Το «όχι» του Βαγγέλη Μαρινάκη στα 15.000.000 € για το αστέρι της Νότιγχαμ Φόρεστ, ο Μπέκαμ και το μυθικό ρεκόρ…

Το «όχι» του Βαγγέλη Μαρινάκη στα 15.000.000 € για το αστέρι της Νότιγχαμ Φόρεστ, ο Μπέκαμ και το μυθικό ρεκόρ…

Η Νότιχαμ Φόρεστ αρνήθηκε να δώσει τον Μπρέναν Τζόνσον τον Γενάρη, του ετοιμάζει νέο συμβόλαιο ζωής, οι συμβουλές του Μπέκαμ και η «πιο ακριβή πώληση στην ιστορία».

Η Νότιγχαμ Φόρεστ μετά τον Οκτώβριο πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού στην Championship και βρίσκεται στην 9η θέση με 51 βαθμούς, μόλις 3 πίσω από την 6η θέση της βαθμολογίας.

Η αγγλική ομάδα με τον Στιβ Κούπερ στον πάγκο της έχει βαλθεί να τρελάνει τους πάντες στο φετινό πρωτάθλημα, αφού με 13 αγώνες να απομένουν έχει όλα τα φόντα να κυνηγήσει την άνοδο της στην Premier League.

Η Νότιγχαμ νίκησε και στο παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στην Μπρίστολ Σίτι με 2-0, με τον Μπρέναν Τζόνσον να ανοίγει το σκορ και τον Γκάρνερ να καθαρίζει το ματς στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Τζόνσον αποτελεί χωρίς καμία αμφιβολία τον μεγάλο πρωταγωνιστή της φετινής πορείας της Νότιγχαμ, με τον νεαρό μεσοεπιθετικό να σκοράρει και να μοιράζει ασίστ κατά ριπάς και να έχει «εκτοξεύσει» την αξία του μέσα σε μόλις λίγους μήνες.

Ο Τζόνσον μέχρι στιγμής έχει παίξει σε 33 ματς με την αγγλική ομάδα και έχει 10 γκολ και 6 ασίστ, ενώ τα στατιστικά του (όπως θα δείτε και παρακάτω) μιλούν από μόνα τους. Ο 20χρονος θεωρείται ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η Championship και όλοι οι ειδικοί θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου να μετακομίσει στην Premier League. Εξάλλου το ενδιαφέρον από τον περασμένο Γενάρη είναι έντονο για τον Τζόνσον μιας και αρέσει σε τουλάχιστον 4-5 ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας στην Αγγλία, ενώ η Νότιγχαμ έχει απορρίψει ήδη μια πολύ μεγάλη πρόταση για να τον παραχωρήσει.

Η Premier League, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Μπέκαμ

Ο Τζόνσον βρίσκεται στο στόχαστρο των Άρσεναλ, Τότεναμ, Νιούκαστλ, Λιντς και Γουέστ Χαμ, ενώ η Μπρέντφορντ πριν είχε κάνει πρόταση 14.000.000 λιρών στη Νότιγχαμ για να τον αποκτήσει. Ωστόσο, ο ισχυρός άνδρας της Νότιγχαμ, Βαγγέλης Μαρινάκης απέρριψε εκείνη την πρόταση, θεωρώντας ότι είναι λίγα τα χρήματα για έναν τόσο σπουδαίο παίκτη, όπως ο Τζόνσον.

Η λογική λοιπόν έλεγε ότι η αγγλική ομάδα έχει αποφασίσει να τον κρατήσει φέτος με σκοπό να τον πουλήσει το καλοκαίρι, όμως με μια κίνηση-ματ η Νότιγχαμ και ο Μαρινάκης ετοιμάζονται να του προτείνουν ένα συμβόλαιο ζωής για να μείνει στην ομάδα. Το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι του 2023, κάτι που σημαίνει ότι τον επόμενο Γενάρη θα είναι ελεύθερος και φυσικά η τιμή του αν δεν ανανεώσει θα πέσει.

Για αυτό τον λόγο και ο Μαρινάκης έχει ζητήσει την ανανέωση του συμβολαίου ενός από τα μεγαλύτερα ταλέντα του βρετανικού ποδοσφαίρου. Και μάλιστα με ένα συμβόλαιο ζωής, αφού εφόσον ανανεώσει θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας. Οι συζητήσεις της πλευράς του παίκτη με τη διοίκηση είναι σε πολύ καλό δρόμο και δεν αποκλείεται σύντομα να βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο.

Ρόλο-κλειδί στην ανανέωση του Μπρέναν Τζόνσον στη Νότιγχαμ, εκτός από την τρομερή πρόταση της ομάδας και του Μαρινάκη θα έχει παίξει και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος έχει αναπτύξει εξαιρετικές σχέσεις με τον νεαρό Ουαλό και έχει ρόλο μέντορα σχετικά με το μέλλον του. Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον συμβουλεύει και θέλει να τον κατευθύνει ώστε να πάρει την κατάλληλη απόφαση, την κατάλληλη στιγμή για εκείνον, ενώ είναι αυτός που τον έπεισε να απορρίψει τις πολύ καλές προτάσεις που είχε τον Ιανουάριο από ομάδες της Premier League.

Ο Μπέκαμ ασχολήθηκε με τον νεαρό ποδοσφαιριστή από όταν έπαιζε στη Λίνκολν και του είχε κάνει μεγάλη εντύπωση, ενώ όλοι όσοι βρίσκονται γύρω από τον Τζόνσον, μιλούν για έναν απίστευτο παίκτη που θα γίνει σύντομα σούπερ σταρ. Ο σκοπός λοιπόν είναι σύμφωνα και με τον Μπέκαμ να μείνει στη Νότιγχαμ αν ανανεώσει και να κυνηγήσει την άνοδο στην Premier League, έτσι ώστε να εκτοξεύσει κι άλλο την αξία του.

Ο Τζόνσον λοιπόν δύσκολα θα φύγει προς το παρόν, ενώ όπως έχει πει και ο πρώην προπονητής του στη Λίνκολν, Μαικλ Άπλετον, αλλά και ο νυν κόουτς του, Στιβ Κούπερ και φυσικά όλοι στη Νότιγχαμ, εφόσον ανανεώσει θα είναι θέμα χρόνου να γίνει η πιο ακριβή πώληση στην ιστορία του συλλόγου. Μάλιστα γίνεται λόγος για πώληση που μπορεί να φτάσει ακόμη και στα 50.000.000 ευρώ ανάλογα και την πορεία της φετινής Νότιγχαμ αλλά και τη δική του μέσα στη σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ομάδες που ενδιαφέρονται για τον 20χρονο Ουαλό αυξάνονται συνεχώς, ενώ ο προπονητής της Νότιγχαμ έχει ξεκαθαρίσει πως είναι λογικό να τον θέλουν στην Premier League, ενώ εκθείασε και την προσωπικότητα του και τον χαρακτήρα του λέγοντας πως:

«Σε καθημερινή βάση βλέπεις έναν ποδοσφαιριστή που δεν αργεί ποτέ, που έχει τη σωστή συμπεριφορά και δουλεύει πολύ σκληρά στην προπόνηση. Θέλει να δουλεύει περισσότερο και να βελτιώνεται συνεχώς για αυτό και ψάχνει τα κομμάτια που υστερεί το παιχνίδι του. Είναι σημαντικό επίσης ότι είναι παιδί της πόλης, και είναι πολύ περήφανος που παίζει στη Νότιγχαμ. Είναι πολύ καλό που ενδιαφέρεται και φαίνεται πως κάνει κάτι σωστά. Εμείς απολαμβάνουμε να δουλεύουμε μαζί του. Οι περισσότεροι στην ηλικία του ξεφεύγουν πολλές φορές, όμως αυτός είναι το ακριβώς αντίθετο για αυτό και θα λάμψει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ