Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ επαινεί τον Ντάνιελς: «Αυτό που έκανε θέλει θάρρος»

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ επαινεί τον Ντάνιελς: «Αυτό που έκανε θέλει θάρρος»

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ εξέφρασε τη στήριξη του στον Τζέικ Ντάνιελς, ο οποίος αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ επαίνεσε και εξέφρασε τη στήριξή του στον επιθετικό της Μπλάκπουλ, Τζέικ Ντάνιελς, ο οποίος αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος, λέγοντας πως ελπίζει ότι η πρωτοποριακή αυτή απόφαση θα λειτουργήσει ως έμπνευση.

Ο 17χρονος Ντάνιελς ανακοίνωσε χθες ότι είναι ομοφυλόφιλος και έγινε ο πρώτος ενεργός άνδρας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στη Βρετανία που το έκανε, μετά τον αείμνηστο Τζάστιν Φασάνου το 1990.

«Αυτό που έκανε ο Τζέικ θέλει θάρρος και ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει να σπάσουν τα εμπόδια που δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας» έγραψε σήμερα ο Γουίλιαμ στο Twitter.

«Ελπίζω η απόφασή του να μιλήσει ανοιχτά, να δώσει στους άλλους την αυτοπεποίθηση να κάνουν το ίδιο. Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι ένα παιχνίδι για όλους».

Ο Ντάνιελς, ο οποίος είπε ότι ήθελε να γίνει πρότυπο για άλλους, έχει λάβει επίσης υποστήριξη από αρκετούς νυν και πρώην παίκτες, συμπεριλαμβανομένου του παλαίμαχου Γερμανού διεθνούς, Τόμας Χιτσλσπέργκερ, ο οποίος δήλωσε το 2013 ότι είναι ομοφυλόφιλος, μετά την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο.

«Μπράβο Τζέικ Ντάνιελς. Να έχεις μια υπέροχη καριέρα! Χαίρομαι που βλέπω την υποστήριξη της Μπλάκπουλ για να γίνει αυτό δυνατό» έγραψε στο Twitter.

Ο παλαίμαχος Άγγλος διεθνής αμυντικός, Γκάρι Νέβιλ, είπε ότι η ανακοίνωση του Ντάνιελς «θα μείνει στην ιστορία» και πως θα μπορούσε να βοηθήσει στην αλλαγή της κουλτούρας στα αποδυτήρια των ανδρών.

«Αυτό που έχει κάνει θέλει απίστευτο θάρρος» είπε ο Νέβιλ στην εκπομπή Monday Night Football του Sky Sports.

«Στα αποδυτήρια θα φαινόταν αδιανόητο να ανακοινώσεις ότι είσαι ομοφυλόφιλος. Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο δύσκολο ήταν αυτό. Το παιχνίδι δεν έχει αντιμετωπίσει καθόλου καλά αυτό το θέμα. Τα αποδυτήρια μπορεί να γίνουν ένα κακό μέρος, σκέφτεσαι τις τελετές μύησης, την πίεση που έχεις. Ο τρόπος με τον οποίο μίλησε ο Τζέικ ήταν απολύτως απίστευτος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ