Ο Κασάμι στην κορυφαία 11άδα του πρωταθλήματος Ελβετίας (Vids)

Ο Κασάμι στην κορυφαία 11άδα του πρωταθλήματος Ελβετίας (Vids)

Ο Παϊτίμ Κασάμι έσωσε «μόνος του» τη Σιόν, μπήκε στην κορυφαία 11άδα του πρωταθλήματος Ελβετίας και επιστρέφει δυναμικά στην «κεντρική σκηνή» του ποδοσφαίρου.

Το ελβετικό πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε πριν μερικές μέρες με τη Γιουνγκ Μπόις να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια και τη Σιόν όπου πρωταγωνιστεί ο Παϊτίμ Κασάμι να πετυχαίνει τους στόχους της και να μένει στη Super League.

Ο Κασάμι πραγματοποίησε μια σπουδαία σεζόν στην Ελβετία, όντας ένας από τους κορυφαίους παίκτες του πρωταθλήματος. Μάλιστα επιλέχθηκε όπως είναι λογικό και στην καλύτερη ενδεκάδα. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ήταν το σημείο αναφοράς της ελβετικής ομάδας, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, με τον Κασάμι να συμβάλει τα μέγιστα προκειμένου η Σιόν να πετύχει τον στόχο της και να μείνει στη Super League.

Ο 28χρονος μέσος είχε τη φετινή σεζόν σε συνολικά 38 παιχνίδια 15 γκολ και 3 ασίστ, ενώ 11 από αυτά ήταν στο πρωτάθλημα και μάλιστα τα περισσότερα σε παιχνίδια κομβικά κατά τη διάρκεια της σεζόν. Η σεζόν που έκανε ο Κασάμι τον επανέφερε και πάλι στο προσκήνιο, ενώ αποτελεί μεταγραφικό στόχο αρκετών ομάδων από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αφού η αλήθεια είναι πως είναι πολυτέλεια για μια ομάδα όπως η Σιόν.

Το τελευταίο ματς της σεζόν, κόντρα στη Σερβέτ. Η Σιόν νίκησε 2-1 και εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή της, με τον Κασάμι να έχει γκολ και ασίστ!

Οι κορυφαίοι της σεζόν στην Ελβετία: 

* ΓΙΟΝΑΣ ΟΜΛΙΝ (26, ΒΑΣΙΛΕΙΑ): Δέχθηκε μόλις 38 γκολ. Ηγήθηκε της καλύτερης άμυνας στο πρωτάθλημα. Η Βασιλεία, έχει τον καλύτερο τερματοφύλακα της κατηγορίας.

* ΣΙΛΒΑΝ ΧΕΦΤΙ (22, ΣΕΝ ΓΚΑΛΕΝ): Κανείς ποδοσφαιριστής της Super League δεν κέρδισε περισσότερες μονομαχίες.

* ΦΑΜΠΙΑΝ ΛΟΥΣΤΕΝΜΠΕΡΓΚΕΡ (32, ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ): Η μεταγραφη του «Βασιλειά» από την ομάδα της Βέρνης του έδωσε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του. Αφεντικό μέσα και έξω από το γήπεδο.

* ΣΤΙΒ ΡΟΥΙΓΙΕΡ (30, ΣΕΡΒΕΤ): Επαιξε σημαντικό ρόλο στο γεγονός ότι η Σερβέτ έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα της καρηγορίας. Τεχνικά καταρτισμένος, απαραίτητο στη δημιουργία του παιχνιδιού.

* ΠΑΪΤΙΜ ΚΑΣΑΜΙ (28, ΣΙΟΝ): Με την τελευταία του παράσταση κόντρα στη Σερβέτ, διασφάλισε την κατηγορία για την ομάδα του. Υπερβολικά καλός για τη Σιόν…

* ΖΟΡΝΤΙ ΚΙΝΤΙΓΙΑ (26, ΣΕΝ ΓΚΑΛΕΝ): Μηχανή στη μεσαία γραμμή και άνδρας επιπέδου. Υπέροχος.

* ΜΙΣΕΛ ΕΜΠΙΣΕΡ (23, ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ): Αρχοντας στη μεσαία γραμμή σε κάθε παιχνίδι. Έχει βελτιωθεί σημαντικά στην αντοχή και την επιθετικότητα. Και έχει ωριμάσει για να γίνει αφεντικό.

* ΜΙΡΟΣΛΑΒ ΣΕΦΑΝΟΒΙΤΣ (30, ΣΕΡΒΕΤ): Ο κορυφαίος παίκτης του περσινού πρωταθλήματος ελαμψε και φέτος με 11 ασίστ.

* ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΟ ΜΑΡΤΖΙΟΤΑ (27, ΛΟΥΚΕΡΝΗ): Η τεχνική του στα σουτ είναι εκπληκτική. Δυνατή παρουσία με 11 γκολ και 9 ασίστ στο πρωτάθλημα.

* ΣΕΝΤΡΙΚ ΙΤΕΝ (22, ΣΕΝ ΓΚΑΛΕΝ): Ο «παίκτης-γκολ» της ομάδας του. Πέτυχε 19 αυτή τη σεζόν, που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση πίσω από τον Νσανέ.

* ΖΑΝ-ΠΙΕΡ ΝΣΑΝΕ (27, ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ): 32 γκολ τη φετινή σεζόν. Ποτέ στην ιστορία της Super League δεν έχει υπάρξει παίκτης που να σκοράρει πιο συχνά.

Παράλληλα, ο Κασάμι αγωνίζεται σήμερα στον προημιτελικό του Κυπέλου Ελβετίας κόντρα στη Ράπεσβιλ-Γιόνα και θέλει να οδηγήσει την ομάδα του έως το τέλος του δρόμου. Εως τον τελικό της 29ης Αυγούστου. Και εν συνεχεία, να αποχαιρετήσει τον σύλλογο που τον φιλοξένησε την τελευταία 3ετία και να επιστρέψει στην κεντρική σκηνή του ποδοσφαίρου. Και ως ελεύθερος, ήδη οι προτάσεις έχουν ξεκινήσει να φτάνουν στο γραφείο του Ζόρζε Μέντες, που ανέλαβε την εκπροσώπηση του 28χρονου μέσου…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ