτών. Επιτρέπονται τρεις αλλαγές στην ήδη υπάρχουσα λίστα. Αρκεί να είναι παίκτες που βρίσκονταν στο ρόστερ της ομάδας τον Φεβρουάριο.

Ο Ολυμπιακός δηλαδή μπορεί να βάλει στην λίστα του τον Χασάν ή τον Καφού που δεν είναι τώρα και να βγάλει τον τραυματία Σουντανί ή όποιον άλλο επιθυμεί ο Μαρτίνς. Αν κάνει μεταγραφή τον Ιούλιο δεν μπορεί να τον δηλώσει στους αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ της τρέχουσας σεζόν.

Όπως και να έχει όμως αυτή η εξέλιξη λύνει τα χέρια του Μαρτίνς που μπορεί να ζυγίσει ξανά τα δεδομένα και να επιλέξει.

Μονοί οι προκριματικοί της νέας σεζόν!

Η μεγάλη αλλαγή έρχεται στον προγραμματισμό της νέας σεζόν από την ΟΥΕΦΑ. Όπως αποφάσισε να πάει σε μονά παιχνίδια για τους προημιτελικούς και ημιτελικούς των φετινών διοργανώσεων έτσι αποφάσισε για να κερδίσει χρόνο να διεξαχθούν μονοί προκριματικοί γύροι για την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ. Με μοναδική εξαίρεση τα πλέι οφ, τον τελευταίο δηλαδή γύρο πριν την είσοδο στους ομίλους.

Ο Ολυμπιακός ως ισχυρός που είναι και ως πρωταθλητής Ελλάδας θα μπει από τον 3ο προκριματικό γύρο, με τον μονό αγώνα να γίνεται στις 15 ή 16 Σεπτεμβρίου. Το που θα γίνει το ματς θα καθοριστεί από την κλήρωση. Όποιος βγει πρώτος στην κλήρωση θα είναι και γηπεδούχος. Για να το κατανοήσετε με βάση την περσινή πορεία του Ολυμπιακού στα προκριματικά, στον 3ο γύρο ο Ολυμπιακός έπαιξε στην Πόλη με την Μπασακσεχίρ. Με τα δεδομένα που θα έχουμε, σε αυτό το ματς θα κρινόταν η πρόκριση. Στα πλέι οφ θα γίνουν κανονικά διπλοί αγώνες.

To πρόγραμμα του Τσάμπιονς Λιγκ 2020-21

1ος προκριματικός γύρος: 18/19 Αυγούστου
2ος προκριματικός γύρος: 25/26 Αυγούστου
3ος προκριματικός γύρος: 15/16 Σεπτεμβρίου
Play off: 22/23 και 29/30 Σεπτεμβρίου

Όμιλοι: 20/21 και 27/28 Οκτωβρίου, 3/4 Νοεμβρίου και 24/25 Νοεμβρίου, 1/2 Δεκεμβρίου και 8/9 Δεκεμβρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ