Πράγματα και θαύματα από Δουβίκα: Πρώτος σκόρερ στην Ολλανδία και… χορός εκατομμυρίων

Πράγματα και θαύματα από Δουβίκα: Πρώτος σκόρερ στην Ολλανδία και… χορός εκατομμυρίων

Ο Τάσος Δουβίκας ολοκλήρωσε μια ονειρική σεζόν στο ολλανδικό πρωτάθλημα.

Κάτι παραπάνω από εξαιρετική ήταν η πρώτη σεζόν του Τάσου Δουβίκα στο ολλανδικό πρωτάθλημα.

Η μία εντυπωσιακή εμφάνιση διαδέχθηκε την άλλη για τον πρώην επιθετικό του Βόλου που αποτέλεσε talk of the town στην Ουτρέχτη.

Διαβάστε επίσης: Πρόταση-έκπληξη από Πολωνία «σκάει» για άσο του Ολυμπιακού!

Στην τελευταία στροφή της Eredivisie, ο νεαρός άσος βρήκε και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα στη νίκη της ομάδας του επί της Έμεν (3-2) και ολοκλήρωσε τη σεζόν με 19 γκολ! Ενας αριθμός που τον ανέδειξε πρώτο σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Ο 23χρονος μέτρησε τα ίδια τέρματα με το wonderkid της Αϊντχόφεν, Τσάβι Σίμονς, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Άλκμααρ, μεταξύ των οποίων και το έσχατο της σεζόν, στο 90+8′.

Κάπως έτσι, ο Δουβίκας έδωσε συνέχεια στην τρομερή παράδοση των Ελλήνων επιθετικών στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Στις Κάτω Χώρες, οι Ελληνες τα… σπάνε με τον 23χρονο άσο να αποτελεί το τελευταίο τρανό παράδειγμα.

Συγκεκριμένα, μετά και τα 19 «τεμάχια» με τη φανέλα της Ουτρέχτης, ο Δουβίκας έγινε ο τρίτος Έλληνας που καταφέρνει να ολοκληρώσει μια σεζόν στην Eredivisie ως ο κορυφαίος σκόρερ (πρώτος ήταν ο Μαχλάς) και ο δεύτερος τα τελευταία τρία χρόνια, αφού το 2020-2021 τον ίδιο τίτλο είχε κατακτήσει ο Γιώργος Γιακουμάκης με τα 26 γκολ που σημείωσε για τη Φένλο. Μια επίδοση που του εξασφάλισε το εισιτήριο για την Σέλτικ και εν συνεχεία για το MLS και την Ατλάντα.

Φυσικά, οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του 23χρονου επιθετικού δεν περνούν απαρατήρητες. Και οι άνθρωποι της Ουτρέχτης ετοιμάζονται για… βροχή από προτάσεις.

«Από τη μία θέλουμε να κρατήσουμε τον παίκτη περισσότερο, από την άλλη χρειαζόμαστε τα έσοδα, αυτό είναι μέρος της σωστής διαχείρισης», δήλωσε στο ολλανδικό ESPN ο τεχνικός διευθυντής της Ουτρέχτης, Τζόρντι Ζάινταμ

«Πρέπει να κάνουμε πωλήσεις τουλάχιστον 12 εκατ. ευρώ ετησίως, όπως κάναμε και πέρσι. Το θετικό είναι ότι εμείς ελέγχουμε την κατάσταση», επισήμανε και κατέληξε: «Είναι αυτή τη στιγμή πρώτος σκόρερ στην Ολλανδία και ελπίζουμε αυτό να κρατήσιε μέχρι το τέλος, θα ήταν κάτι ιστορικό για την Ουτρέχτη, γιατί δεν έχει ξανασυμβεί. Η αξία του είναι δύσκολο να εκτιμηθεί, αλλά θέλουμε πραγματικά να τον κρατήσουμε και αν φύγει, θα είναι με την ακριβότερη δυνατή τιμή».

Ασταμάτητος ο Τάσος Δουβίκας. Εχει όλο το μέλλον μπροστά του και φροντίζει να το επιβεβαιώνει. Μένει να φανεί αν οι εφετινές παραστάσεις του εξασφαλίσουν μια νέα περιπέτεια σε άλλες πολιτείες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ