Γιουβέντους – Ίντερ 2-4 παρ. (2-2 κ.δ.): «Σόου» του Πέρισιτς στην παράταση και το Κύπελλο στους «νερατζούρι»

Γιουβέντους – Ίντερ 2-4 παρ. (2-2 κ.δ.): «Σόου» του Πέρισιτς στην παράταση και το Κύπελλο στους «νερατζούρι»

Mε τον Ιβάν Πέρισιτς να σημειώνει δύο γκολ στην παράταση, η Ίντερ επικράτησε με σκορ 4-2 (2-2 κ.δ.) της Γιουβέντους στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας και κατέκτησε το 8ο τρόπαιο στην ιστορία της.

Κυπελλούχος Ιταλίας για 8η φορά στην ιστορία της είναι η Ίντερ, η οποία επικράτησε με σκορ 4-2 στην παράταση (2-2 κ.δ.) της Γιουβέντους στον μεγάλο τελικό του «Ολίμπικο» και πρόσθεσε το εν λόγω τρόπαιο στην πλούσια συλλογή της έπειτα από 11 ολόκληρα χρόνια.

Πρωταγωνιστής για τους «νερατζούρι» ο Ιβάν Πέρισιτς που σημείωσε δύο γκολ στο έξτρα ημίωρο, αρχικά με πέναλτι και στη συνέχεια με μια τρομερή προσπάθεια, χαρίζοντας ουσιαστικά το τρόπαιο στην ομάδα του, η οποία δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από τη «Μεγάλη Κυρία» για το υπόλοιπο της παράτασης.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του αγώνα*

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Ίντερ, η οποία μόλις στο 7ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Νίκολο Μπαρέλα να κάνει το 1-0 και να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του. Η αναμέτρηση απέκτησε καλό ρυθμό, και οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους για να σημειώσουν από ένα τέρμα, όμως τίποτα δεν άλλαξε στο πρώτο 45λεπτο και έτσι οι αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει το 0-1.

Όπως οι «νερατζούρι» άρχισαν καλά στο πρώτο μέρος, έτσι και οι «μπιανκονέρι» ξεκίνησαν καλά με τη σειρά τους στο δεύτερο. Αρχικά, ο Άλεξ Σάντρο στο 50′ έφερε το ματς στα ίσα και μόλις δύο λεπτά αργότερα ο Ντούσαν Βλάχοβιτς έδωσε το προβάδισμα στο σύνολο του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι για το 2-1. Όπως ήταν λογικό η Ίντερ πίεσε και τελικά μπόρεσε να βρει το γκολ ισοφάρισης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χακάν Τσαλχάνογλου στο 80′. Έτσι με το σκορ στο 2-2, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο έξτρα ημίωρο οι παίκτες του Σιμόνε Ιντζάκι κέρδισαν νέο πέναλτι σε ανατροπή του Ντε Φράι από τον Ντε Λιχτ, και ο Ιβάν Πέρισιτς που ανέλαβε την εκτέλεση, έκανε το 3-2 για την ομάδα του στο 99′. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τη Γιουβέντους, ο Κροάτης μέσος με ένα εξαιρετικό τέρμα στο 102′ έκανε το 4-2, κόβοντας τα… πόδια των αντιπάλων. Όσο και να πίεσε η «Μεγάλη Κυρία» δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω και έτσι η Ίντερ έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Περίν, Σάντρο (90’ Πελεγκρίνι), Κιελίνι (84’ Αρτούρ), Ντανίλο (41’ Μοράτα), Κουαδράδο, Ντε Λιχτ, Ραμπιό, Ζακάρια (67’ Λοκατέλι), Μπερναρντέσκι (67’ Μπονουτσι), Ντιμπάλα (100’ Κεν), Βλάχοβιτς

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Ντ’Αμπρόζιο (63’ Ντάμφρις), Ντε Φράι, Νταρμιάν (63’ Ντιμάρκο, 116′ Μπαζτόνι), Σκρίνιαρ, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου (90+1’ Βιδάλ), Πέρισιτς, Ντζέκο (63’ Κορέα), Λαουτάρο Μαρτίνες (90+1’ Σάντσες)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ