Διεκδικεί το Euro 2032 η Ιταλία

Διεκδικεί το Euro 2032 η Ιταλία

Η ιταλική ομοσπονδία κατέθεσε φάκελο με την πρότασή της ώστε να διεκδικήσει το Euro του 2032, 42 χρόνια μετά την τελευταία μεγάλη διοργάνωση.

Η Ιταλία μέσω της ιταλικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ενδιαφέρεται για να διοργανώσει το Euro του 2032. Αν η υποψηφιότητα αυτή επικρατήσει τελικά θα είναι η πρώτη μετά από το Μουντιάλ το μακρινό 1990, ενώ τελευταίο Euro διοργανώθηκε επί ιταλικού εδάφους το 1980!

Η πρόταση κατατέθηκε επίσημα σήμερα (12/4) στην UEFA με τον φάκελο να περιλαμβάνει διοργάνωση που θα… απλωθεί σε 10 συνολικά πόλεις ( Μιλάνο, Τορίνο, Βερόνα, Γένοβα, Μπολόνια, Φλωρεντία, Ρώμη, Νάπολη, Μπάρι, Κάλιαρι), ενώ μια από τις αντίπαλες υποψηφιότητες θα είναι και αυτή της Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης: Ο Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ είναι ο Giannis του Champions League (vids)

H απόφαση της UEFA αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους. Αρχικά πρόθεση των ιθυνόντων ήταν να διεκδικηθεί η διοργάνωση του Euro 2028 ή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030, αλλά κρίθηκε πιο ρεαλιστικός στόχος η διοργάνωση του Euro 2032.

Αυτό συνέβη γιατί το χρονικό διάστημα αυτό θα έδινε τον απαιτούμενο χρόνο ώστε να «τρέξουν» οι εργασίες ανακαίνισης και ανακατασκευής των γηπέδων στις πόλεις που προαναφέραμε, μιας και αρκετά από τα γήπεδα είναι αρκετά παλιά και δεν έχουν ανακαινιστεί από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ