Τα «κανόνια» της Ευρώπης, ο Γιακουμάκης και οι «πύργοι» του Ολυμπιακού (vids)

Τα «κανόνια» της Ευρώπης, ο Γιακουμάκης και οι «πύργοι» του Ολυμπιακού (vids)

Ο επιθετικός της Φένλο έκανε «μαγικό» Οκτώβριο με 5 γκολ σε 5 ματς και βρίσκεται στην ίδια λίστα με τους Λεβαντόφσκι, Σαλάχ και Εμπαπέ - Χασάν και Ελ Αραμπί θα ήταν επίσης στη λίστα, αλλά ο πρώτος έχασε τη συμμετοχή για 4 μέρες και ο δεύτερος λόγω VAR!

8 παιχνίδια, με 8 γκολ και 1 ασίστ σε 679 λεπτά συμμετοχής. Αυτός είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός του Γιώργου Γιακουμάκη στην Ολλανδία. Ο 25χρονος στράικερ το καλοκαίρι παραχωρήθηκε από την ΑΕΚ στην Φένλο και όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, έκανε την καλύτερη επιλογή. Ο Κρητικός επιθετικός έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο την ολλανδική περιπέτειά του και έχει καταφέρει να γίνει θέμα συζήτησης. 

Το περασμένο Σάββατο (31/10) ο πρώην φορ της Ενωσης σκόραρε ένα καταπληκτικό γκολ με ψαλιδάκι απέναντι στην Γκρόνιγκερ και έκανε άπαντες να υποκλιθούν μπροστά του. Με αυτό το γκολ ο Γιακουμάκης έφτασε τα 6 σε 7 παιχνίδια πρωταθλήματος (σ.σ έχει και δύο στο Κύπελλο) και βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ της Eredivisie, πίσω μόνο από τον Βέρμαν της Χέρενφεν, που έχει σκοράρει 7 φορές. 

Ο 25χρονος επιθετικός βρίσκεται σε τρομερή φόρμα και σκοράρει το ένα γκολ μετά το άλλο. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση και… βομβαρδίζει συνεχώς τα αντίπαλα δίχτυα, κάνοντας τους παράγοντες της Φένλο να τρίβουν τα  χέρια τους από ικανοποίηση. Ο προηγούμενος μήνας μάλιστα ήταν «μαγικός» για τον Γιώργο Γιακουμάκη, που κατάφερε να βάλει 5 γκολ στα 5 παιχνίδια που αγωνίστηκε και να μπει στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ στην Ευρώπη για τον μήνα Οκτώβριο. Σε μια λίστα που βρίσκονται τεράστια ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως οι Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Χάρι Κέιν, Κιλιάν Εμπαπέ και Μοχάμεντ Σαλάχ.

Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας με τους παίκτες που πέτυχαν τα περισσότερα γκολ μέσα τον Οκτώβριο βρίσκεται ο Λεβαντόφσκι της Μπάγερν Μονάχου με 9 γκολ σε 5 παιχνίδια. Στη συνέχεια ακολουθεί ο Χάρι Κέιν της Τότεναμ με 7 γκολ σε 5 ματς, ο Λασινά Τραορέ του Αγιαξ με 6 γκολ σε 6 ματς και ο Κιλιάν Εμπαπέ της Παρί Σεν Ζερμέν, επίσης, με 6 γκολ σε 6 αγώνες. 

Επόμενος στη λίστα είναι ο Ντάβιντσον της Αλάνιασπορ με 5 γκολ σε 3 ματς και ακολουθούν ο Πάκο Αλκάθερ με 5 γκολ σε 5 αγώνες, ο Σον της Τότεναμ επίσης με 5/5, ενώ τον ίδιο απολογισμό έχουν ο Μάρκους Ράσφορντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Γιώργος Γιακουμάκης της Φένλο, ο Μίκαελ Λιεντλ της Βόλσφμπεργκ, ο Χάαλαντ της Ντόρτμουντ, ο Μο Σαλάχ της Λίβερπουλ και ο Ζαπάτα της Αταλάντα.

Η εξαιρετική συγκομιδή του Γιώργου Γιακουμάκη μέσα στον Οκτώβριο τον βάζει στην ίδια λίστα με τους σπουδαίους επιθετικούς που προαναφέραμε και δείχνει το μέγεθος της επιτυχίας του. Το ολλανδικό πρωτάθλημα φαίνεται πως ταιριάζει… γάντι στον Ελληνα επιθετικό, που δείχνει να έχει βρει την «Ιθάκη» του στην Φένλο. 

Ο Ελ Αραμπί και ο Χασάν

Στη σχετική λίστα παραλίγο να βρεθούν και δύο παίκτες του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τους Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Αχμέντ Χασάν. Ο πρώτος έχασε τη συμμετοχή του για 4 ημέρες και ο δεύτερος λόγω του VAR.

Ο Μαροκινός επιθετικός σκόραρε τρία γκολ στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο που έγινε στις 17/10 και ένα γκολ στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα που έγινε στις 4/10. Μια εβδομάδα νωρίτερα είχε σκοράρει και στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, ο οποίος όμως είχε γίνει στις 26/9. Για τέσσερις μέρες δεν βρίσκεται στη σχετική λίστα.

Οσον αφορά στον Αχμέντ Χασάν, ο Αιγύπτιος πέτυχε ένα γκολ στον αγώνα με τον Ατρόμητο (17/10) και δύο γκολ στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης (31/10), ενώ είχε σκοράρει και στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League με την Μαρσέιγ στο Καραϊσκάκη (21/10). Εάν δεν είχε ακυρωθεί – κακώς – το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού με τον ΠΑΣ Γιάννινα (1-1, 4/10) θα βρισκόταν επίσης στη λίστα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Superleague με 5 γκολ, ενώ σκοράρει ένα τέρμα κάθε 2.4 τελικές. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ