UEFA Ranking: Η Ελλάδα αύξησε τη διαφορά ακόμη περισσότερο την διαφορά από την Κροατία

UEFA Ranking: Η Ελλάδα αύξησε τη διαφορά ακόμη περισσότερο την διαφορά από την Κροατία

Πως διαμορφώθηκε η βαθμολογία για την χώρα μας μετά τα ματς Παναθηναϊκού και ΑΕΚ.

Η νίκη της ΑΕΚ με ανατροπή κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και η πρόκριση του Παναθηναϊκού απέναντι στην Μαρσέιγ έδωσαν πολλές ελπίδες στην χώρα μας για τη βαθμολογία του UEFA Ranking.

Η Ελλάδα παραμένει σταθερή στην 19η θέση αλλά η διαφορά με τους Κροάτες αυξήθηκε περισσότερο μετά την νίκη της ΑΕΚ στην έδρα της Ντιναμό. Το διπλό στο «Μαξιμίρ» πρόσθεσε άλλους 200 βαθμούς και πήγε την συνολική διαφορά στους 400. Αυτή την στιγμή η Ελλάδα έχει 5 χώρες στην Ευρώπη σε αντίθεση με τις 4 των Κροατών.

Διαβάστε επίσης: «Ψάχνει το… μπαμ με παίκτη της Λίβερπουλ η Αλ Νασρ» (pic)

Ο Παναθηναϊκός δεν μάζεψε βαθμούς καθώς ηττήθηκε από την Μαρσέιγ με σκορ 2-1 στην κανονική διάρκεια αλλά η πρόκριση του στα play-offs του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει την Μπράγκα δίνει ελπίδες για άνοδο στην βαθμολογία. Σε περίπτωση που περάσει και το εμπόδιο της πορτογαλικής ομάδας η πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα αποφέρει κι άλλους βαθμούς.

Οι υπόλοιπες τρεις ομάδες της χώρας μας αγωνίζονται την Πέμπτη (17/8) με τον Ολυμπιακό να θέλει να υπερασπιστεί το 1-0 του πρώτου αγώνα κόντρα στην Γκενκ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Για τον ίδιο γύρο του Conference League ο Άρης καλείται να διαχειριστεί το 1-0 που πήρε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με αντίπαλο την Ντιναμό Κιέβου, ενώ ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Χάιντουκ Σπλιτ μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα. Μάλιστα αν ο Δικέφαλος αποκλείσει την Χάιντουκ οι Κροάτες θα παραμείνουν με τρεις ομάδες στην Ευρώπη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ