Έρευνες σε Μπενφίκα και Σάντα Κλάρα για φορολογικές απάτες και πλαστογραφία

Έρευνες σε Μπενφίκα και Σάντα Κλάρα για φορολογικές απάτες και πλαστογραφία

Η δικαστική αστυνομία της Πορτογαλίας έκανε «ντου» σε Μπενφίκα και Σάντα Κλάρα, καθώς τρεις παίκτες εμπλέκονται σε φορολογικές απάτες, πλαστογραφήσεις και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Σε περιπέτειες με τη δικαιοσύνη φαίνεται πως έχουν εμπλακεί η Μπενφίκα αλλά και η Σάντα Κλάρα. Πιο συγκεκριμένα, η δικαστική αστυνομία της Πορτογαλίας έκανε «ντου» στις εγκαταστάσεις των δυο πορτογαλικών συλλόγων τη Δευτέρα προκειμένου να ψάξουν στοιχεία και να κάνουν έρευνες γύρω από τις υποθέσεις φοροαπαλλαγών, πλαστογραφήσεων και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων.

Οι αρχές της χώρας παρακολουθούν υποθέσεις που αφορούν τις παραπάνω δραστηριότητες στη Liga Nos και υπάρχουν περιπτώσεις που σχετίζονται με τρεις παίκτες που κατάγονται από τη Λιβύη. Πρόκειται για τον αριστερό εξτρέμ Χάμντου Έλουνι, τον αμυντικό μέσο Μοχάμεντ Αλ Γκάντι και τον επιθετικό μέσο Μουάιτ Ελάφι.

Οι τρεις παίκτες πέρασαν από την Σάντα Κλάρα, με τον Ελουνί να μεταγράφεται στην Μπενφίκα το 2016. Το ποσό της κίνησης αυτής δεν ανακοινώθηκε δημοσίως και ο Ελουνί δανείστηκε λίγο καιρό μετά τη μεταγραφή του στην Τσάβες όπου παραχωρήθηκε τζάμπα στη συνέχεια.

Συνολικά, η επιχείρηση που διενεργήθηκε σήμερα το πρωί από την Εισαγγελία, τη δικαστική αστυνομία και τη φορολογική αρχή θα έχει οδηγήσει σε 20 έρευνες, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών και ιδιωτικών κατοικιών, ειδικά στην Ponta Delgada, στο νησί Σάο Μιγκέλ. Τα εγκλήματα που διερευνούνται στη διαδικασία είναι ειδική φορολογική απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, πλαστογράφηση εγγράφων, οικονομική συμμετοχή στις επιχειρήσεις και αδικαιολόγητη λήψη πλεονεκτημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι έρευνες θα συνεχιστούν στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο, με τις Βιτόρια Σετούμπαλ, Μαρίτιμο, Άβες και Πάκος Φερέιρα να είναι και αυτές στόχοι της δικαστικής αστυνομίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ