Προκρίθηκε με την… ψυχή στο στόμα η Ντόρτμουντ – Αποκλεισμός σοκ για Λεβερκούζεν (vids)

Προκρίθηκε με την… ψυχή στο στόμα η Ντόρτμουντ – Αποκλεισμός σοκ για Λεβερκούζεν (vids)

Μία πολύ δύσκολη πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας πήρε η Ντόρτμουντ, αφού χρειάστηκε την παράταση για να αποκλείσει την... Πάντερμπορν - Σπουδαία πρόκριση για ομάδα 4ης κατηγορίας κόντρα στη Λεβερκούζεν!

Μία πολύ δύσκολη πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας πήρε η Ντόρτμουντ, αφού χρειάστηκε την παράταση για να αποκλείσει την… Πάντερμπορν.

Σπουδαία πρόκριση για την Έσεν, ομάδα 4ης κατηγορίας, κόντρα στη Λεβερκούζεν! Στους «8» της διοργάνωσης πέρασαν επίσης Βέρντερ Βρέμης και Χόλσταϊν Κίελ απέναντι σε Γκρόιτερ Φιρτ (2-0) και Ντάρμσταντ (7-6 στα πέναλτι)!

Συναρπαστικά ματς διεξήχθησαν λοιπόν για τη φάση των «16» του Deutscher Pokal και σε ένα από αυτά έγινε η τεράστια έκπληξη! Η Έσεν, σύλλογος 4ης κατηγορίας στη Γερμανία, απέκλεισε τη Λεβερκούζεν με σκορ 2-1 στην παράταση (!) και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Μπορεί οι «ασπιρίνες» να προηγήθηκαν με γκολ του Μπαϊγί στο 105′, ωστόσο οι γηπεδούχοι πέτυχαν μία αδιανόητη ανατροπή με τέρματα των Κέφκιρ (108′) και Ένγκελμαν (117′)! Ιστορική επιτυχία για τη σταχτοπούτα Έσεν!

Η Ντόρτμουντ μπορεί να προηγήθηκε με σκορ 2-0 κόντρα στην Πάντερμπορν, (6′ Τσαν, 16′ Σάντσο) αλλά στο φινάλε ήρθαν τα πάνω-κάτω! Στο 79′ ο Γιούστβαν μείωσε σε 2-1 και στις καθυστερήσεις του αγώνα συνέβη μία απίστευτη φάση! Η Ντόρτμουντ έκανε το 3-1 στο 95′ με τον Έρλινγκ-Μπροτ Χάαλαντ και όλα έδειχναν να τελειώνουν εδώ. Αμ δε. Ο διαιτητής πήγε στο VAR, εξέτασε την αμέσως προηγούμενη επίθεση της Πάντερμπορν και έδωσε πέναλτι υπέρ της φιλοξενούμενης! Και ακύρωσε φυσικά το 3-1 του Χάαλαντ. Ο Οσέι ευστόχησε από την εσχάτη των ποινών στο 98′ (!) και έστειλε την αναμέτρηση στην παράταση!

Εκεί «καθάρισε» όμως ο συνήθης ύποπτος. Ποιος άλλος; Ο Χάαλαντ φυσικά, με τέρμα στο 95′ της παράτασης.

Στα προημιτελικά θα βρεθεί και η Βέρντερ Βρέμης με το, σαφώς, πιο άνετο 2-0 (12′ Μέβαλντ, 73′ Αγκου) επί της Γκρόιτερ Φιρτ, όπως και η Χόλσταϊν Κίελ, που τώρα απέκλεισε την Ντάρμσταντ (1-1 κανονική διάρκεια, 7-6 πέναλτι), αλλά στον προηγούμενο γύρο είχε ρίξει τη… βόμβα, αποκλείοντας την Μπάγερν Μονάχου.

Το πανόραμα της φάσης των «16» του Κυπέλλου Γερμανίας:

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου

Χόλσταϊν Κιέλ – Ντάρμσταντ 7-6 πεν. (1-1 παράταση)

Ροτ-Βάις Εσεν – Λεβερκούζεν 2-1 παράταση (0-0 κ.δ.)

Ντόρτμουντ – Πάντερμπορν 3-2 παράταση (2-2 κ.δ.)

Βέρντερ Βρέμης – Γκρόιτερ Φιρτ 2-0

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου

Λειψία – Μπόχουμ (19:30)

Βόλφσμπουργκ – Σάλκε (19:30)

Ρέγκενσμπουργκ – Κολωνία (21:45)

Στουτγκάρδη – Γκλάντμπαχ (21:45)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ