Άρσεναλ – Λίβερπουλ : Για το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς (vids)

Άρσεναλ – Λίβερπουλ : Για το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς (vids)

Οι κυπελλούχοι «Κανονιέρηδες» κοντράρονται απόψε (29/8) στις 18:30 με τους πρωταθλητές Αγγλίας με φόντο τον πρώτο τίτλο της νέας σεζόν.

33 ημέρες από την ολοκλήρωση της Premier League και 29 από τον τελικό του FA Cup στο «Γουέμπλεϊ», το αγγλικό ποδόσφαιρο επιστρέφει με το Community Shield.

Η κυπελλούχος Άρσεναλ διασταυρώνει τα ξίφη της με την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ (29/8, 18:30) με φόντο τον πρώτο τίτλο της νέας σεζόν.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ και του Κώστα Τσιμίκα, ψάχνει το πέμπτο της τρόπαιο μετά την κατάκτηση του Champions League τον Ιούνιο του 2019. Ενώ, στην αντίπερα όχθη, η Άρσεναλ θα επιδιώξει να σηκώσει τίτλο μόλις μετά από ένα μήνα. Τόσο οι «Κανονιέρηδες» όσο και οι «Κόκκινοι» του Μερσεϊσάιντ, θα διεκδικήσουν το Community Shield για 24η φορά στην ιστορία τους, με 15 κατακτήσεις εκατέρωθεν. Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που οι δύο σύλλογοι θα αναμετρηθούν στο πλαίσιο του θεσμού. Συγκεκριμένα, το 1979 η Λίβερπουλ επικράτησε 3-1, όπως επίσης και το 1989 με 1-0, ενώ το 2002 ήταν η σειρά της Αρσεναλ αφού νίκησε με 1-0.

Το Community Shield αποτελεί έναν θεσμό ο οποίος λαμβάνει χωρά στο μεγάλο Νησί από το μακρινό 1908 και έκτοτε κάθε χρόνο, ο πρωταθλητής κοντράρεται με τον κυπελλούχο για το πρώτο τρόπαιο της αγωνιστικής περιόδου. Με απλά ελληνικά είναι κάτι σαν το γνωστό σε όλους «Super Cup», το αποίο ενίοτε αποτελεί τη δυνατότερη «πρόβα τζενεράλε» ενόψει της ερχόμενης σεζόν.

Στα αγωνιστικά, η τυπικά γηπεδούχος Άρσεναλ, αντιμετωπίζει αμυντικά προβλήματα και αυτό γιατί ο Μικέλ Αρτέτα δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Τσέιμπερς, Μάρι και Μουστάφι. Ενώ επιπλέον, θόλο μοιάζει το τοπίο και για τον τερματοφύλακα Λένο. Εκτός από τα μετόπισθεν, ο Ισπανός προπονητής δεν θα δεχθεί τις υπηρεσίες του ταλαντούχου Γκαμπριέλ Μαρτινέλι, ωστόσο τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα (Γουίλιαν, Μαγκαλιάες, Σαλιμπά) θα βρουν κανονικά μία θέση στην αποστολή.

Ο Γιούργκεν Κλοπ από την άλλη, δεν θα χρησιμοποιήσει τους ανέτοιμους Μάτιπ, Χέντερσον, Οξλέιντ-Τσάμπερλεν, Σακίρι, Χάρι Γουίλσον και Οριγκί. Ο αμφίβολος μέχρι πρότινος Άρνολντ τελικά θα αγωνιστεί κανονικά, όπως και η μοναδική μεταγραφή της Λίβερπουλ μέχρι στιγμής αυτό το καλοκαίρι, Κώστας Τσιμίκας.

Πιθανές ενδεκάδες: 
Άρσεναλ: Λένο, Χόλντινγκ, Σαλιμπά, Τίρνεϊ, Σέντρικ, Τσάκα, Ελνένι, Μάιτλαντ Νάιλς, Σάκα, Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ
Λίβερπουλ: Αλισον, Γουίλιαμς, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ