Η «εκτόξευση» του Γκάρι Ροντρίγκες (vid)

Η «εκτόξευση» του Γκάρι Ροντρίγκες (vid)

Η εκπληκτική σεζόν του Γκάρι Ροντρίγκες στην Τουρκία και η διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Γαλατασαράι αναμένεται να οδηγήσουν τον επιθετικό από το Κάπε Βέρντε σε άλλες πιο...χλιδάτες πολιτείες. Τι κέρδος θα έχει ο ΠΑΟΚ από μια ενδεχόμενη μεταγραφή.

Ο Γκάρι Ροντρίγκες κάνει θραύση στην Τουρκία και με τις εκπληκτικές του εμφανίσεις, ειδικά το τελευταίο διάστημα, οδηγεί τη Γαλατασαράι στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Αποκορύφωμα αυτών τα δύο γκολ που πέτυχε την Κυριακή κόντρα στην Ακχισάρ και χάρισε στη Γαλατά ένα υπερπολύτιμο τρίποντο, που την έφερε στο +3 από τις Φενερμπαχτσέ και Μπασακσεχίρ που ακολουθούν, με την ομάδα του Φατίχ Τερίμ να έχει και πρόγραμμα… λουκούμι.

 

Ήταν τα γκολ υπ’ αριθμόν 8 και 9 για τον εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι, ο οποίος παράλληλα μετράει και 9 ασίστ σε 31 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Τουρκίας, όντας ο πρώτος «σερβιτόρος» της ομάδας του.

Όπως είναι λογικό οι εμφανίσεις αυτές του Ροντρίγκες έχουν στρέψει πάνω του βλέμματα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Η Νιούκαστλ είχε κάνει την αρχή λίγους μήνες πριν από μερικούς μήνες, για να ακολουθήσουν και οι Γουέστ Χαμ και Έβερτον από τις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ.

Τώρα, όμως, μπαίνει στο… κόλπο μια ακόμη ομάδα, που σαν όνομα στέκεται άνετα στο… πάνω ράφι και μάλιστα αναμένεται να αγωνίζεται και στο Champions League της ερχόμενης σεζόν. Ο λόγος για τη Λιόν, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δεύτερη θέση της Ligue 1 και στο +2 από την τέταρτη Μαρσέιγ. Οι «λιονέ» ενδιαφέρονται πολύ σοβαρά για την περίπτωση του Ροντρίγκες, καθώς είναι ορατό το ενδεχόμενο να χάσουν τον αρχηγό τους, Ναμπίλ Φεκίρ, που φέρεται να έχει συμφωνήσει με τη Λίβερπουλ.

Οι απαιτήσεις της Γαλατασαράι για τον εξτρέμ από το Πράσινο ακρωτήρι, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, κυμαίνονται από 18 μέχρι και 30 εκατ. ευρώ κι εδώ είναι που μπαίνει στο κόλπο ο ΠΑΟΚ.

Βλέπετε, ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε πουλήσει τον Ροντρίγκες στην «Τσιμ Μπομ» για μόλις 3.5 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2017, ωστόσο είχε φροντίσει να καλύψει τα… νώτα του, έχοντας κρατήσει ένα ποσοστό μεταπώλησης της τάξης του 20%. Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί, ότι αν η Γαλατασαράι πουλήσει τον 27χρονο ποδοσφαιριστή π.χ για 20 εκατ. ευρώ, ο ΠΑΟΚ θα καρπωθεί τα 4 από αυτά.

Σίγουρα, οι Θεσσαλονικείς θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν περισσότερα χρήματα για την πώληση του Ροντρίγκες ευθύς εξ αρχής, αλλά με το ποσοστό μεταπώλησης που έχουν θα καλύψουν τη χασούρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ