Σχοινάς : «Η European Super League είναι μια επανάσταση των λίγων σε βάρος των πολλών»

Σχοινάς : «Η European Super League είναι μια επανάσταση των λίγων σε βάρος των πολλών»

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, έγινε ένας ακόμα πολιτικός που τάχθηκε κατά της European Super League.

H άνθρωποι που εναντιώνονται στην δημιουργία της European Super League ολοένα και αυξάνονται. Στην λίστα προστέθηκε και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, μέσω δηλώσεων στην «Il Messaggero». Ο Έλληνας πολιτικός τόνισε πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία των συλλόγων, δεν «αγκαλιάστηκε» από κανέναν άλλων εκτός των ιδίων. Παράλληλα υποστήριξε πως δίνει ένα λάθος μήνυμα στους Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι υπήρξαν αλληλέγγυοι μεταξύ τους στον καιρό της πανδημίας.

«Η απόφαση αυτή είναι μια επανάσταση των λίγων σε βάρος των πολλών. Μια επανάσταση που ανατρέπει όλες τις αξίες του ευρωπαϊκού μοντέλου για τον αθλητισμό. Πρόκειται για μοντέλο το οποίο είναι και συστατικό του τρόπου ζωής μας, διότι το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη δεν αφορά την ελίτ ούτε το κεφάλαιο, είναι μια κατάκτηση του κόσμου. Παίζεται στα χωριά, στις πόλεις, στις γειτονιές» ανέφερε ο Έλληνας πολιτικός σε πρώτο χρόνο και συνέχισε:

«Είχα επαφές με τον πρόεδρο της UEFA και πολλούς προέδρους ομοσπονδιών ποδοσφαίρου, αλλά μίλησα και με πολλούς φίλους, τους οποίους γνωρίζω χρόνια. Είναι από τις λίγες φορές που οι αντιδράσεις είναι τόσο ομόθυμες. Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρώπης και σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής, ο κόσμος λέει το ίδιο: ότι δεν είναι μια απόφαση που συνάδει με τις αξίες μας. Δεν είδα κανέναν να την υπερασπίζεται, εκτός από τους πολύ λίγους πρωταγωνιστές της υπόθεσης αυτής.

Αν υπάρχει κάτι που μάθαμε στους δεκαπέντε αυτούς πολύ δύσκολους μήνες της πανδημίας, ως Ευρωπαίοι, είναι ότι οι κοινωνίες μας έχουν περισσότερες αντοχές απ’ ό,τι πολλοί περίμεναν. Τα δημόσια συστήματα παιδείας και υγείας άντεξαν παντού, οι Ευρωπαίοι φάνηκαν αλληλέγγυοι μεταξύ τους, στηρίξαμε τους πιο αδύναμους, δεν «κανιβαλίσαμε» κανέναν και εξάγαμε εμβόλια σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι ευρωπαϊκές κατακτήσεις δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα όσα φέρνει η πρωτοβουλία για την European Super League. Δίνει το λάθος μήνυμα, τη λάθος στιγμή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ