Ο πρόεδρος που «έστειλε» τον Ποντένσε στον Ολυμπιακό, πτώχευσε και μπήκε στο Big Brother

Ο πρόεδρος που «έστειλε» τον Ποντένσε στον Ολυμπιακό, πτώχευσε και μπήκε στο Big Brother

Ο Μπρούνο Ντε Καρβάλιο, έβαλε χούλιγκανς της Σπόρτινγκ να χτυπήσουν τους παίκτες (και τον Ποντένσε), καθαιρέθηκε, (δικάστηκε) και τώρα προσπαθεί να επιβιώσει.

Ο Μπρούνο Ντε Καρβάλιο είναι ο άνθρωπος που έφερε τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο «χείλος» του γκρεμού το 2018 και αυτός που ευθύνεται για την περιβόητη επίθεση των χούλιγκαν των «λιονταριών» στους παίκτες της ομάδας στο προπονητικό κέντρο εκείνο το καλοκαίρι (23 Ιουνίου 2018). Ο τότε πρόεδρος της Σπόρτινγκ είναι αυτός που ευθύνεται και για τη μεταγραφή του Ντάνιελ Ποντένσε στον Ολυμπιακό, μετά την αιματηρή επίθεση οργανωμένων οπαδών της πορτογαλικής ομάδας στους παίκτες, μεταξύ των οποίων και ο πρώην εξτρέμ των Πειραιωτών.

Το καλοκαίρι εκείνο που ουσιαστικά «έστειλε» τον Ποντένσε στον Ολυμπιακό, αλλά και πολλούς ακόμη ποδοσφαιριστές εκείνης της Σπόρτινγκ σε ομάδες όλης της Ευρώπης (όπως ο Ρούι Πατρίσιο, ο Μπας Ντοστ και πολλοί άλλοι), ήταν και το «κύκνειο άσμα» του Ντε Καρβάλιο τόσο στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και γενικότερα στον επιχειρηματικό χώρο. Ο τότε πρόεδρος της Σπόρτινγκ πήγε από τον παράδεισο στην κόλαση σε λίγους μήνες λόγω εκείνου του συμβάντος, αλλά και των δεκάδων δικαστικών μετώπων που άνοιξε λόγω του ότι έβαλε τους χούλιγκαν της Σπόρτινγκ να κάνουν «ντου» και να χτυπήσουν τους παίκτες της ομάδας μεταξύ των οποίων και τον Ποντένσε.

Από το μεγαλύτερο όνειρο του που ήταν να διοικήσει την Σπόρτινγκ, ο Μπρούνο Ντε Καρβάλιο κατέληξε να δικαστεί, να πτωχεύσει, να μην έχει στην άκρη καθόλου χρήματα και καμία βοήθεια από την οικογένεια του και εντέλει να προσπαθεί να επιβιώσει. Ο πρώην πρόεδρος της Σπόρτινγκ πτώχευσε και μπήκε στο Big Brother της Πορτογαλίας με σκοπό να ορθοποδήσει ξανά, έχοντας χάσει ουσιαστικά τα πάντα, μετά από εκείνη την επίθεση στο προπονητικό κέντρο, όπου αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο υπαίτιος μέσα από συνομιλίες που σοκάρουν, όπως έχετε διαβάσει μέσα από to10.gr.

Το όνειρο που έγινε… εφιάλτης

Ο Ντε Καρβάλιο το 2011 έκανε το όνειρο του πραγματικότητα και αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Σπόρτινγκ. Επτά χρόνια μετά όμως κατέστρεψε τα πάντα και μαζί και τη ζωή του. Ήταν ο πρόεδρος που δεν φοβόταν τίποτα με πολύ δύσκολο ταπεραμέντο και έδειχνε σε κάθε ευκαιρία τη δύναμη του. Μέχρι που το πλήρωσε.

Το 2018, το όνομα του Μπρούνο ντε Καρβάλιο ενεπλάκη σε πολλές διαμάχες με αποκορύφωμα φυσικά την επίθεση στο προπονητικό κέντρο. Διαμάχες, οι οποίες κατέληξαν στην απομάκρυνση του διοικητικού συμβουλίου του, με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος πρόεδρος της Σπόρτινγκ που απολύθηκε μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

Το όνειρο έγινε εφιάλτης. Δεν υπήρχε κανείς που να μην ήξερε το όνομα του πρώην προέδρου της Σπόρτινγκ. Ένα χρόνο αφότου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το αγαπημένο του κλαμπ, ο Μπρούνο ντε Καρβάλιο ισχυρίστηκε ότι έχει υποστεί αντίποινα για όλα όσα στοχοποιήθηκε μαζί με την απομάκρυνσή του. Ένας άνθρωπος της εξουσίας που ξαφνικά δεν μπορούσε να βρει ούτε απλή δουλειά.

Εκτός αυτών μέχρι και σήμερα ακόμη χάνει δικαστήρια από πρώην ποδοσφαιριστές της Σπόρτινγκ, μεταξύ των οποίων και ο Ποντένσε, ο οποίος έχει δυο δικαστικές νίκες απέναντι τόσο στον ίδιο αλλά και στην ομάδα. Το αποκορύφωμα στην οικονομική «καταστροφή» του Ντε Καρβάλιο είναι οι συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από την αστυνομία.

Οι εντολές που «έκαψαν» τον Ντε Καρβάλιο

Στο δικαστήριο το καλοκαίρι του 2018 έχουν αποκαλυφθεί εντυπωσιακά στοιχεία, αναφορικά με την οργάνωση της επίθεσης από τους και τη συμμετοχή του πρώην προέδρου της Σπόρτινγκ στο να βρεθούν στο αθλητικό κέντρο Αλκοχέτε. Τότε ο Ντε Καρβάλιο ήταν μεταξύ των κατηγορουμένων.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία της Λισαβόνας είχε καταφέρει να υποκλέψει μηνύματα και τηλεφωνικές συνομιλίες από την εφαρμογή WhatsApp των κατηγορούμενων και προέκυψε ότι σε δύο γκρουπ συνομιλιών με τις ονομασίες «Piranhas on tour» (πιράνχας σε περιοδεία) και «Academia amanhã», ο Ντε Καρβάλιο έδωσε οδηγίες για την επίθεση, όπως και δύο ηγέτες του συνδέσμου Juventude Leonina, που επίσης είναι κατηγορούμενοι.

Από τις συνομιλίες, λοιπόν, πέραν των λεπτομερειών που έδωσε ο Ντε Καρβάλιο, ζήτησε από τους οπαδούς να μην επιτεθούν στην ομάδα στο γήπεδο της ομάδας, καθώς «θα έχει πολύ αστυνομία και μπορεί να είναι επικίνδυνο». Επιπλέον, ανακαλύφθηκε οι οργανωτές της επίθεσης χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένη γλώσσα για τους ποδοσφαιριστές που έπρεπε να χτυπηθούν/τρομοκρατηθούν. Οι οπαδοί με τον Ντε Καρβάλιο μάλιστα αποκαλούσαν «mini» στις συνομιλίες τους τον Ποντένσε, ο οποίος είχε δώσει και τη σοκαριστική εντολή να τον χτυπήσουν ακόμη κι εκείνον παρότι ήταν τραυματίας. Οι κατηγορίες κατά του τότε προέδρου από το δικαστήριο ήταν κι αυτές που έφεραν σε οριακό σημείο επιβίωσης τον Ντε Καρβάλιο.

Τα οικονομικά του Ντε Καρβάλιο και η οικογένεια του

Ο Ντε Καρβάλιο ανησυχούσε για το μέλλον και για τις τρεις κόρες του και δεν είχε κρύψει ότι τα οικονομικά του ήταν σε δυσχερή θέση. Μάλιστα έχει μιλήσει για την όλη κατάσταση το τελευταίο χρονικό διάστημα που έχει έρθει και πάλι στην επικαιρότητα λόγω της παρουσίας του στο Big Brother.

«Ζούσα με τις αποταμιεύσεις μου και έφτασα στο σημείο που όλα είχαν τελειώσει. Οι αποταμιεύσεις τελείωσαν, και είχε περάσει μόλις ένας χρόνος. Και είχα και ανθρώπους να μου λένε «Λυπάμαι πολύ, αλλά φοβάμαι τα αντίποινα στο πρόσωπο σου. Δεν σου δίνω δουλειά» έχει αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Expresso».

«Έχω τρεις κόρες να ζήσω, πρέπει να στηρίξω. Αλλά τι σχέση έχει αυτό με την προσκόλληση στην εξουσία; Ναι, δώστε κάθε δικαίωμα να αποφασίσει η Σπόρτινγκ για το αν θα είμαι μέλος του ΔΣ ή πρόεδρος. Αλλά όχι να με καταστρέψουν. Να μην έχω μέλλον. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι κολλημένος με τη Σπόρτινγκ. Είχα φτάσει σε τέτοιο σημείο, που είχα βγάλει στην αγορά το σπίτι μου για να το πουλήσω για να επιβιώσω εγώ και οι κόρες μου. Η οικογένεια μου ακόμη υποφέρει από όσα συνέβησαν με τη Σπόρτινγκ και από άλλα σκάνδαλα που βγαίνουν για εκείνον».

Το νέο «πάθος» του και η συμμετοχή στο Big Brother

Μετά την αποχώρησή του από τη θέση του προέδρου της Σπόρτινγκ, ο Μπρούνο ντε Καρβάλιο αφιερώθηκε στην ανακάλυψη νέων χόμπι και κυρίως στη μουσική. Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος άρχισε, σιγά σιγά, να χτίζει την καριέρα του ως DJ. Μέχρι να ενταχθεί στο Big Brother, ο Μπρούνο Ντε Καρβάλιο έκανε καριέρα ως DJ για να έχει κάποια έσοδα. Μάλιστα είχε προσληφθεί για να παίξει σε διάφορα πάρτι, όπως στην Urban Beach, στη Λισαβόνα, που είχε κάποιους φίλους από τη Σπόρτινγκ.

Ο Μπρούνο ντε Καρβάλιο, αυτή τη στιγμή, είναι ο βασικός πρωταγωνιστής του «Big Brother Famosos», δείχνοντας μια διασκεδαστική πλευρά που λίγοι γνώριζαν και που έχει εκπλήξει τους Πορτογάλοτς. Μέσα στο πιο φυλασσόμενο σπίτι της χώρας, ο πρώην πρόεδρος της Σπόρτινγκ έχει ήδη μιλήσει για όσα συνέβησαν τα τελευταία τρία χρόνια και πώς η οικογένεια αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει τα σκάνδαλα της οποίας το όνομα εμπλέκονταν εξαιτίας φυσικά του ίδιου.

«Με σημάδεψε πολύ όλο αυτό με τη Σπόρτινγκ. Τόσο που η μητέρα μου κλαίει ακόμα, ο πατέρας μου δεν κλαίει, αλλά κλαίει δίπλα στα παιδιά μου. Μακάρι οι γονείς και οι κόρες μου να είχαν μια πιο φυσιολογική ζωή και όχι όπως είναι τώρα», εξέφρασε μέσα στο Big Brother.

Εκτός όλων των άλλων ο πρώην πρόεδρος της Σπόρτινγκ έχει τονίσει επίσης τον αντίκτυπο που είχαν όλα στη ζωή των κορών του, ειδικά της μεγαλύτερης: «Οι άνθρωποι μπορούν να προσποιούνται για λίγο ότι δεν τους επηρεάζει και η μεγαλύτερη κόρη μου φέτος έχει καταρρεύσει εντελώς. Έχουν περάσει τρία χρόνια. Δεν συγχωρώ τους ανθρώπους, για αυτό που περνάω. Μπορώ να συγχωρήσω αν οι άνθρωποι ζητήσουν συγχώρεση και λυπάμαι, όχι επειδή είμαι τέλειο ον, αλλά επειδή έχουν ξεπεράσει κάθε λογικά όρια», αναφέρει ο Μπρούνο Ντε Καρβάλιο που ουσιαστικά καταστράφηκε από το περιβόητο «ντου» των οπαδών και μετά στους παίκτες της Σπόρτινγκ, αφού βγήκαν στο φως της δημοσιότητας όλα τα σκάνδαλα που είχε κάνει στην επταετία που ήταν ισχυρός άνδρας των λιονταριών. Και κατέληξε να πτωχεύσει από μια αμύθητη περιουσία και να είναι πρωταγωνιστής στο Big Brother στα 49 του χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ