Φράιμπουργκ και Λειψία για τον πρώτο μεγάλο τίτλο στην ιστορία τους

Φράιμπουργκ και Λειψία για τον πρώτο μεγάλο τίτλο στην ιστορία τους

Φράιμπουργκ και Λειψία θα «κονταροχτυπηθούν» απόψε (21/5, 21:00) στον τελικό του Κυπέλλου, έχοντας ως στόχο την κατάκτηση του πρώτου μεγάλου τίτλου στην ιστορία τους.

Σήμερα (21/5, 21:00) «πέφτει η αυλαία» της αγωνιστικής περιόδου 2021-22 στη Γερμανία, καθώς Φράιμπουργκ και Λειψία αναμετρώνται στον τελικό του Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο.

Η κατάκτηση του κυπέλλου θα αποτελέσει ένα όμορφο τέλος στη σεζόν για όποια από τις δύο ομάδες το καταφέρει, καθώς οι δύο «μονομάχοι» δεν έχουν κατακτήσει ποτέ στην Ιστορία τους το τρόπαιο του DFB-Pokal, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχουν πανηγυρίσει ούτε κάποιον άλλο «μεγάλο» τίτλο.

Η Φράιμπουργκ, η οποία μετράει 118 χρόνια «ζωής», έχει στεφθεί τέσσερις φορές πρωταθλήτρια στην Β’ κατηγορία και έχει πανηγυρίσει τίτλους σε μικρότερες (τοπικές) κατηγορίες, έχει κατακτήσει το «South Baden Cup» (σ.σ. μια περιφερειακή διοργάνωση κυπέλλου -από τις πολλές- στη χώρα), ωστόσο μέχρι φέτος δεν είχε φτάσει σε τελικό Κυπέλλου Γερμανίας.

Η «παρθενική» παρουσία της ομάδας στους «4» του DFB-Pokal καταγράφηκε τη σεζόν 2012-13, όταν η Φράιμπουργκ ηττήθηκε 2-1 από τη Στουτγκάρδη στον ημιτελικό της 17ης Απριλίου 2013 και έχασε την ευκαιρία να προκριθεί στον τελικό.

Από την πλευρά της, η Λειψία, η οποία ιδρύθηκε το 2009, μετράει δύο πρωταθλήματα σε τοπικό επίπεδο (σ.σ. στο πλαίσιο της 5ης και της 4ης κατηγορίας) και δύο «Saxony Cup», ωστόσο δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να κατακτήσει κάποιον «μεγάλο» τίτλο.

Τον Μάιο του 2016 εξασφάλισε την παρουσία της στην Bundesliga (σ.σ. ως δεύτερη από τη Β΄ κατηγορία, πίσω από την πρωταθλήτρια… Φράιμπουργκ) και από τότε έχει βγει δύο φορές δεύτερη στο πρωτάθλημα (2017, 2021), ενώ -μέχρι φέτος- είχε φτάσει δις στον τελικό του Κυπέλλου (2019, 2021), όπου είχε την… ατυχία να αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου και την Ντόρτμουντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναμετρήσεις των δύο «μονομάχων» στη σεζόν της Bundesliga που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έληξαν χωρίς νικητή. Φράιμπουργκ και Λειψία τέθηκαν αντιμέτωπες στις 16 Οκτωβρίου στο «Europa-Park Stadion» (8η αγωνιστική) και αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 (63΄ Τζέονγκ – 32΄ Φόρσμπεργκ), ενώ με το ίδιο σκορ ολοκληρώθηκε και η αναμέτρησή τους στη «Red Bull Arena» για την 25η αγωνιστική στις 5 Μαρτίου (90΄ Ανχελίνιο – 38΄ Ντεμίροβιτς).

Υπενθυμίζεται ότι η Λειψία έχει «κλείσει» θέση στο νέο Champions League, καθώς τερμάτισε τέταρτη στην Bundesliga, ενώ η Φράιμπουργκ κατετάγη έκτη στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να πάρει το «εισιτήριο» για τους ομίλους του Europa League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ