Ζέσους : «Πρέπει όλοι να σεβόμαστε το ποδόσφαιρο»

Ζέσους : «Πρέπει όλοι να σεβόμαστε το ποδόσφαιρο»

«Πρέπει να βελτιώσουμε το πορτογαλικό ποδόσφαιρο, να παίξουμε καλύτερα, να αφήσουμε πίσω αυτές τις βλακείες», δήλωσε ο κόουτς της Μπενφίκα.

Την ανάγκη που έχει το ποδόσφαιρο για περισσότερο σεβασμό υπογράμμισε με δηλώσεις του ο Ζόρζε Ζέσους, μετά τη χθεσινή εκτός έδρας νίκη (3-1) της Μπενφίκα επί της Εστορίλ, στην πρώτη μεταξύ τους ημιτελική αναμέτρηση για το πορτογαλικό Κύπελλο.

«Ήμουν δυόμισι χρόνια έξω από την Πορτογαλία και υπήρχε ήδη αυτή η πίεση να νικηθούν τα παιχνίδια εκτός των τεσσάρων γραμμών. Μιλάω για όλους. Σήμερα, στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο, σε μια κίνηση στην οποία είναι φυσιολογικό ο παίκτης να έχει τα χέρια του ανοιχτά για να υπερασπιστεί το χώρο, φαίνεται να αγγίζει μια βλεφαρίδα αντιπάλου, που κάνει όμως σα να έχασε το μάτι του, προκειμένου ο διαιτητής να δείξει παράβαση.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν επιθετικές ενέργειες που πρέπει να τιμωρηθούν, αλλά υπάρχουν και άλλες υπερβολικές καταστάσεις» είπε ο Ζόρζε Ζέσους.

«Πρέπει επίσης να σταματήσει το αντι-ποδόσφαιρο, οι ομάδες πρέπει να βρουν αμυντικές στρατηγικές για να αντέξουν όταν παίζουν ενάντια σε καλύτερες ομάδες. Θα πρέπει να υπάρχει συνάντηση με όλους τους Πορτογάλους προπονητές. Όταν ήμουν στην Σαουδική Αραβία, τους είπα ότι δεν γίνεται τίποτα, όταν ξοδεύουν εκατομμύρια και οι τερματοφύλακες μένουν 10 λεπτά στο έδαφος όταν χτυπάνε. Την επόμενη εβδομάδα, ο υπουργός Αθλητισμού συναντήθηκε με όλους τους προπονητές» πρόσθεσε.

«Πρέπει να βελτιώσουμε το πορτογαλικό ποδόσφαιρο, να παίξουμε καλύτερα, να αφήσουμε πίσω αυτές τις βλακείες. Το ίδιο λέω στους παίκτες μου. Πρέπει να είναι πιο σοβαροί και να σέβονται περισσότερο το ποδόσφαιρο. Όλοι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ