Ο Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ είναι ο Giannis του Champions League (vids)

Ο Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ είναι ο Giannis του Champions League (vids)

Ο Πεπ άργησε αλλά τον βρήκε. Και ο Χάαλαντ είναι απλά κάποιος που δεν… παίζεται.

Για χάρη του ο Πεπ… έσπασε αυγά αλλάζοντας μια βασική παράμετρο της συνολικής ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας του. Τέλος τα false 9 και τα double false 9. Πλέον ένα θωρηκτό εκφράζει τις διαθέσεις της Σίτι στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου. Θωρηκτό με όνομα θωρηκτού: Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ. Αλλά και με χάρη θωρηκτού.

Κάποιος που απλά δεν αντιμετωπίζεται. Με μπόι 1.94μ, τρομερή αίσθηση μακριά από τη μπάλα, εξωφρενική δύναμη, ταχύτητα, φονική ένστικτο στην εκτέλεση, τεχνική, εξαιρετική πρώτη επαφή και με ένα διαβατήριο που λέει ημερομηνία γέννησης: 21 Ιουλίου 2000. Ένας τύπος που θα μπορούσε να τον έχει σκαρώσει κάποιο πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή και όχι ο… μπαμπάς του.

Διαβάστε επίσης: Και γιατί δεν ρωτάει ο Μπαλτάκος τον δήμαρχο και την αστυνομία της Νέας Υόρκης;

Κάποιος που οι αθλητικές προδιαγραφές του παραπέμπουν μόνο σε ένα «αντίγραφο» ή και «πρωτότυπο»: Τον Γιάννη Αντετοκούνμπο του ΝΒΑ. Ότι κάνει ο δικός μας Giannis στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, κάνει και ο Χάαλαντ με τον ύμνο του Champions League. Τρομοκρατεί τους αντιπάλους του.

Χθες βράδυ η Μπάγερν, που σε ολόκληρη τη διοργάνωση είχε δύο γκολ παθητικό, μάζεψε τρία στο Etihad και έφυγε και ευχαριστημένη. Ο Χάαλαντ έβαλε ένα (το 11 στη φετινή διοργάνωση μέσα από 7 συμμετοχές) και έφτιαξε ένα.

Στον προηγούμενο γύρο κόντρα στη Λειψία, ο Νορβηγός έβαλε 5 στο αντίστοιχο παιχνίδι και ο Πεπ τον τράβηξε στον πάγκο από το 63΄. Εννοείτε πως δεν του γλίτωσε κανείς από τους φετινούς αντιπάλους: 2 με τη Σεβίλλη, 1 με την πρώην του Ντόρτμουντ, 2 με την Κοπεγχάγη.

Και έχει ήδη και 30 γκολ στην Premier League (27συμ). Και έγινε και ο πρώτος από την Premier League που συνολικά έφτασε σε μια σεζόν 45 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Και έχει μπροστά του ένα σωρό παιχνίδια για να ανεβάσει το ρεκόρ του σε επίπεδα που αν μπορεί κάποιος να τα σπάσει θα είναι ο… 24χρονος Χάαλαντ.

Ότι ακριβώς δηλαδή κάνει ο Giannis στο ΝΒΑ. Σπάει πλέον εδώ και χρόνια τα δικά του ρεκόρ. Προχθές το NBA History είναι ο μοναδικός στην ιστορία με μέσους όρους 30+πόντους, 10+ πόντους, 5+ ασίστ ενώ σουτάρει 55%. Πρόγευμα πριν το κυρίως πιάτο των playoffs και της διεκδίκησης του δεύτερου πρωταθλήματος. Όχι με τη Σίτι του Πεπ, αλλά με το Μιλγουώκι και ένα από τα μικρότερα franchise του πρωταθλήματος (Bucks).

Τη σεζόν 2013-14 ο Κριστιάνο Ρονάλντο έβαλε σε μια Champions League σεζόν 17 γκολ. Θεωρητικά ο Νορβηγός μια χαρά τον προλαβαίνει. Υπάρχει η ρεβάνς με τη Μπάγερν, οι ημιτελικοί ενδεχομένως ο τελικός. Βεβαίως ο Πεπ θα έλεγε την ιστορία (για την υστερία με τον Χάαλαντ) διαφορετικά. Θα εξηγούσε ότι ο Ρονάλντο οδήγησε την Ρεάλ Μαδρίτης στο τρόπαιο. Και θα τα έλεγε όλα αυτά με μια ελπίδα: ο Χάαλαντ να τα κάνει και τα δύο! Γιατί όχι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ