Σπόρτινγκ : Μετά τον Όσκαρ Καρντόσο, ο Μπας Ντοστ (pic/vid)

Σπόρτινγκ : Μετά τον Όσκαρ Καρντόσο, ο Μπας Ντοστ (pic/vid)

Τρία γκολ πέτυχε κόντρα στην Ντεσπορτίβο Άβες ο Μπας Ντοστ, ισοφαρίζοντας ένα ρεκόρ δεκαετίας στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, το οποίο κρατούσε ο άλλοτε φορ του Ολυμπιακού, Όσκαρ Καρντόσο.

Το φόβο και τον τρόμο στις πορτογαλικές (και όχι μόνο) άμυνες συνεχίζει να σπέρνει ο Μπασ Ντοστ. Ο υψηλόσωμος επιθετικός της Σπόρτινγκ Λισαβόνας παρουσιάζεται και φέτος «καυτός», καθώς μετά τα συνολικά 36 γκολ (σε 41 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις) που σημείωσε τη σεζόν 2016/17, μετρά ήδη 24 την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, όντας -φυσικά- πρώτος σκόρερ της ομάδας του και δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος πίσω μονάχα από τον αγέραστο Ζόνας της Μπενφίκα.

Ο Ολλανδός επιθετικός πέτυχε χθες (14/1) χατ-τρικ για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, οδήγησε την ομάδα του στην εντός έδρας νίκη επί της Ντεσπορτίβο Άβες (31′, 52′, 90′) και έγινε ο μόλις δεύτερος που το καταφέρνει την τελευταία δεκαετία στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Ποιος ήταν ο προηγούμενος με σερί χατ-τρικ στη Liga Nos; Ο Όσκαρ Καρντόσο!

O 34χρονος στράικερ, ο οποίος φόρεσε πέρυσι τη φανέλα του Ολυμπιακού και πλέον αγωνίζεται στην πατρίδα του με την Λιμπερτάδ, μεγαλούργησε με τη φανέλα της Μπενφίκα την επταετία 2007-2014: Σκόραρε 172 γκολ σε 293 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, επίδοση που τον καθιστά ένατο καλύτερο σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου και μοναδικό μη Πορτογάλο που βρίσκεται εντός της δεκάδας.

Έξι από αυτά τα γκολ ήταν συνεχόμενα, με τον Καρντόσο να πετυχαίνει χατ-τρικ στις 10 Δεκεμβρίου του 2012 κόντρα στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας (1-3, τα γκολ στο 59′, το 81′ και το 86′) και να το επαναλαμβάνει πέντε ημέρες αργότερα, στην εντός έδρας επικράτηση επί της Μαρίτιμο με 4-1 (τα γκολ στο 33′, το 66′ και το 68′).

Πριν το χατ-τρικ κόντρα στην Ντεσπορτίβο Άβες (έφθασε τα πέντε συνολικά στον ενάμισι χρόνο που βρίσκεται στην Ιβηρική χώρα), μια φορά έχει πετύχει καρέ τερμάτων), ο 28χρονος φορ της Σπόρτινγκ είχε σκοράρει τρις στην ευρεία νίκη με 5-0 επί της Μαρίτιμο (7/1), στον αγώνα – πρεμιέρα του νέου έτους στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Έκανε το 1-0 (21′), το 3-0 (74′) και το 4-0 (78′), με τον Μπράιαν Ρουίς να «παρεμβάλλεται» στο 50′ και τον Μάρκος Ακούνια να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στις καθυστερήσεις.

Το χθεσινό χατ-τρικ του Ντοστ

https://www.youtube.com/watch?v=t_QI9AO-KV0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ