Κορνεγιά – Μπαρτσελόνα : 0-2 παρ. 0-0 κ.α. (vid)

Κορνεγιά – Μπαρτσελόνα : 0-2 παρ. 0-0 κ.α. (vid)

Χάρη σε τέρματα των Ντεμπελέ και Μπρέιθγουειτ στην παράταση, η Μπαρτσελόνα απέφυγε μεγάλη γκέλα και νίκησε την Κορνεγιά (0-2), παίρνοντας την πρόκριση για τους «8» του Κόπα Ντελ Ρέι.

Μετά τις Ατλέτικο και Ρεάλ, λίγο έλειψε να πέσει θύμα έκπληξης του Κυπέλλου και η Μπαρτσελόνα, αλλά οι Καταλανοί κατάφεραν στην παράταση να πάρουν τη νίκη (0-2) κόντρα στην Κορνεγιά και μαζί την πρόκριση στα προημιτελικά του Κόπα Ντελ Ρέι.

Η ομάδα του Κούμαν δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στην ομάδα της 3ης κατηγορίας της Ισπανίας, έχασε δύο πέναλτι αλλά ο Ντεμπελέ λύτρωσε τους «μπλαουγκράνα» με γκολ στο ξεκίνημα της παράτασης και έσωσε την ομάδα του από μεγάλη γκέλα. Το τελικό 0-2 διαμόρφωσε ο Μπρέιθγουειτ λίγο πριν τη λήξη της παράτασης.

Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν από νωρίς τον έλεγχο του παιχνιδιού, χωρίς όμως να δημιουργούν κάποια επικίνδυνη φάση στο πρώτο ημίωρο.

Οι Καταλανοί ανέβασαν την απόδοσή τους και έχασαν δύο ευκαιρίες μέσα σε 3 λεπτά. Στο 35′ ο Τρινκάο έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Ραμίρεζ απέκρουσε, ενώ στο 38′ το σουτ του Μπρέιθγουειτ κόντραρε σε αμυντικούς και κατέληξε κόρνερ.

Στο 39′ η Μπαρτσελόνα κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Εστελες μέσα στην περιοχή, αλλά ο Πιάνιτς δεν κατάφερε να σκοράρει καθώς ο Ραμίρεζ έπεσε σωστά και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό του ματς και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με τους Μπρέιθγουειτ (48′) και Γκριεζμάν (58′), ενώ ο Ελόι απείλησε για την Κορνεγιά στο 60′.

Λίγο αργότερα, οι Καταλανοί κέρδισαν νέο πέναλτι μετά από σκληρό μαρκάρισμα του Μορένο μέσα στην περιοχή. Αυτή τη φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντεμπελέ αλλά ούτε αυτός κατάφερε να σκοράρει, με τον Ραμίρεζ να αποκρούει για δεύτερη φορά στο ματς!

Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη μέχρι το τέλος για την Μπαρτσελόνα, χάνοντας τεράστιες ευκαιρίες με τους Μπρέιθγουειτ (84′), Πιάνιτς (89′), Αραούχο (89′) και Λενγκλέ (93′).

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, με τον Ντεμπελέ να σκοράρει στο 92′ για το 0-1 και να λυτρώνει την ομάδα του, με τον Μπρέιθγουιειτ να διαμορφώνει από κοντά το 0-2 στο 120+1′.

Κορνεγιά: Ραμόν Χουάν – Γουθμάν, Εστεγιές, Πολ Μορένο, Ζεράρ – Κέβιν Πρέσα (82′ Ασάλεφ), Ντόρκα, Άγκους Μεδίνα – Ελόι Χίλα (97′ Άλεξ Πλα), Οντιβέρος (68′ Γονθάλο) – Μαξ Μαρθέτ (68′ Τσίκι).

Μπαρτσελόνα: Νέτο – Μινγκέθα, Αραούχο, Λενγκλέ, Ζούνιορ Φίρπο – Ρίκι Πουτς (46′ Ντεμπελέ), Ιλάιτς Μορίμπα (74′ Μπουσκέτς), Πιάνιτς – Τρινκάο (74′ Πέδρι), Μπρέιθγουεϊτ, Γκριεζμάν (101′ Κόνραντ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ