Φιλ Νέβιλ : Εκλέκτορας Εθνικής Γυναικών με φαλλοκρατικά «τιτιβίσματα»

Φιλ Νέβιλ : Εκλέκτορας Εθνικής Γυναικών με φαλλοκρατικά «τιτιβίσματα»

Ο Φιλ Νέβιλ διέγραψε το λογαριασμό του στο Twitter αφού η ανακοίνωση ότι αναλαμβάνει την Εθνική Αγγλίας προκάλεσε οργίλα σχόλια για παλιότερες αναρτήσεις του.

Την αρχαία ρωμαϊκή ρήση «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια,  πρέπει να φαίνεται κιόλας» μάλλον δεν την έχουν ακουστά οι ιθύνοντες της Αγγλικής F.A. που κατέληξαν σε μια απόφαση, αναφορικά με την θέση του εκλέκτορα της Εθνικής Γυναικών, η οποία προκάλεσε ορυμαγδό αντιδράσεων.

Η δουλειά δόθηκε στον Φιλ Νέβιλ, αλλά η ανακοίνωση συνοδεύτηκε από επιτιμητικά σχόλια, ειδικά από χρήστες του διαδικτύουμ που είχαν παρακολουθήσει τοποθετήσεις του παλαίμαχου άσου των Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ κι Έβερτον στο «twitter». Eκεί, όπου ο 41χρονος Άγγλος έγραψε ότι νιώθει «τιμή» που του δόθηκε η ευκαιρία να προπονήσει την Εθνική Γυναικών της Αγγλίας».

Η τοποθέτηση του, όμως, πλαισιώθηκε από παλιότερες αναρτήσεις του, αναφορικά με την εκτίμηση που τρέφει στο αντίθετο φύλο.
Έτσι του υπενθύμισαν ότι είχε γράψει, την 1η Ιουλίου 2011: «Χαλαρώνω, από ψύξη στην πλάτη. Μόλις έδειρα την γυναίκα μου. Νιώθω πολύ καλύτερα!». Ανεξαρτήτως του αν, όντως, άσκησε οικογενειακή βία, η αναγραφή τέτοιου μηνύματος – έστω για…πλάκα – είναι απολύτως καταδικαστέα. Δεν είναι, όμως, το μόνο του «τιτίβισμα» σεξιστικού περιεχομένου: στις 3ης Δεκέμβρη του 2012 ανήρτησε: «Εσείς οι γυναίκες διαδηλώνετε υπέρ της ισότητας, μέχρι να έρθει η ώρα για τον λογαριασμό. #υποκρίτριες.»

Τα σχόλια που συνόδευαν τις ανωτέρω αναρτήσεις του δεν ήταν διόλου κολακευτικά για τον παλαίμαχο άσο, που προχώρησε σε διαγραφή του λογαριασμού του.

Ωστόσο δεν τοποθετήθηκε για την…ταμπακιέρα. Αν είναι δηλαδή δικές του, ή όχι, οι συγκεκριμένες αναρτήσεις, αν τις αποκηρύσσει, ή αν τις υιοθετεί ακόμη.

Αν κι εκ πρώτης όψης η κίνηση του μοιάζει ενοχική και προσπάθεια να κατευνάσει τον θόρυβο που προκλήθηκε, εν τούτοις, χωρίς διάθεση προς υπεράσπιση του, να πούμε ότι ίσως προέβη σ’ αυτή την κίνηση προκειμένου να δημιουργήσει νέο λογαριασμό που ν’ ανταποκρίνεται στα νέα καθήκοντα του, τα οποία θα ασκεί για τα επόμενα 3 χρόνια.

Τραγική ειρωνεία; Ο Νέβιλ διαδέχθηκε τον Μαρκ Σάμπσον, που απολύθηκε (τον Σεπτέμβρη) γιατί η «πολιτικά ορθή» F.A. θεώρησε απαράδεκτη την συμπεριφορά του, προς παίκτρια, σε προηγούμενη δουλειά του.

Πρωτή φορά «πρώτος»

Πέραν του τρόπου διαχείρισης των νέων τεχνολογιών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εν προκείμενω, που είναι από μόνη της ένα ζήτημα –το οποίο δεν αφορά μόνο νεότερους ποδοσφαιριστές– το ότι δόθηκε το χρίσμα στον Νέβιλ προκάλεσε αντιδράσεις και για άλλους λόγους.
Αν υποθέσουμε ότι το μπακράουντ του στο “twitter” δεν το ήξεραν, παραμένει το ερώτημα τι είδαν οι “φωστήρες” της F.A. στο βιογραφικό του και του έδωσαν το χρίσμα;

Καίτοι κατέχει επαγγελματικό δίπλωμα προπονητή, δεν έχει ξαναδουλέψει ως πρώτος. Στην (ανδρική) Εθνική Ελπίδων (2013) ήταν στο τεχνικό επιτελείο, στην Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, επί Μόγιες (2013-14), ομοίως, στην, ερασιτεχνική, Σάλφορντ (2015) υπηρεσιακός, ενώ, στην Βαλένθια (2015-16), βοηθος του αδερφού του Γκάρι. Συν τοις άλλοις δεν έχει προϋπηρεσία στο γυναικείο ποδόσφαιρο και τις ιδιαιτερότητες του.

Όλα τα ανωτέρω προκαλούν, αβίαστα, το ερώτημα: με τι εχέγγυα θα εμπνεύσει και θα καθοδηγήσει τις αποκαλούμενες «λέαινες»;

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ